Opětovné počůrávání ve 3,5 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opětovné počůrávání ve 3,5 letech
Ahoj,
máme dceru, které je 3,5 roku. Zhruba ve dvou a třičvrtě se konečně rozhodla, že chce chodit na nočník. Hurá! Několik měsíců byla bez nehody, občas si nočník i sama nosila a sedala si na něj nebo dokonce dala stupátko k záchodu a došla si sama takto. Jenže před pár měsíci se opět počůrala. Už jsem to nečekala, ale prostě jsem ji převlékla a bylo. Pak asi měsíc nic a zase. Tohle jsme neřešila, ale po dalším měsíci se počůrávala celý den, tak to už jsem tak klidná nebyla. Intervaly mezi počůráváním se zkracovaly a teď se jednou počůrá tak obden
Ráno se nepočůrá nikdy. To vydrží i když se tulíme dlouho v posteli. To samé přes noc nebo když náhodou usne přes den. V září má jít do školky, kam se těší, ale vím, že tam častější počůrávání netolerují a vrací i děti domů. Tak začínám být taky trochu nervózní. Jinak se u nás změny neudály, ale je pravda, že je dcera velmi náladová. Zavolám doktorce a zkusím se s ní domluvit na kontrole moči, i když nevím, co by se mohlo prokázat, ale chtěla jsem vědět, jestli má někdo u dítěte v tomto věku to podobné a mohlo by to být normální. Vím, že se většinou počůrá, když je zabraná, ale hrála si předtím taky a nepočůrala se kolik měsíců…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A počůrá se durch nebo jen připočůrá? my jsme s malou bojovaly dlouho s připočůráváním, nepustila to durch ale byla tak mokrá že jsem stejně musela převlíct a pak došla na záchod a dovyčůrala. A bylo jedno jestli byla nebonebyla zabraná. Doktorka mi řekla ať jí dám čas. Přešlo to úúúplně těsně před školkou kdy jí byly 3 roky a 3 měsíce a to z ničeho nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Panuška píše:
A počůrá se durch nebo jen připočůrá? my jsme s malou bojovaly dlouho s připočůráváním, nepustila to durch ale byla tak mokrá že jsem stejně musela převlíct a pak došla na záchod a dovyčůrala. A bylo jedno jestli byla nebonebyla zabraná. Doktorka mi řekla ať jí dám čas. Přešlo to úúúplně těsně před školkou kdy jí byly 3 roky a 3 měsíce a to z ničeho nic.
Nedočůrá většinou nic. Počůrá se úplně. Zkoušela jsem s ní zastavovat čůrání, tak se pak asi dvakrát jen připočůrala a dočůrala do nočníku, ale pak už zase trénování svěrače bojkotovala a od té doby se zase počůrává úplně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, mám podobný problém s dcerou.. je jí 3,5 roku a připočkrává se..také nastupuje do školky a ke všemu je v těchto místech dost opruzená -( nevíte někdo, jak tento problém řešit? U doktorky jsme byly, po této stránce je v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dcerou mam v tomhle taky problem. Nekdy si cvrkne do kalhotek, jindy se pocura durch.Ve skolce to byla tragedie. Nekdy se pocurala i 3×. Moc mela v poradku, dr. nas poslala na ultrazvuk ledvin, take v poradku a tak jsme se objednali k psycholozce. Zlepsila se o dobrych 80% i pres noc se pocura spis vyjimecne. Ale at to nezakriknu, uvidi se opet ve skolce, jak to bude. Jsem z toho psychicky vycerpana, kdo nezazil nepochopi.Tak tfuj tfuj tfuj…at uz nam ty deticky nosi jen suche pradlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@faldy dobry vecer, chápu dobře, ze psycholožka pomohla? Ja byla u homeopaticky, dostala nejake homeopatika, ale rozdil nevidim :-/ je to opravdu hodne narocne…me ted strasi zima, nemam x věci na prevleceni v zimni sezone. Mohu vedet co takove trilete ditko trapi, pokud jste se dobraly k vysledku s psycholožkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se počůrávala jako dítě asi do 6ti let, ve školce běžně. Bylo to pro mě natolik stresující, že si to pamatuji dodnes.
Co říká máma, už tehdy jí někdo poradil jakési bylinné čaje - pomohly okamžitě. Jaké, si ale už nepamatuje. Zkuste o tom něco vyhledat. Nevím, jestli to je jen placebo. ![]()
http://www.kouzlo-bylin.cz/…ni-deti.html
Držím palec. ![]()
- Citovat
- Upravit
U nas doslo k velkym zmenam. Stehovali jsme se ze zahranici do CR, coz to ji sice nedochazelo, mela teprve rok a pul, ale bydleli jsme u rodicu ktere si zamilovala a my se par mesicu na to stehovali do sveho a to nemohla prekousnout. Do toho ja mela min casu na ni a uz to jelo. Mame sice miminko, ale musim si denne na ni udelat cas, venovat se i ji, vic ji chvalit. Udelali jsme si tabulku, kam si lepi nalepky pokud se nepocura a pokud jich ma hodne, tak dostane nejakou odmenu. Pomohlo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Enurézaje porucha schopnosti udržet moč u osob, které by měly již močení být schopny kontrolovat. Jedná se o noční mimovolný únik moči u dětí starších pěti let. Tento problém není obvykle spojen s žádnou psychologickou nebo psychiatrickou poruchou, ani funkční nebo anatomickou poruchou močového měchýře. Takovéto potíže však bývají pro rodiče i dítě nepříjemností, které se mohou stát i zdrojem pocitů méněcennosti dítěte.
Léčba probíhá na základě upravení režimových opatření a upravení pitného režimu. Používá se také farmakologická léčba.
Neléčené noční pomočování je příčinou psychických problémů dítěte. Negativně ovlivňuje sebevědomí dítěte, pomočování je provázeno pocity viny, hanby, ztrátou sebeúcty. Děti, které pomočování trápí, tuto situaci řadí mezi jednu z nejvíce stresujících v životě.
Dítka s takovýmito potížemi se bohužel často stávají terčem posměchu svých vrstevníků. To vede k tomu, že se straní společnosti, izolují se, pociťují před ostatními rozpaky. Často i před vlastními sourozenci. Obavy z nepříjemností vedou k neúčastem na výletech, táborech, školách v přírodě a podobně.
K léčbě enurézy je tedy nutné přistupovat aktivně a léčbu započít co nejdříve po odhalení těchto potíží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Clarkie a jak se na tuto nemoc prijde? Jake vysetreni je za potrebi? Ja se jako mala taky dlouho pocuravala, teda jen v noci, je mozne ze je to dedicne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde mi totiz o to, zda dela mala pres den naschvaly nebo ji to proste nevedomky unikne, ale pises, ze jde o pomocovani v noci, tak ja nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás začalo počůrávání u dcery loni v prosinci ve 4,5 letech i když před tím dva roky se nepočůrávala. Vyšetření moči bylo v pořádku, ale ten problém byl psychický ve školce se spolužákem. Tam se to uklidnilo, ale počůrávání přetrvávalo dál (ve dne i v noci) Byli jsme u dvou psychložek po druhé návštěvě musím zaklepat to zvládáme skoro bez počůrání
Jenom s tím, že večer jí musím jednou probudit. Jenom jsme byli ještě poslány na nefrologii, ale tam jsme bohužel objednáni až na říjen
Teď dokonce byla dva týdny ve školce a zvládla to tam v suchu.Tak doufám, že je to na lepší cestě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@faldy Nevím, bohužel. To jsem jen našla na internetu, víc tam toho nebylo. Jen, že se má informovat pediatrička, která poradí jaké vyšetření. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@faldy aha ![]()
je pravda, že naše starší dcera se taky začala počůrávat z psychických problémů, které jsme měli s manželem, když nám umřela holčička a když jsme viděli, jaký to má dopad na naše dvě děti, museli jsme vyhledat doktora, který řekl, že dokud se sami nedáme dohromady, nedají se ani naše děti… Začali jsme se snažit vracet do opětovných kolejí rodiny a dcera sama rychle přestala
takže vám věřím, ty malé dušičky vnímají daleko více věcí, než bychom si mysleli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cihajda87- tak to je mi lito, ze u vas to bylo za tak strasnych okolnosti, preji cele rodine hodne sil, at vse spolu zvladnete a souhlasim, deti jsou velice citlivi tvorecci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit