Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@nelar píše:
Přesně ti neporadím, stravujeme se převážně sami. Ale např. jsme si dali pizzu, stačilo pro dva dospělé a dítě, byla za 10 euro. Řecký salát 5 euro, gyros 2,5 euro. Násob naše ceny asi 1, 5 krát. A taky záleží, jak jste nároční. S placením kartou nebyl vůbec problém, v pondělí odjíždíme a máme téměř celou hotovost.
Děkuji, to nejsou tak strašné ceny, čekala jsem něco horšího a kolik stojí voda balená např. té spotřebujeme hodně nebo se dá pít z kohoutku?
Holky nenechte se zmást těmi komenty, že Řekové TEĎ šetří na jídle v hotelech…jídlo v hotelech obecně bylo v Řecku vždy slabší, třeba pro ty, kdo jeli prvně a měli srovnání s all inc. např. v Egyptě, tak to je fakt podstatný rozdíl a to platí krize nekrize. Řekové na to stravování v hotelech vůbec nejsou, tam jedou restaurace a o těch to tam je! Pokud máte 3*, tak to bylo, je a bude vždycky horší úroveň. Samozřejmě pak hotely vyšší úrovně asi budou lepší, ale to já neznám, my tam jezdíme vždycky bez stravování a v restauraci se vždycky dobře najíme, nebo spíš v těch jejich bistrech, letos gyros 2-2,5 Eura a velký že jsem ho nemohla sníst.
Hlavně klid, mně přijde, že evropská média to schválně dramatizují (myslím tu situaci, která se bezprostředně turistů týká, jinak že jsou v totálních sra. čkách, to je jasný), aby turisti Řecko bojkotovali a Řecko tak bylo potrestaný za ty svoje rebelie. Ale vždycky mě strašně mrzí, když slyším, že někdo zájezd stornoval, to je hrozná škoda. Kdyby to takhle udělal každý…Já mám Řecko strašně ráda, je to moje srdeční záležitost.
Jinak voda v Řecku je pitná, resp. byla všude, kde jsem kdy byla.
Vodu kupujeme balenou, hlavně kvůli dětem. Balení 6× 1, 5l stojí 1, 30- 1, 80euro. Ovoce i zelenina jsou na našich cenách, chuťově však nesrovnatelné.
@Sisi666
Bereme si asi 1300 euro na 10 dni. Jedeme 2 dospeli a dite.