Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holčiny,
já se moooc omlouvám, že na miminkovskou diskuzi tahám kamna, ale třeba se tu najde někdo, kdo poradí:)
Nemáte tip na firmu, případně šikovného kamnáře? Nechceme kupovat nějaké „prťavky“ v hypermarketech, rádi bychom si nechali vyrobit kachlová kamna na míru, jenže podle prvních telefonů nám přijde fakt částka nad 100. tisíc moc:(
Moc děkuju za případné odpovědi a zkušenosti:)
Diny
Diny,
bohužel se obávám, že ta cena bude přiměřená a o moc velký rozdíl nebude. Pochopitelně záleží, jak velká kamna chceš, jaké kachle (cenově), jestli i trouby (z jakého materiálu - jestli nerez nebo něco jiného), atd atd.
My jsme kamna nechávali vlastně celá postavit znovu, měli jsme staré kachle, posháněné z dalších 4 kamen, ale nechávali jsme dělat nové trouby, rámečky ke dvířkům, nový rošt a nevím, co ještě a celé nám to vyšlo asi na 25 000 Kč. A to ty staré kachle byly fakt za hubičku, myslím za 1 000 Kč.
Jestli chceš, pošli mi SZ email a já Ti můžu poslat fotky, co tu mám.
Pusinku Davídkovi a pohlazení Diňátku v bříšku.
Jana
Ahoj Diny,
nevím jestli to je ještě u vás s těmi kamny aktuální, ale my jsme si nechali postavit nová kachlová kamna od pana Temra z Brandýsa nad Labem - Kamnářství Temr - stránky teď z hlavy nevím, ale určitě je najdeš lehce. Co se ceny týká, asi tě moc nepotěším - záleží kolik kachlí bude na stavbu potřeba, ale když se cena 1 kachle pohybuje kolem 300 Kč, pak i různé doplňky jako dvířka na topení, plotna, trouba atd., práce stojí zhruba tolik co materiál - tak si to můžeš představit, kolik to je za celá kamna. Kdyby tě zajímali nějaké podrobnosti, tak se ozvi, ráda ti pomůžu.