Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
ještě jeden dotaz.....
Jak často Vám kakají vaše 8mi měsíční děti?
Moje Sabinka „kadí“ 6× denně. Zdá se mi to příliš. No taky hodně jí,ale i tak.
Ráno kojíme, pak papáme jogurt, pak zeleninka, pak ovoce, přesnídávka, kaše a v noci kojime.
Díky za odpovědi a Vaše zkušenosti.
Radka a pokakaná Sabinka 8m
Ahoj Raduš,
pokud nemá průjem nebo třeba zelené kakání, neřešila bych to. Můj chlapeček (skoro 10m) kaká 2-4denně.
Výdej se musí rovnat příjmu. A píšeš, že baští hodně, tak si myslím, že je všechno vpořádku.
Spokojené bříško přeje
Radka a Kubíček
Taky jsme to asi po dvou mesicich prikrmu = v 8m meli tak, ze mala kakala casto a malo - bobecky mensi ci vetsi.. Kdyz zacala pozdeji bastit vetsi davky na obed, tak se ji zacala tim „prejedenim“ aktivovat streva a proste to pak vyvali naraz a je na den pokoj… Takze u nas nastala zmena v kakani diky velkym obedum. A asi i tim lezenim/pochodovanim.
Tak uvidis, ze se to brzy upravi.
E.
Ahoj Radko, pokud je kakání normální barvy, tak je to v pořádku. Mám vypozorováno, že malá kaká častěji, když jí lezou zuby. Momentálně je to stolička, takže to bylo dnes taky 5×. Ta první to měla taky tak, žádné teploty, ale častější stolice.
Taky hodně baštíme, je to náš Otesánek.
Ahoj Helena
Ahoj, náš Mates začal s příkrmama kakat jen 1× denně hned po ránu nebo dopoledne, takže je fajn, že vím, kdy to asi přijde, protože už to celkem „nevoní“. Předtím to moc nesmrdělo, ale zato kakal tak 3-4× za den. Myslím ale, že děti mají dost široké rozpětí v tom, jak často kakají. Některé v pohodě nekolikrát za den a některé to „spláchnou“ jen jednou za týden. Ty jsou na tom podle mě hůř, jelikož asi víc tíhnou k zácpě. M.
Já přidám jednu „Jobovku“
,Andulka začala,po zavedení UM a jogurtů,kakat tak 5-6× denně,dost řídké,byla stále opruzená.Já trubka jsem si myslela,že je to prostě individuální,ale chyba lávky…dítě na příkrmech má kakat max. 3× denně,jinak to může (nemusí!!!!!) signalizovat problém.
U nás to byla alergie na bílkovinu karvského mléka,teprve po zavedení Nutrilonu Pepti se stolička upravila.Já,obávající se ekzému,prohlížela kůžičku div ne lupou,ale nenapadlo mě,že se alergie projeví i takhle…
Jinak i teď máme občas den D,třeba takové hroznové víno,nebo jiná pochoutka nastarují zažívání na větší obrátky,ale je to max. na dva dny a jsme zpátky na 2-3 stoličkách za den.
Tak to jen pro úvahu,asi by stálo za to se poradit s dětskou dr. ![]()
Ahoj,
my kakame taky dost, dokonce nekdy i 5× denne a myslim, ze jsme zdravi jako ripa
(teda ted ne, mame chripku) ![]()
Takze bud v klidu, aspon ma mala dobre traveni ![]()
Simona&Kristy(rok)