Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jáké jméno na holčičku se k příjmění Buřval/Buřvalová z těchtotří hodí nejvíce. Emma, Lilien, Charlotta (Šarlota)? a nějaké jména na kluka? ne Lukáš, Ondráš, Zdeněk, Tomáš?
Snad jedině ta Emma. Je to jemné k příjmení.
Kluk Michael nebo David?
@Russet píše:
Snad jedině ta Emma. Je to jemné k příjmení.
Kluk Michael nebo David?
Souhlasím, ale s jedním M.
Emicek je celkem dost, ale tady jednoznacne vede. Prijmeni je takovy slozity, tezky…chce to neco kratkyho a jednoduchyho… urcite ne Charlotte. Pro kluka to stejny… Adam, David, Michael.
U Lilien se špatně vyslovuje to koncové n a počáteční b. Šarlotu bych asi dala i délkou se k příjmení hodí. Pro kluka bych volila třeba Daniel.
@Halibar
Dneska se tu s neobvyklými příjmeními roztrhl pytel… Kuřítková a teď Buřvalová. Kde jsou ti Nováci, Dvořáci a Svobodové?! ![]()
@hanka.br. píše:
Charlotta Buřvalová? To myslíš vážně?
Lilien je snad ještě horší. Dala bych radši Denisu, Danielu… pro kluka David, Matěj..
@Halibar píše:
@hanka.br. Nemyslím že je to reálná otázka
Obávám se, že je. Dneska už tu byla Vivien, teď je tu Lilien. Buřvalová.
@Tarinka píše:
@Russet ty jo nez to natukam…tak jsi me pekne predbehla!
Mám absťák, šest dní o dovolené jsem nebyla na Emiminu
Tak ťukám jako tukan.
@Zlata216 Dala bych jméno Ema, ale jen s jedním m. K českému příjmení patří běžně používané jméno. Charlotte nebo Lilien Buřvalová je jako pěst na oko. Šarlotu bych nedala z toho důvodu, že bude nositelka muset pořád vysvětlovat, jak se její jméno píše.
Pro kluka mě napadl třeba Matouš.
Ahoj. Když je to tak „řvavé, burácivé“ příjmení (v dobrém smyslu), volila bych něco jemného, ladného… něco alá Blanka Buřvalová, Eliška Buřvalová, Štěpánka Buřvalová nebo kratšího Eva, Iva, Ema, Soňa, Lada… U kluků všchny, které jsi vyjmenovala. Lukáš a Tomáš se mi líbí nejvíc.