Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky. máme takový „problém“. Katuška má nějakou novinku a asi tak 14 dní kaká jen v noci. v červenci bude mít 2 roky. že nechce na nočník nějak přežiju( ono to jendou přijde), ale to kakání v noci mi nějak vadí.Přes den jen vyjímečně.
Když jdu večer spát a otevřu dveře do ložnice,tak vždycky dostanu šílenou ránu do nosu.
tak ju přebalím a je to. Nikdy se neobudí,asi ví,že ju utírám a občas aj „asistuje“, podrží si nožičky, ale prostě nevím, co ju to tak napadlo.
Měli jste to některá? Časem to asi přejde,ale.....
@jaruska85 ty jo, tak to koukám, protože tohle neznám, náš malej se snad nepokalal v noci ani jako úplně maličkatý miminečko, vždycky až po probuzení a teď až třeba před prvním spaním nebo po obědě.
to si též říkám,že s tím nic nenadělám. říkám si,jak ju to odnaučit,ale to asi nehrozí. Jak to přišlo,tak to i odejde. Kdyby aspon do toho nočníku začala čurat nebo něco. Ale ona si sedne,sedí pár sekund či minutu, stoupne si a je to. řekne: a a není a jde pryč. na kakání ju neodchytnu ( když kakala přes den). to si hraje, já třeba umývám nádobí, pak dojde a smrdí jak tchoř
. Když se jí zeptám,jestli je a a,tak zavrtí hlavou, až by jí pomalu uletěla, řekně rázně ne a je to. ![]()
Starší mi v noci kadil naposledy v šestinedělí. Mladší kadí v noci často. Jakmile jí rostou zuby, tak denně (tedy nočně
). Naštěstí bezplenkuji, tak se v tom neválí. Co s tím neporadím. Samotnou mi to štve.
A nemůže cítit moc tlak kvůli tomu nočníku? Jako že ví, že v noci jí nikdo na ten nočník nebude nutit… Já bych možná zkusila chvíli dělat, že mě to nezajímá, kam chodí na záchod.
káka74: asi to kakání na nočník moc nehrotím.
občas ju na to posadím,ale určitě do ní nehučím,ať se vykaká, to ne. jen to zkoušíme,občas se něco povede,tak ju pochválím, ale když ne, tak si chvilku běhá nahatá a pak ji dám plenku. asi víc začnu v létě,až bude teplo a nebude vadit,že má holí zadek. spíš si myslím,že bude „muset“ vidět víc dětí,že taky kakají na nočník a že to není nic strašného. ráda opakuje (jako každé děcko)
takže to na ni asi zapůsobí víc.
@Alpaka píše:
Starší mi v noci kadil naposledy v šestinedělí. Mladší kadí v noci často. Jakmile jí rostou zuby, tak denně (tedy nočně). Naštěstí bezplenkuji, tak se v tom neválí. Co s tím neporadím. Samotnou mi to štve.
@Kočislava píše:![]()
![]()
nemám zkušenost s bezplenkováním
, tak se asi hloupě zeptám
… jak to tedy v noci děláš?
když se začně hodně vyrtět, tak jí podržím nad nočníkem, ona se vyčurá a když potřebuje, tak víceméně ve spánku vytlačí bobek a spí se dál.
Jj, taky jsme bezplenkovali (v noci to teda nebylo potřeba), přes den tak 90% úspěšnost (kakání). Čůrání tak často ne. No a tak od 9-10měsíců se to začalo zhoršovat a teď se do nočníku ani nevyčůrání, nevykaká. Vyčůrá se na zem a řekne čí (to samé s kakáním). Když se ho zeptám, kam se čůrá, tak ukáže prstem na nočník. A to jsem si říkala, jak bude brzy bez plen, když nám to tak šlo. ![]()
Ahoj, znovu otevírám téma. Mám 2,5 letou dceru. Přes den v pohodě chodí na záchod, vždy si řekne a nemáme žádné nehody. na noc ještě dáváme pro jistotu plínu, ale poslední dobou (tak cca 14 dní) nám začala v noci kakat. Jsem už z ní zoufalá a nevím co s tím. Poradíte někdo jak to odbourat, nebo to odejde samo? Myslela jsem, že už jí zbavíme plínek i na noc a teď tohle…