Koktání u bývalého - existují na to léky?

1
16.7.23 23:33

Koktani u byvaleho

Ahojky lidičky potrebuju vedet jestli si ze me dělal muj bývalý blázny když mi rikal ze bere prášky na koktani! Existuje něco takového? Předem dekuji za odpověď! :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
16.7.23 23:40

Dva lidi v ním okolí koktaji ale prasky neberou. Napadá mě nějaka antidepresiva. Třeba Koktá ze stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.7.23 23:44

Ahoj, moje mala kokta.. a uz docela dlouho. Byli jsme u mnoho logopedek atd. ale prasky jeste nikdo nedoporucil, co ja vim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
17.7.23 00:12

Prášky na koktání? To slyším prvně. Maximálně může brát prášky na depky, úzkosti, které mohou zapříčinit že člověk koktá. Ale třeba se pletu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
17.7.23 00:22
@Mirka144 píše:
Ahojky lidičky potrebuju vedet jestli si ze me dělal muj bývalý blázny když mi rikal ze bere prášky na koktani! Existuje něco takového? Předem dekuji za odpověď! :srdce: :*

Jo existuje to. Spolužačka na základce koktala a brala na to nějaké léky. Ona teda koktala hodně a pak už se jen sem tam zadrhla, nebo delší dobu trvalo, než započala větu. Pak je měla přestat brát a bála se, že se jí to vrátí, ale už nekoktala, jen se sem tam zadrhla atd. tak jako při užívání léků.
Na netu jsem četla, že koktavost souvisí s křečí hladkého svalstva a ty léky to mají uvolňovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
17.7.23 00:28

Spolužák na střední koktal, ne nějak moc, spíš se tak nějak v určitých písmenkach zadrhával a otravovalo mu to život. Pamatuji, že byl tenkrát u foniatričky a ta ho zařadila do nějaké studie, že prý na to může brát prášky, ale musel absolvovat kolo vyšetření - odběr krve, moči, na hlavu mu napíchli nějaké jehličky - nevím, jak se ta metoda jmenuje, nevzpomenu si, ta krev mu v něčem dopadla špatně a ty prášky nemohl brát. Nicméně psal se rok 2001, takže je to už víc jak 20 let, dost jsme se přátelili, tak jsem to věděla, zda se toho zbavil nevím, roky nejsme v kontaktu, žije v Anglii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex