Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer všem,
chci se zeptat: Jak to děláte, že se nebojíte létat? Že si let dokonce užíváte? Mě za pár dní čeká cesta letadlem do Bulharska a už teď je ve mně malá dušička
Poletíme i s dětmi, které se moc těší, takže se budu snažit nedat to na sobě znát, ale srdce budu mít v kalhotách ![]()
@mončatka
Proč se stresuješ? Dostaneš jídlo, pití, je tam vzduch, světlo. Dej si panáka, ale jen pár, ať nejsi jak nudle, to by tě zase nevzali do letadla
@mončatka prozradim Ti tajemství, nelétám
jiný recept na to neznám. Nesnáším to ![]()
@mončatka a uz si někdy letěla?
Ja jsem se před svým prvním letem strasne bála, furt jsem rikala, ze nikam letět nechci… Pak se mi to na letišti zazalo hrozne líbit a pri čekání na let jsem se začala i těšit
pri nástupu do letadla jsem propadla panice, pak jsem si to nejak srovnala v hlavě… Neříkám, ze si cestu letadlem užívám a někdy začnu, protože mam fobii z výšek a ten pocit, ze pod nohama nemám pevnou zem, ale několik tisíc kilometru díru, je pro mě šílený
ale tyhle myšlenky jsem si po celou dobu letu zakazovala a nakonec to nebylo tak hrozne, jak jsem si myslela, ze bude ![]()
@mončatka Jako malá jsem létání milovala. Až tak do těch osmnácti, dvaceti. Pouštěla jsem si do sluchátek hudbu a krásně se mi u toho relaxovalo.
Stačilo pár letů s turbulencemi, pauza s lítáním a relax je pryč. Chce to lítat často, aby si člověk zvykl, pak mu to ani nepřijde. Anebo absolvovat kurzy, které se pro lidi se strachem z létání dělají ![]()
@PepiKo Ano, párkrát jsem letěla (nikdy žádnou dálku) a nikdy jsem si to neužívala. Ach jo, těším se na dovču s klukama, ale prostě se bojím…co kdyby
![]()
@Icestar Já si právě taky myslím, že si to kluci užijou a bude se jim to líbit. Proto před nimi nesmím dát najevo, jak to ve skutečnosti snáším já, abych je nestresovala.
@mončatka píše:
@martina.se Taky bych nejradši neletěla, nebo jela autem
já od jisté doby dělám to samé.. prostě letadlo nesnesu, hotovo
![]()
@plošina No jo, ale taky bude pode mnou děsná hloubka, kterou nebudu mít pod kontrolou
Panáka si dát nemůžu, potřebuju fungovat s dětma.
@martina.se píše:
@mončatka prozradim Ti tajemství, nelétám![]()
jiný recept na to neznám. Nesnáším to
jak můžeš vědět, že let nesnášíš, když nelétáš
Létání nesnáším, neužívám si to, ale kvůli klukovi se snažím to nedávat najevo.
@mončatka píše:
@plošina No jo, ale taky bude pode mnou děsná hloubka, kterou nebudu mít pod kontrolouPanáka si dát nemůžu, potřebuju fungovat s dětma.
řešíš neřešitelné, stejně poletíš, tak se nestresuj. Nějaká hloubka, kterou nemáš pod kontrolou? Bude to hlídat pilot a ty budeš mít pěknou dovču ![]()