Kaká jen ve školce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kaká jen ve školce
Ahoj, dceři je 2,5r. Měsíc chodí doma přes den bez problémů na nocnik (jen na malou). Na noc má pleny. Poslední 3 týdny vůbec nekaká doma, jen ve školce (do pleny). Naopak ve školce vůbec na nocnik nechce a ikdyz tam sedí, nic neudělá. Připadá mi, že to zadržuje a ani když ji dám plenu, tak se nevykaká. Ve školce je prý pak pos… až na záda. Před dvěma týdny byla nemocná a do školky nechodila a stejně se doma normálně nevykakala - po 3 dnech jsem ji dala glycerinovy čípek a šlo to ven.
Předpokládám, že to ma souvislost s narozením druhého dítěte. Brášku ma ráda, pusinkuje ho, ptá se na něj. Nevím, jak ji pomoct nebo je to jen období a spraví se to samo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Většinou to kakání trvá dýl a děti si to šetří do plínky, třeba často kakají po odpoledním spaní, když mají na sobě ještě plínku ze spaní nebo hnedka ráno. Asi bude i zmatená, že má ve školce plenu…já bych ji nechala pár dní doma, aby byla pořád bez plenky a víc si ten nočník zafixovala, vysazovat na kakání můžeš zkoušet pravidelně každé ráno po snídani…a až se vrátí do školky, už by plenu neměla dostat zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka plenu nosí i doma a vždycky si ji sama sundá a nandá (taková ta na gumicku v pase) - takže žádná změna. Včera si i sama řekla v hernicce, že chce na nocnik a vycurala se. Ve školce je jen na dopoledne, vyzvednu ji a jde hned spát. Tak nevím, jestli ji tu plenu nevzit, když ji ma stejně suchou. Akorát ji furt vyžaduje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tutulka123 píše:
@Tarinka plenu nosí i doma a vždycky si ji sama sundá a nandá (taková ta na gumicku v pase) - takže žádná změna. Včera si i sama řekla v hernicce, že chce na nocnik a vycurala se. Ve školce je jen na dopoledne, vyzvednu ji a jde hned spát. Tak nevím, jestli ji tu plenu nevzit, když ji ma stejně suchou. Akorát ji furt vyžaduje
Bych vzala, ať není z toho popletená, navíc, když už chodí hezky na nočník…zkus ji přemluvit hezkejma kalhotkama s obrázkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych naopak plenu nebrala, bála bych se, že bude všechno ještě horší. Jak na kakání nevím, ale obecně - nic nehrotit, před dítětem zbytečně neřešit…to kakání bývá fakt hodně častý problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2,5 roku a ve školce. Doma chodí jen na malou. Takže i doma nekaká do nočníku.
Nechápu ten podiv, že se ve školce pokadí. Ona se pokadí i doma! Nechápu dotaz..spraví se to samo?!
No pokud dítě totálně doma neodplenkujes, tak se ti bude holt podělávat kdekoliv!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita22 nutit násilím ji nebudu, ale pokud sama přistoupí na kalhotky, tak by to mohlo vyjít. Alespoň na doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tutulka123 píše:
@jita22 nutit násilím ji nebudu, ale pokud sama přistoupí na kalhotky, tak by to mohlo vyjít. Alespoň na doma.
No, ale to jsou dvě úplně rozdílné věci. Znám děti, které měly problém s kakanim do 5ti let a normálně nosily kalhotky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Koblizkova1980 píše:
2,5 roku a ve školce. Doma chodí jen na malou. Takže i doma nekaká do nočníku.
Nechápu ten podiv, že se ve školce pokadí. Ona se pokadí i doma! Nechápu dotaz..spraví se to samo?!
No pokud dítě totálně doma neodplenkujes, tak se ti bude holt podělávat kdekoliv!
Asi nerozumíš psanému textu. Zakladatelka řeší něco úplně jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Koblizkova1980 nechápu, co tě tak rozčililo na mém dotazu. Navíc jsi ho opravdu nepochopila. Nejde mi o to, že se pokadi ve školce. To ať si kadi, kde chce. Naopak bych byla ráda, kdyby kakala i doma - to ji nejde. Zatim mi je jedno, jestli to bude do pleny nebo na nocnik, ale připadá mi, že má doma nějaký blok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita22 když to udělá do kalhotek, tak ji prostě prevliknu.. musí si na to přijít sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tutulka123 píše:
@jita22 když to udělá do kalhotek, tak ji prostě prevliknu.. musí si na to přijít sama
Ona to ale asi neudělá nikam, stejně jako teď. To se ti snažím říct, že spíš ty děti kakaji do pleny, když ji plenu sebereš, můžeš to spíš zhoršit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud resis to, že kadi jen ve školce a ne doma, tak musíš přijít na důvod. Tam to třeba nikdo neresi, v klidu si zaleze někam, vykadi a pak ji učitelky přebali, hotovo. Doma se jí možná porad ptáš, zkoušíš, aby šla na nočník, celkově to nějak resis. Tak ji doprej klid i doma. Anebo to ve školce dělá proto, že to tam dělají i jiný děti? Tak ji vysvětli, že doma to taky dela i jiný dítě, to mimino. Anebo se jí prostě jen chce v tu určitou hodinu. Zazila jsem i dítě, co se ve školce naschvál pocuravalo, protože tam nechtělo chodit. To u vás taky klidně může být. Na školku je malá, navíc má doma asi čerstvě sourozence, za mě vražedná kombinace v tomto věku. Když jsi doma, tak ve školce vube cbyt nemusí, kor ve 2 letech.. No ať je to, jak chce, najdi důvod a řeš ho. Nic jiného nepomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita22 jo tak.. nevim, jak by to mohlo být ještě horší.. třeba překvapí a kalhotky se jí budou pro bobek líbit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit