Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebovala bych nějaké reference ohledně kvalitního spaní. V poslední době (přeci jen už stárnu) mě bolívá za krkem, pod klíční kostí apod. Napadlo mě, že by to mohl zapříčiňovat nekvalitní spánek, máme už celkem starou postel. Vyměnit matrace nelze, neboť jsou součástí přímo té postele, takže hrůza.
Známá má vodní postel a dost si to chválí, říkala, že si sice musela zvyknout, ale že spí jako na obláčku, nic ji nikde netlačí. Já tedy docela váhám. Nemáte někdo zkušenosti s tímto civilizačním výdobytkem?
My máme zkušenost s touhle postelí pouze jako sousedi majitelky… ale tím tě nechci strašit, nevím jak stará ta postel byla.
A ta voda je ve vodní matraci vyhřívaná???nějak si nedokážu představit, že by mě chladila…ale určitě bych do ní nešla, není nad kvalitní matraci a podpěrou pod krkem, aby páteř byla jakžtakž v rovině
Jojo, vyhřívaná je, lze nastavit teplota. Každopádně ta sousedka už do ní podruhé nešla a nebylo to kvůli tomu vytopení, to se jí povedlo už několikrát i bez postele…
Tak vodní postel mě láká už spoustu let. Ale taky bych měla strach z toho vytopení.
Kromě toho nesnesu pobyt na lodi, takže abych nakonec nespala s kýblem u postele.
Nemám možnost to nikde vyzkoušet. A v postelích máme taky matrace součástí a mám zatím v plánu koupit pořádný matrace a pak se zpátky ta látka přidělá sponkovačkou. ![]()
Já s tím teda nemám zkušenosti, ale myslím si, že pro záda a páteř to nebude zrovna to pravé ořechové.
To asi opravdu ty kvalitní matrace, jak tu někdo už psal.