Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Zlata216 Dala bych jméno Ema, ale jen s jedním m. K českému příjmení patří běžně používané jméno. Charlotte nebo Lilien Buřvalová je jako pěst na oko. Šarlotu bych nedala z toho důvodu, že bude nositelka muset pořád vysvětlovat, jak se její jméno píše.
Pro kluka mě napadl třeba Matouš.
Ahoj. Když je to tak „řvavé, burácivé“ příjmení (v dobrém smyslu), volila bych něco jemného, ladného… něco alá Blanka Buřvalová, Eliška Buřvalová, Štěpánka Buřvalová nebo kratšího Eva, Iva, Ema, Soňa, Lada… U kluků všchny, které jsi vyjmenovala. Lukáš a Tomáš se mi líbí nejvíc.
K českýmu příjmení s ř bych dala český jméno, žádný Charlotty a spol. ![]()
Určitě bych k příjmení Buřval/ Buřvalová dala nějaké české jméno, žádnou Šarlotu, ani Lilien, to pak spadá do kategorie Jessica Vomáčková…
To příjmení samo o sobě trochu poutá pozornost, Emma/Ema by k němu znělo dobře.
@Zlata216 Jedině nějaké tradiční, v naší zemi obvyklé, aby to ve spojení s příjmením netrhalo uši. Z těch tvých jedině Ema, z chlapeckých by mi seděly všechny, co jsi uvedla, že nechceš…nebo jiná klasická - David, Matěj, Matyáš, Vojtěch…
@Zlata216 Znala jsem Magdu a Adelu Buřvalovou, to se mi líbí.
@hanka.br. píše:
Obávám se, že je. Dneska už tu byla Vivien, teď je tu Lilien. Buřvalová.
Upřímně nejvíce se mi líbí Marie ale Marii tu máme stašně moc a to příjmení je prostě děs. První syn je Lukáš, a druhý by se mi líbil tomáš ale nechci aby měl svátek na Lukáškovi narozeniny.
Emma ( mi se libi jen pokud jsou obe mm), Nina, Kristýna
Dominik, Patrik, David, Kryštof, Kristián.
@me2dova píše:
Určitě bych k příjmení Buřval/ Buřvalová dala nějaké české jméno, žádnou Šarlotu, ani Lilien, to pak spadá do kategorie Jessica Vomáčková...
Pořád jsem přemýšlela, co mi to připomíná, jak to jméno je… jo. Jessica Vomáčková. Fakt to chce něco obyč, neutrálního a českého, bohužel, tady si to vybralo to příjmení. Možná že se Jessika vdá, ale než se tak stane, tak si to fakt užije.
V rodině je 7 Marušek 8má už nejde, líbí se mi i Eliška ale samotná Ela ne.
@Zlata216 píše:
V rodině je 7 Marušek 8má už nejde, líbí se mi i Eliška ale samotná Ela ne.
Tak Marika ![]()