Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
![]()
Vím, že podobných témat je hodně, ale potřebovala bych poradit. Rozhodli jsme se jet až na poslední chvilku a ubytování přes odkazy je na nás drahý
Ty levný už jsou zamluvený. No a lasty mi nepřijdou vůbec výhodný pro dva dospělý a dvě děti.
Máte někdo zkušenost s výběrem ubytování až na místě a na kolik vás vyšlo???Nároční nejse, podmínka je pouze písek ![]()
Tak mi pisněte prosím vaše poznatky, cenu, místo kde se nejlíp shání a čas, jak dlouho ![]()
Díky moc ![]()
@bušterka píše:
Ahoj holky![]()
Vím, že podobných témat je hodně, ale potřebovala bych poradit. Rozhodli jsme se jet až na poslední chvilku a ubytování přes odkazy je na nás drahý
Ty levný už jsou zamluvený. No a lasty mi nepřijdou vůbec výhodný pro dva dospělý a dvě děti.
Máte někdo zkušenost s výběrem ubytování až na místě a na kolik vás vyšlo???Nároční nejse, podmínka je pouze písek
Tak mi pisněte prosím vaše poznatky, cenu, místo kde se nejlíp shání a čas, jak dlouho
Díky moc
Určitě najdeš i tam, ale nebude tak blízko moře, pak je to i levnější.
U moře za aparmán kolem 65-100 eur, dál od moře třeba i 45-55 eur (bavím se o sezoně).
Jen je to někdy úmorné, to hledání s unavenými dětmi po cestě.
Taky jsme tak jezdili, ale teď se dvěmi malými dětmi už jsme radši hledali v listopadu a nebylo to tak drahé:-)
Měli jsme apatmán s kuchyˇˇnkou, dva pokoje a terasa, s klimou za 60E 200m od písčité pláže.
Celkově bych to definoval :
Klid, čisto, málo lidí na plážích, pohoda:-)
Pro nějaké akčnáky by to byla nuda, ale pro rodinku s malými dětmi super.
Sveti filip i jakov, je to kousek od biogradu na moru, takže pohodlně po nové dálnici za 11h jsi tam.
Tak jsem ještě našla za 45 euro na noc pro všechny. Tak podle toho co píšete, asi hodím raději rezervačku ![]()
@jakanas a jaký to tam je??Je to právě tahle lokalita a vyhodilo mi to i písečnou pláž. Nerada bych něco hlava na hlavě jako třebas Makarská atd ![]()
@bušterka tam kde jsme jezdili mi to bylo super. Byl to prvné dům směrem od biogradu a tam jesou dvě krásné malé pláže s pozvolným vstupem. Potom tam dál do města je to strašný, jako všude jinde v chorvatsklu. Vyprahlý kaměně, spousta lidí ( hodně tam jezdí nevrlí důchodci ) Na těch městských plážích se nám nelíbilo.
@Peczka Tak s pěti tisíci si iluzy nedělám
,ikdyž by se mi to líbilo. Ale myslela jsem, že tak cca do devíti tisíc by jsme se vlezli
.Nejraději bych teda někam na Istrii, skrz cestu.
Každopádně děkuji za info.Na klepání bych asi neměla ![]()
@bušterka Sveti filip i jakov je super, my tam teda byli až začátkem září, ale moc se nám tam líbilo, na plážích byly toytoy, takže si člověk mohl v klidu odskočit, písková pláž je tam asi jen 60 metrů a je to plní lidí s dětma. My chodili kousek dál, na kulaté molo. Je tam krásné hřiště pro děti, tak se tam vyblbnou. sprchy jsou na každém kroku.
@Peczka pošlu manžela
.Jinak jsem teda myslela, že to nabízí hodně i u cesty ![]()
No už je mi špatně ted a to jsem ještě doma u PC
![]()
@bušterka je to teda trochu opruz hledat ubytování až na místě, zvlášť ted když začíná největší sezona, je to dost o štěstí, s dětma bych to neriskovala,
asi by bylo lepší zvolit tu Istru, bude to tam hádám levnější a levnějc vyjde i cesta. My počítali loni cestu do Dalmácie a je to kolem 9000,– pro dva se to vůbec nevyplatí.
@Hanney jj házím si to na kalkulátor a je to mazec
Líbilo se nám v Duče, ale ta dálka
+ ubytko ![]()
No chtěla bych se vejít do patnácti +- se vším.
Nebála bych se toho, naopak to považuju za výhodu. Aspoň uvidíte, do čeho jdete a jak daleko je to skutečně k moři. Byli jsme tak se synem, když měl cca rok a 3/4, přelom červenec a srpen, a bylo to v klidu. Nejenže Chorvati stojí u cesty, ale dá se i jen tak zastavit a poptat se. Chorvati si chtějí vydělat, takže podle toho se k vám budou i chovat. A mám pocit, že toho ubytování je pořád víc než turistů, takže se nebojte ani smlouvat. Když to srovnám s minulým rokem, kdy jsme měli ubytování zajištěné předem, a 250 m k moři představoval snad milion schodů, což mě dost zaskočilo - obsolvovat to 2× denně tam i zpět byl docela výkon jak pro mě, ověšenou nezbytnostmi, tak i pro syna, kt. neměl v té době ani tři roky. Raději bych volila hledat ubytování na místě.
@bušterka píše:
@Hanney jj házím si to na kalkulátor a je to mazecLíbilo se nám v Duče, ale ta dálka
+ ubytko
No chtěla bych se vejít do patnácti +- se vším.
My jednou jeli takhle na blind ještě se psem a to byl taky mazec, to nás nikde ani nechtěli
… celej den jsme jezdili, příšerný horko, furt stavíš, takže v autě taky pořád horko… a to jsme jeli jen z Rogoznice, kde jsme byli týden a chtěli jsme jinam na jih, protože se nám tam moc nelíbilo. Neumím si představit absolvovat tohle martirium po tý dlouhý cestě z Česka. Ale jak říkám je to otázka štěstí, můžeš zaklepat na první dveře a chytneš se.
@Hanney píše:
My jednou jeli takhle na blind ještě se psem a to byl taky mazec, to nás nikde ani nechtěli… celej den jsme jezdili, příšerný horko, furt stavíš, takže v autě taky pořád horko… a to jsme jeli jen z Rogoznice, kde jsme byli týden a chtěli jsme jinam na jih, protože se nám tam moc nelíbilo. Neumím si představit absolvovat tohle martirium po tý dlouhý cestě z Česka. Ale jak říkám je to otázka štěstí, můžeš zaklepat na první dveře a chytneš se.
To bylo nejspíš tím psem. ![]()
No ted jsem ještě psala do CK na karavan a vyšel by skoro na desítku a to jako last
Na to se můžu pěkně…
,když takhle vyjdou i apartmány.
Jen by mě zajímalo, který to letovisko by mohlo být na volný ubytko nejlepší. Zaujala mě Fažana ![]()
My hledali takhle minulý rok v Nin. Je to asi 20 km od Zadaru. Písková pláž, klid,… Já s dítětem jsem zůstala hned na pláži a muž šel hledat ubytování. Takže žádné paření se s s uřvaným potomkem v autě. Našel asi na 3. pokus studio 200m od pláže za 50 eur na noc. Hůř se hledá ubytování v srpnu, kdy Chorvatsko zaplavují pravidelně vlny Italů, kteří mají v srpnu nejvíc dovolených.