Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky, prosím má někdo informace aktuální jak to je ted v Řecku nebo chystáte se někdo v nejbližším termínu? Na orbionu jsem četla, že se lidi bojí, aby bylo dost potravin v obchodech nebo nebylo to moc předražené, když toho mají málo..
Chceme na Krétu, ale bez stravy takže mě dost zajímají i ceny jídla jaké tam aktuálně jsou, kolik stojí například večeře nebo běžné potraviny?
To nevím…
ale dneska mi povídala známá, že se vrátila jeji kamarádka.
Měli All inclusive a bylo málo jídla…měli hlad ![]()
Letime pristi mesic taky na Kretu a na Tripadvisoru lidi rikaji, ze je vsechno v pohode. Ceny davaji v eurech tak se mrkni, ale vypada to stejne jako kdyz jsem tam byla pred 10ti lety co si pamatuju.
Jidla je pry dost a nekdo rika, ze ceny jdou dolu.
Pockej do nedele a uvidime.
No ja zahledlla vcera ve zpravach, ze se do recka v podstate nic nedovazi a veci v prodeji jsou zasoby. Recko neni potravinove samostatne. Takze jestli s tim neco rychle neudelaji, mohou byt za chvili potravinove listky… Tot muj osobni nazor.
Ahoj, my tam letime v neděli, tak mě taky zajímá, jak to tam bude vypadat ![]()
My jsme Řecko zrušili a stornovali. Máme obavy a máme se příliš rádi na to, abychom podstoupili riziko jet do zemí jako je Řecko - krize, kde vlastní lidi nemají co žr. t a Tunis - boj o vlastní přežití. Zlatý Macháč. ![]()
Děkuji holky za reakce, no bojíme se hlavně o ty potraviny, aby byli kde koupit atd.. A to Tunisko mělo být, ale jak se stala ta tragédie, tak nechceme ani Egypt ani Turecko..
Je to strašné co se dneska děje, člověk se musí bát o holý život, když si chce užívat dovolenou, když celý rok pracuje..
No já radši all inclusive nechci, radši něco k tomu obědu chci uvařit, ale bojím se, aby bylo kde koupit a co..
Ahoj, zdravím z Řecka
sice jsme na pevnině, stravujeme se sami, ale krizi vůbec nepociťujeme. Potraviny jsou plně dostupné, dokonce platíme běžně kartou i v malém marketu v letovisku. Benzín jsme zatím taky bez problémů koupili na kartu. Kdybych neznala situaci z médií, vůbec bych neuvěřila. Turistů je tu taky normálně jako v jiné roky.
Známý se z Řecka vrátil v neděli, vše prý bylo OK. I kartu používali, jídla dost, bez omezení.
Jé děkuji moc za kladné reakce, už jsme totiž přemýšleli, že Řecko vyloučíme a zkusíme Bulharsko
.
Má někdo nějaké nové zkušenosti s řeckou dovčou posledních dnů?
My jsme se rozhodli, že za pár dní vyrazíme na Rhodos.
Každý, komu řeknu, kam jedeme na dovču se na mě dívá jako na blázna. Nejoblíbenější jejich sloveo je KRIZE!!!
Četla jsem nějaké reference, že je všechno v pořádku akorát turistů je prý trochu míň (tím lépe pro nás). Pořád si říkám, že je lepší utratit své peníze v evropském Řecku než v Egyptě či Tunisu.
@berusa.m hlavně si vezměte cash. Na hotel, na výlohy, na jídlo, na vše. Jsou tam sousedky a psaly, že již 2× jim nevzalo na čerpačce platební kartu. Ale ony na to byly připravené, jen to zkoušely. Taky na hotelu chtěli po nich úhradu v hotovosti, ne platbu kartou. Jinak vše o. k. Jen měly docela vichr, že potáhnou hromadu peněz, jely tam na měsíc ve třech…
@neila píše:
@berusa.m hlavně si vezměte cash. Na hotel, na výlohy, na jídlo, na vše. Jsou tam sousedky a psaly, že již 2× jim nevzalo na čerpačce platební kartu. Ale ony na to byly připravené, jen to zkoušely. Taky na hotelu chtěli po nich úhradu v hotovosti, ne platbu kartou. Jinak vše o. k. Jen měly docela vichr, že potáhnou hromadu peněz, jely tam na měsíc ve třech…
Díky za rekci.
No máme hotel All in, takže doufám, moc peněz už nebude potřeba. Jinak chápu, že nikdo nechce platby kartama, protože jim banka pak peníze v hotovosti dá jen v omezeném množství. Na to jsme připraveni. Vždy vozíme „rezervu“ kdyby bylo třeba platit něco u doktora atd. Spíš mi vadí jak jsou lidi zblbnutí z médiíí, že si pod pojmem Řecko vybaví: prázdné regály v obchodech, auta odstavená u cesty tam kde jim došel benzín a obyvatele schované doma před uprchlíky. Viz moje prostá sestra: Jako do Řecka? Teď? Tam je krize, nemají žádné peníze, tam nejezděte ![]()