K moři s miminkem

5
13.7.15 10:32

k moři s miminkem

Maminky chtela jsem se zeptat, byl nekdo s malym miminkem u more? Maly ma 5 mesicu, uvazujeme nad tim ze bysme jeli autem do Chorvatska, ale na druhou stranu obavy jak to bude miminko zvladat, jestli tam na nej nebude moc horko a tak..co tak poradite je nutne mit sebou pro miminko? Co treba do auta kdyby mu bylo spatne? A co se tyka zdrav. pojisteni a pasu, to jak se resi? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
13.7.15 10:36

Vím jen že musí mít vlastní doklad, do Chrovatska by měl stačit OP.
Horko je i u nás, já bych jela, pokud máte klímu a zvládá cesty, v 5m docela ještě dost spí.
Vzala bych všelijaký léky, na průjem, horečku, alergii, kašel, rýmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.7.15 10:38

Já bych tedy autem s takhle malým mimčem nejela.. Nicméně pokud máte klímu, mohl by to zvládnout.. Akorát je na houby, že bude tak dlouho v sedačce…
S sebou rozhodně jídlo a hooodně pití. Pojištění vyřídíš normálně na pobočce pojišťovny, stejně jako pro vás.. Pas si musíte samozřejmě vyřídit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.7.15 10:46

Pas nebo občanku dítěte budeš potřebovat, vyřídíš na příslušném městském úřadu s doklady obou rodičů a rodným listem. Pojištění se řeší stejně jako u dospělého nějakým cestovním pojištěním. Do auta mu nedáš nic, u takhle malých dětí se nic nedává a navíc v pěti měsících by snad většinu cesty prospal, záleží jak zvládá běžné cestování. Klimatizace v autě je základ, počítej taky, že by byly potřeba častější přestávky.
Já bych asi takhle s malým nejela, takhle malému bude nejlíp ve stínu s mokrou plínou přes kočár a moc si pláží a koupání neužijete. Já chtěla jet letos s 14 měsíční a manžel to třeba stále zavrhuje, že je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.7.15 10:46

@arexik byla jsem s půlročním jak v tznisu, tak s o něco málo starším.8m v chorvatsku, všechnov pohodě, cesta úplně v cajku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.7.15 10:50

Já se teda také přidávám k názoru, že bych nejela. Jedině snad, že bych měla ještě k miminku starší děti, které by byly natěšené. Jinak bych ten rok počkala. ;)
Co se týče cesty, s tou by asi problém být neměl - naopak mám vyzkoušeno, že čím mladší dítě, tím zvládá dlouhé cesty lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.7.15 10:50

@mammy 14 měsíční dítě už si to tam užije. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
13.7.15 10:53

Já bych s takhle malým nejela, dlouhá cesta, změna režimu, prostředí, střídání horka s klimatizací - to všechno pro miminka není dobré. Navíc bych v cizině opravdu nechtěla řešit případnou nemoc u dítěte. Kamarádka brala minulý rok desetiměsíční a říkala, že už nikdy více - malá ve stresu, řvala, špatně spala, docela to tam protrpěli. Ale každý má na to jiný názor, musíš se rozhodnout podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
13.7.15 10:53

My se 14m jedeme letos v září. Ale oni si to užijou asi stejně jako na balkoně u bazénku, ale rodiče si odpočnou a budou milí na sebe i na děti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
13.7.15 10:55

Já bych také s tak malým nejela, cesta je to dlouhá a co když bude celou cestu řvát? MY letos také kvůli 6-měsíční nejedeme, i když syn by rád jel, loni mu byli necelé 2 roky a bylo to fajn. Příští rok už bude malá běhat a všichni si to líp užijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.7.15 10:59

Pokud pojedete na noc, myslím že by to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
13.7.15 11:02

Za mě bych taky nejela, pojedeme až příští rok, až bude větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.7.15 11:16

Dekuju za nazory, Bejbyy-mas pravdu deti si to uziji stejne tak jak kdyby byli i doma, akorat clovek aspon nachvilu vypadne z baraku a odpocine si v jinem prostredi a u more kde budou oba rodice, a mame jeste i starsi dite kteremu sou 2roky, kolem deti se musi stejne letat jak doma tak i u more, a ten stereotyp byt porad jen doma to uz je kolikrat k zblazneni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
13.7.15 11:19

My byli letos s ročním v Chorvatsku, líbilo se mu tam…na cestu jsou dobra homeopatika cocculine proti nevolnosti..jinak tam byla spousta mimin i 5ti měsíčních rekla bych, dítěti je jedno kde je, kdyz tam ma rodiče, horko je i tady, spis u more je to podle me snesitelnejsi..cestu zvládne v pohode, tam se mu podle me bude líbit taky, hlavne kdyz uciti pohodu z rodičů..nenechte se odradit, nam taky spousta lidi s malými dětmi rikala, ze teda oni by nikam s tak malým dítětem nejeli..podle me trochu záviděli :* :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
13.7.15 11:22

Já bych jela, je to pár hodin a kdyby něco autem se můžete vždycky vrátit ;) my třeba byli loni na kanárech a byli tam lidi i s uplně čerstvejma miminkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí