Řecko 2015 - krize a ceny

705
9.7.15 22:21

Řecko 2015 krize a ceny

Zdravím maminky, prosím má někdo informace aktuální jak to je ted v Řecku nebo chystáte se někdo v nejbližším termínu? Na orbionu jsem četla, že se lidi bojí, aby bylo dost potravin v obchodech nebo nebylo to moc předražené, když toho mají málo.. :nevim: Chceme na Krétu, ale bez stravy takže mě dost zajímají i ceny jídla jaké tam aktuálně jsou, kolik stojí například večeře nebo běžné potraviny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
10.7.15 01:12

To nevím…

ale dneska mi povídala známá, že se vrátila jeji kamarádka.
Měli All inclusive a bylo málo jídla…měli hlad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.7.15 02:04

Letime pristi mesic taky na Kretu a na Tripadvisoru lidi rikaji, ze je vsechno v pohode. Ceny davaji v eurech tak se mrkni, ale vypada to stejne jako kdyz jsem tam byla pred 10ti lety co si pamatuju.
Jidla je pry dost a nekdo rika, ze ceny jdou dolu.
Pockej do nedele a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
10.7.15 04:45

No ja zahledlla vcera ve zpravach, ze se do recka v podstate nic nedovazi a veci v prodeji jsou zasoby. Recko neni potravinove samostatne. Takze jestli s tim neco rychle neudelaji, mohou byt za chvili potravinove listky… Tot muj osobni nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
10.7.15 06:29

Ahoj, my tam letime v neděli, tak mě taky zajímá, jak to tam bude vypadat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
10.7.15 07:36

My jsme Řecko zrušili a stornovali. Máme obavy a máme se příliš rádi na to, abychom podstoupili riziko jet do zemí jako je Řecko - krize, kde vlastní lidi nemají co žr. t a Tunis - boj o vlastní přežití. Zlatý Macháč. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
10.7.15 19:51

Děkuji holky za reakce, no bojíme se hlavně o ty potraviny, aby byli kde koupit atd.. A to Tunisko mělo být, ale jak se stala ta tragédie, tak nechceme ani Egypt ani Turecko.. :zed: Je to strašné co se dneska děje, člověk se musí bát o holý život, když si chce užívat dovolenou, když celý rok pracuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
10.7.15 19:51

Prosím pak napsat jaké to tam bylo :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
10.7.15 19:53

No já radši all inclusive nechci, radši něco k tomu obědu chci uvařit, ale bojím se, aby bylo kde koupit a co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.7.15 11:03

Ahoj, zdravím z Řecka :mavam: sice jsme na pevnině, stravujeme se sami, ale krizi vůbec nepociťujeme. Potraviny jsou plně dostupné, dokonce platíme běžně kartou i v malém marketu v letovisku. Benzín jsme zatím taky bez problémů koupili na kartu. Kdybych neznala situaci z médií, vůbec bych neuvěřila. Turistů je tu taky normálně jako v jiné roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
14.7.15 11:08

Známý se z Řecka vrátil v neděli, vše prý bylo OK. I kartu používali, jídla dost, bez omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
14.7.15 13:38

Jé děkuji moc za kladné reakce, už jsme totiž přemýšleli, že Řecko vyloučíme a zkusíme Bulharsko ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
20.7.15 11:23

Má někdo nějaké nové zkušenosti s řeckou dovčou posledních dnů? :mavam: My jsme se rozhodli, že za pár dní vyrazíme na Rhodos.
Každý, komu řeknu, kam jedeme na dovču se na mě dívá jako na blázna. Nejoblíbenější jejich sloveo je KRIZE!!! :zed: Četla jsem nějaké reference, že je všechno v pořádku akorát turistů je prý trochu míň (tím lépe pro nás). Pořád si říkám, že je lepší utratit své peníze v evropském Řecku než v Egyptě či Tunisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.7.15 11:26

@berusa.m hlavně si vezměte cash. Na hotel, na výlohy, na jídlo, na vše. Jsou tam sousedky a psaly, že již 2× jim nevzalo na čerpačce platební kartu. Ale ony na to byly připravené, jen to zkoušely. Taky na hotelu chtěli po nich úhradu v hotovosti, ne platbu kartou. Jinak vše o. k. Jen měly docela vichr, že potáhnou hromadu peněz, jely tam na měsíc ve třech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
20.7.15 11:34
@neila píše:
@berusa.m hlavně si vezměte cash. Na hotel, na výlohy, na jídlo, na vše. Jsou tam sousedky a psaly, že již 2× jim nevzalo na čerpačce platební kartu. Ale ony na to byly připravené, jen to zkoušely. Taky na hotelu chtěli po nich úhradu v hotovosti, ne platbu kartou. Jinak vše o. k. Jen měly docela vichr, že potáhnou hromadu peněz, jely tam na měsíc ve třech…

Díky za rekci. :) No máme hotel All in, takže doufám, moc peněz už nebude potřeba. Jinak chápu, že nikdo nechce platby kartama, protože jim banka pak peníze v hotovosti dá jen v omezeném množství. Na to jsme připraveni. Vždy vozíme „rezervu“ kdyby bylo třeba platit něco u doktora atd. Spíš mi vadí jak jsou lidi zblbnutí z médiíí, že si pod pojmem Řecko vybaví: prázdné regály v obchodech, auta odstavená u cesty tam kde jim došel benzín a obyvatele schované doma před uprchlíky. Viz moje prostá sestra: Jako do Řecka? Teď? Tam je krize, nemají žádné peníze, tam nejezděte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí