Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jak už to tak na mateřské bývá, finance nedovolí jet i s manželem. A já se ptám, jely by jste samy s batoletem (u mě 16ti měsíčním) k moři?? A když ano, tak kam? Samozřejmě aby to vyšlo co nejlevněji
Stále přemýšlím a přemýšlím a neumím se rozhodnout, tak nějak si říkám…ani se nebudu moci jít s ním ráchat do vody, abych neměla bobky že nám někdo ukradne věci, a co večery? To budu koukat do zdi? Ocením jakékoliv Vaše postřehy. Samozřejmě jsem se snažila hledat někoho, kdo by jel s námi, ale lidé z okolí jezdí buď rodinně, a nebo nemají peníze, čas a nebo jsou ještě svobodní a dítě je pro ně pro zábavu překážka…
Ale pozor, jestli přes cestovku, tak málokterá má 1+1 (dospělý+dítě). Sestra vloni letěla s dcerou 21.měs., ale byla mamka, ségra+malá, dítě bylo zdarma do dvou let.
Za této situace bych teda nejela
… našetři víc a jeďte příští rok všichni
Sama bych nejela. To bych raději jela i s mužem do nějakého pěkného kempu u nás k vodě ![]()
Já totiž neřeším jen dovolenou, ale i to, že to malému pomůže zdravotně, a v tom je jádro pudla… no nenapadlo mě přemýšlet o tom 1+1 to je dobrej postřeh ![]()
@nulu86 nejela, protože bych si nemohla ani zaplavat. Radši bych si odpustila a našetřila na příští rok.
Letos taky nejedeme, našetříme na příští rok a pojedeme všichni tři. Mě by to tam ani takhle nebavilo, mrzelo by mě, že já jsem u moře a muž doma.
@nulu86 píše:
Já totiž neřeším jen dovolenou, ale i to, že to malému pomůže zdravotně, a v tom je jádro pudla… no nenapadlo mě přemýšlet o tom 1+1 to je dobrej postřeh
Jestli to je zdravotní, tak počkejte do září, nebude to v sezoně, takže levnější. Pak by mohl i manžel. Navíc tam nebude takové horko.
My jedeme na dovolenou jako rodina, ale jde mi vyloženě o to moře, jak jsem psala výše - ze zdravotních důvodů hlavně…
Sama bych nejela. Nejde o věci na pláži. Jezdíme 20 let do kempu do Itálie, věci si na pláži běžně necháváme, koupeme se všichni a nikdy se nic neztratilo. Večer se dá číst. Ale bála bych se, aby se něco nestalo se mnou a co pak s dítětem. Vycházím ze zkušenosti, kdy se druhým Čechům v kempu ošklivě zranil otec. Plus bych si netroufla na cestu autobusem a letadlem to bude dost drahý.
Správně tu někdo podotkl, že slevy na jedno dítě s jedním dospělým asi jen tak někde nebudou. Co najít výhodný zájezd pro 2+1? To už se tolik lišit nebude.
Ano, mám to v plánu v září
Jestli teda vůbec pojedeme, musí mě něco nakopnout, ale spíš to vidím tak, že skutečně pojedeme příští rok…
Nedávno jsem se vrátili z dovolená teda první, co jsem po příletu říkala, že bych sama nejela ani omylem (malý měl 20 měsíců), ty druhé ruce by fakt chyběly a dovolená o ničem, to radši někam autem po Čechách nebo někam blízko, bez stresu, bez tahání zavazadel a za rel. malé peníze a na příští rok víc pošetřit!