Kakání bez plín
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kakání bez plín
Ahojky holky. Prosím o radu. Syn skoro 2,5 roku si konečně říká na záchod (chodí na velký). Na spaní máme zatím plínu, ale asi už mu jí také zkusím vzít, protože jí má vždy skoro vždy suchou. Ale náš hlavní problém je kakání. Na záchod se vykaká, to mu nevadí. Ale kaká tak jednou za 4 dny, i když se snažím mu dávat jídlo, aby po něm neměl zácpu. Když se mu chce kakat, tak je to hrůza. Řekne si, dám ho na záchod, ale když nekaká hned, uteče mi a nevydrží tam déle sedět. Za chvilku zase samozřejmě hlásí, že se mu chce kakat, buď se už konečně vykaká nebo to jde takto 3× stále dokola. Přijde mi, že se na to hrozně nadře. Nemáte nějakou radu? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@terka85 Mám tuto radu. Nehledej problém, kde není. Že kaká jednou za 4 dny není nic hrozného. Někdo to tak prostě má. Ani dospělí nechodí každý den na velkou.
Kdybych měla s malou takové úspěchy jako vy s WC, tak jsem šťastná jako blecha. Takže spíš gratuluji k takovému velkému záchodovému úspěchu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem mněla tenhle problém tak jsem dávala probiotika ráno do jogurtu cca 1m + sušenou meruňku bio z DM. Mám vyzkoušeno, že já po 10 sušených meruňkách letím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valkil píše:
Náš teda ještě není úplně odplenkovaný, ale na velkou chodí taky jednou za 4 dny, a je u toho veliké trápení den, dva předem. Jednou za čas jde i kousek krveAle pomalu se to začíná zlepšovat, někdy jde i ob den!
Doufám, že se to s věkem spraví. Pohybu má dost, jen tu zeleninu do něj nacpat je docela obtížné
Taky budu ráda za každou radu.
ono nejde tak o zeleninu jako o ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valkil píše:
Ovoce v poho, jen jestli ty cukry mu to nezahušťují?
Sušeného nic mi neveme do pusy
tak mu rozmixuj jablko + sušenou meruňku nebo nakrájej do jogurtu. Já jsem třeba Goji (Kustovnice čínská) na dvě hodiny namočila do vody a dala do jogurtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den,
chtela bych se zeptat zda nekdo mate nejakou radu.
synovi je rok a trictvrte.uz od 18m. chodi curat na zachod. z nocniku mel panickou hruzu porad utikal tak jsme zacali rovnou zachodem.to uz casem vyprchalo a uz cura i na nocnik. jednou se povedlo se i vykakat a od te doby uz nikdy.pak si rikal ze chce kakat i na zachod a tez jen jednou.ted cca 14dni nechce plinu vubec jen na noc.kdyz potrebuje kakat tak je to ale desna histerie. poskakuje place tak ho dam na zachod a tam take poskakuje ze z nej skoro spadne breci a nic. takto se to opakuje treba 2-3krat a nakonec se vykaka. zkousela jsem mu dat plinu aby se teda vykakal do ni ale to odmita uplne. takze uz vazne jen zachod.ale proc tolik place. nemuze ho trait nejaky boleni nebo tak neco? kaka tak jednou za 3-4 dny.pak kdyz mu utiram prdelku vlhcenyma ubrouskama jelikoz ho nechci drit papirem zase hrozne place. nemate nekdo zkusenost cim by to mohlo byt?
dekuji vsem co napisou nejakou radu. ocenim vse
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nema treba tvrdsi stolici a boli ho to kdyz kaka? nema pak trochu treba natrzenou prdelku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ja prave nevim protoze kdyz ho utiram tak sebou desne mele a breci ze se nemuzu ani podivat a je mozne ze ma tvrdsi stolici ale nevim jak to zjistim. nechce mluvit takze nevim co ho trapi. neexistuje neco na zmekceni stolice nebo tak neco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě měl asi nějaký problém s kakáním, bylo moc tvrdé, tak ho to bolelo, proto kakání zadržuje a po tolika dnech je bobek už tvrdej, tak ho zadeček bolí. Jakou má stolici? Není moc tvrdá a zácpovitá? Zkusila bych mu to kdyžtak nějak změkčit. Vynechat stavící věci a spíš podávat ty projímací, aby musel kakat častěji. Hodně pít, dávat syrové ovoce (hrušky), u nás zabírá švestkový kompot, švestková šťáva, meruňkový kompot, zakysané mléčné výrobky. Vynechala bych aspoň na čas rýži, mrkev, banány, rohlíky a podobné „stavící“ věci.
- Citovat
- Upravit
No porad se s detskou nebo v lekarne o nejake vlaknine vhodne pro deti a taky hodne ovoce, dobre jsou jablka a taky svestky i v ruznych vlockach je vlaknina. To zmekci stolici a bude chodit casteji. Kdyz chodi tak malo casto, ma jakoby zacpu a nejspis tvrde bobky. Muj syn 2,5 kaka kazdy den, obcas i 2×, jen vyjimecne se stane, ze jeden den nekaka, ale to je pak druhy den naloz a bobky ma teda mekke (kaka do nocniku a jak to umivam, i bych uvitala tvrdsi
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verysek089 Hodne pomahaji i polevky, udelat slepici apod. aby to bylo mastny, pak jak psala Billi my kdyz mame tvrdy bobky tak mu uvarim par susenych svestek a dam mu do caje ten vyvar a pije to nekolik dni, pomuze i ta stava apod…vlocky nevim, to davam spis kdyz mame prujem…
chce to proste takovou vodnatejsi stravu…Je mozny, ze ho jednou neco zabolelo a ted z toho ma hruzu a boji se
a pokud ji cokoladu tak bych ji taky zatim nedavala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka79 někde jsem tu vyčetla radu, že maminky dělaly miminům UM do odvaru z vloček a pomáhalo to proti zácpě
Takže vločky asi taky.
Pokud pije UM, tak bych to klidně prubla i u takto staršího. Nevím, jestli má UM, ale pokud ano, tak bych klidně zkusila změnu. U nás byl po UM problém (střídal se průjem a zácpa) a srovnalo se to s Hippem.
Plus bych zařadila probiotika.
- Citovat
- Upravit
My mame problem takovy ze syn 2 roky cura v poho do nocniku pres den bez plenek jen davam na noc a ta je taky obcas sucha ale kakat chce jen do plenky kdyz jsem mu plenku na kakani nedala vydrzel nekakat dva az tri dny, nevim co stim je strasne sikovny na nocnik jde sam aniz bych o tom vedela az je po sam se oblece a pak dojde rict ze cural ale s kakanim je to horsi ani na nocnik ani na zachod jen plenka uz nevim co stim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit