Rybíz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
96
6.7.05 19:46

Rybíz

Ahoj holky,
mám 8mi měsíční holčičku a zahradu plnou rybízu.
Myslíte,že bych ho mohla malé dát?
O veškerém ovoci jsem četla, kdy je dát dítěti, od kterého měsíce,ale o rybízu ani zmínka.
Díky za příspěvky
Radka a Sabinka 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
6.7.05 19:54

Ahoj Radko, pokud nedrzite hypoalergenni dietu, tak klidne muzes. Pokud mate HA dietu tak nejdriv v roce. Ale myslim, ze stejne moc s rybizem neuspejes, protoze je dost kyselej a nas syn ho plive i kdyz mu ho zamicham do neceho dobreho -jogurt, kase, banan :))) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.7.05 20:39

Jak bylo receno, jestli nikdo z rodiny neni alergik, tak muzete, ale urco nejprve v povarene forme.. Testovat aspon ty dva dny… Pak cerstve…
Je to dost agresivni a kdyz se osypete, naskoci ekzem, tak se muze nastarovat dost neprijemna vec.. tak opatrne…
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
6.7.05 22:35

Ahoj,já bych rybíz radši moc nepokoušela,nevím.Je dost ostrý a přesně může nastartovat něco ošklivýho.Možná bych ještě počkala do příštího roku.Taky si myslím,že s tím u mimi moc neuspěješ. :oops:
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
6.7.05 22:49

Jeste dodam: Ze musim trochu oponovat! Rybiz je mnohem mene „agresivni“ nez treba jahody, maliny, citrusy atd. (mam na mysli ruzne koprivky apod.) Do alergii trochu vidim (i profesionalne) a spis nez alergenni je rybiz pro deti akorat „nechutny“ :)
Jenom bych doporucila ted treba nez ten rybiz vyzkouset tresne. Ty jsou 100% nealergenni a navic moooc dobre. A hlavne je to sezonni ovoce a na dalsi si budou muset zase rok pockat :), tak s chuti do toho! Nas syn je na tresnich uplne zavisly! :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lea
207
7.7.05 09:47

Ahoj,

rada bych se zeptala Janat, jak davas svemu ditku ty tresne, mam na mysli, jestli je peckujes a loupes? Synovi je 10 mesicu a zatim teda moc dobre vetsi kousky jidla nezvyka, takze jsem zatim nemela odvahu mu tresne dat.

Diky moc Lea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.7.05 13:11

ahoj Jani,též jsem se chtěla zeptat,jak dáváš malému třešně.A jak to děláš s tekutinami? Slyšela jsem, že se po třešních nesmí pít a už vůbec ne mléko.Takže po jak dlouhé době bych mohla dát Verunce (13 měsíců) pít čaj,event. MM,protože čaj moc pít nechce. Díky za odpověd. Hanka

• Citovat
  • Upravit
12600
7.7.05 23:36

To je hrozny tenhle novy zpusob razeni diskuzi mne vubec nevyhovuje!!! Vubec se tak neda reagovat na aktualni prispevky do diskuze!!!!
Takze reaguji az na soukromou zpravu!
Ja mam stesti , ze syn vylozene chce vetsi kousky :) Zjistila jsem to teda nahodou , ze jsem mu dala vetsi kousek prave tresne a on se dozadoval dalsiho a dalsiho kousku…
Nejdriv jsem zkousela „nasekat“ velkym nozem vypeckovane tresne (i se slupkou) na jemno a pak lzickou davat. Hrozne mu to chutnalo a tak jsem zkusila dat vetsi kousek a byla jsem prekvapena, ze ze ho nejen ze rozkousal, ale hlavne mu to tak i vic vyhovovalo (nema zadnou stolicku, jenom 8 prednich zubu?) Od te doby jsem zacala davat i ostatni ovoce (hrusku, jablko, svestky, banan) normalne nakrajene na kousky 2×2 cm a sni toho vic nez namixovaneho nebo nasekaneho, nastrouhaneho…
Tresne ale vedou. _Dokonce jednou jsem natrhala cely kosik a ze jako budu delat bublaninu a syn to videl a zacal rvat, ze neco chce. Nejdriv jsem nevedela, proc breci, az po chvili jsem zaregistrovala, ze ukazuje na kosik s tresnemi a normalne jsem mu jich par umyla a vypeckovala a on sam si je je z talirku snedl. Proste je asi „tresnovy fanda“ :)
A urcite neverte na povery, ze na tresne se nesmi pit, a uz vubec ne mleko. Muj muz (aniz bych o tom samozrejme vedela) ho naladoval tresnemi tesne pred vecernim Nutrilonem a naopak nejen , ze nemel syn nejmensi problem, ale naopak mel druhy den „krasne“ hovinko oproti normalnimu „poloprujmu“ co miva :))))))¨
Tresnim zdar! Jana a Eda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
25.8.05 23:35

Rybízová sezóna je za námi, ale třeba se sem někdo podívá napřesrok…
K té „nechutnosti“ rybízu:
Rybíz bylo jedno z prvních jídel (myslím, že dokonce úplně první), které naše malá - do té doby jen kojená - ochutnala, když jí bylo něco přes čtyři a půl měsíce. Začínala loudit jídlo a rybíz se tam tak nějak připletl; dali jsme jí ochutnat šťávu z jedné kuličky v domění, že si řekne „a fuj!“ a dá na chvilku pokoj, ale naopak se po rybízu vrhla, jako by měsíc nejedla :lol: a chtěla ještě.
Naštěstí jí nic nebylo, ale každé miminko může být jiné… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
26.8.05 00:09

Tak mě přijde rybíz dost zákeřnej, malá se mi osypala když jsme si ho víc dala já a ona pak z mlíka při kojení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí