Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Zlata216 píše:
Upřímně nejvíce se mi líbí Marie ale Marii tu máme stašně moc a to příjmení je prostě děs. První syn je Lukáš, a druhý by se mi líbil tomáš ale nechci aby měl svátek na Lukáškovi narozeniny.
vidíš, tak narozeniny na svátek sourozence by mi vůbec nevadily a dala bych Tomáše, hezké jméno…
A Marie? těch byly hromady v generaci našich (pra)babiček, podívej se na hřbitovní desky. Dneska mezi dětmi malých Marušek moc nenajdeš…Já znám jednu ![]()
@Zlata216 píše:
V rodině je 7 Marušek 8má už nejde, líbí se mi i Eliška ale samotná Ela ne.
aha, tak to chápu. Eliška by taky šla…
Ani Kamila není špatná, ale já prostě díky příjmení vubec nevím
@Zlata216 píše:
Jáké jméno na holčičku se k příjmění Buřval/Buřvalová z těchtotří hodí nejvíce. Emma, Lilien, Charlotta (Šarlota)? a nějaké jména na kluka? ne Lukáš, Ondráš, Zdeněk, Tomáš?
Tak Charlota nebo Šarlota určitě ne, Lilien taky ne - vůbec ne
, to spíš nějaké normální, například Lucie Buřvalová nebo Natálie Buřvalová, ta Emma mi přijde nejlepší, ale teda nic moc. A z těch klučičích, no nevím, taky nic moc. Ondráš bych nedala vůbec, v příjmení je ř a v křestním r. Jako kluka bych dala například Filip Buřval nebo Matyáš Buřval, David Buřval, aj., ty tvoje se podle mě k tomu příjmení prostě nějak moc nehodí. Nevyslovuje se to hezky, možná ještě ten Zdeněk - Zdeněk Buřval by celkem ještě šlo, ale teda nic moc.
@Zlata216 píše:
Upřímně nejvíce se mi líbí Marie ale Marii tu máme stašně moc a to příjmení je prostě děs. První syn je Lukáš, a druhý by se mi líbil tomáš ale nechci aby měl svátek na Lukáškovi narozeniny.
A já bych naopak toho Tomáše dala, z výběru je to to nejlepší jméno a navíc - vždyť by aspoň kluci slavili spolu!
a navíc se obě jména hodí i k sobě, nejen k příjmení!!! ![]()
@krrrenka píše:
Ahoj. Když je to tak „řvavé, burácivé“ příjmení (v dobrém smyslu), volila bych něco jemného, ladného… něco alá Blanka Buřvalová, Eliška Buřvalová, Štěpánka Buřvalová nebo kratšího Eva, Iva, Ema, Soňa, Lada… U kluků všchny, které jsi vyjmenovala. Lukáš a Tomáš se mi líbí nejvíc.
Souhlasím - Tomáš a Lukáš jsou ta nej jména.
Z holčičích Štěpánka nee, raději Ema, Eva, Iva nebo Natálie, Lucie.
@Zlata216 píše:
Jáké jméno na holčičku se k příjmění Buřval/Buřvalová z těchtotří hodí nejvíce. Emma, Lilien, Charlotta (Šarlota)? a nějaké jména na kluka? ne Lukáš, Ondráš, Zdeněk, Tomáš?
Emma Buřvalová
Lukáš Buřval
Tomáš Buřval
Z vybraných dívčích jmen určitě Emma. Ty další dvě jména jsou k vašemu příjmení naprosto šílená. A ty chlapecká jména jdou. Kromě Ondřeje.. na tom si v budoucnu vyláme jazyk. Dala bych asi toho Tomáše.
Co Eliana? Není to úplně obyčejné-sedi do tvého výběru-a neřve to tak hrozně jako Šarlota