Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Any ted me jeste napadlo budou vanoce, co kdyz si jezisek odnese pleny a necha mu darecky
a nebo si pro ne muzou prijit certi, k nam si prisli pro dudlik
luci-ja ji rikam na darecky,ale klucik ma vcelku vse co chce,takze ani nejakou silnou touhou po necem nema..
..V pondeli s ni budu mluvit,tak ji to vsechno pretlumocim..
lucie, bohužel, tohle u nás taky nefunguje… když jí řeknu, pojď se vykakat do nočníku nebo na záchod a pak půjdeme koupit tohle nebo tamto… řekne, že nic nechce ![]()
moje dcera ma pres 2.5 roku,a porad nosi pliny…do nocniku se mi vycurala jen jednou a od te doby nic…manzel rika ze se to nauci,ale mam strach…vubec nevim jak ji to mam vysvetlit… ![]()
Já to taky zažila.Zkuste bavlněné plenky trvalo dva dny a začal volat na hrnec.A jinak byvam moje tchýně řekla že učí dítě na hrnec v létě a ne v zimě.A já to dokazala v zimě.zachvilku mě to bude čeket zas malá má 20 měsíců a na hrnci řve jak pardál.
Ahoj te ja si pořad říkam že to přijde samo Romca měl 30 měsíců a to přišel o flašku a o cumel.Deniska se narodila v květnu a to už neměl plenku ani na noc. Ženštiny hlavně si nechte namluvit že zato můžete vy.Když to dítě nechce tak,člověk se akorát rozčílí.ah jo máme to ale trápení.Helci
no z flašky pije taky… doma, venku ne, ani na cestách atd. ale i tak… malá ostuda je to
ale chce to čas, každý dítě to má jinak asi.
a co vyzkoušet tohle?
http://www.branakdetem.cz/…me-na-nocnik
já ted treningové pořizovala malému 2,5, protože přes den se mi nepočurá, nepokadí, ale nejde mi odbourat čuraní přes spaní…ach jo…
A to jsme zacínali na tom, že přes spaní se nepocural, nepokadil a pres den jo. Vysvetlovala jsem, az mě huba bolela…pak prisel prujem (do mesíce 2 x) a bylo po cviceni. Pak se to prave obratilo, ze pres den je suchej a pres spani mokrej. Takže vysvětluju znova. Ale na vasem miste bych asi byla mura, kdyz to ma jen na kadeni (bude tam asi psychickej blok) - koupila bych klasicky igelitovy kalhotky na druky nebo knofliky, do nich obyc plinu a pouzivat to na kadeni. Ovsem chtela bych, aby mi pomahal vyhazovat bobek do zachoda, daval namocit pouzitou plinu, at si zvykne, ze kadit ja normalni. A na to aby kadil neco jemne projimaveho - merunkovou presnidavku nebo zavareninu…
Maleho jsem na kadeni na nocnik dostala, az sem ho naucila, ze na me ma zavolat jen bobeeeek (kadim se mu evidentne nelibilo), pak jsem asi tak do 10 bobku hrala nad nocnikem divadlo, jakej je sikulka, jak se mu to povedlo a jak je ten bobek velkej atd a pak, protoze je tak sikovnej kluk, musi si ho i sam splachnout.....a samozrejme, za ten bobek byla i odmena neco maleho sladkeho, zvejka. Proste na ty chlapy potrebuje clovek vyssi divci ![]()
Ahoj mura nejsi ja kdybych nečekala denisku tak máme plenky asi do ted a to 4 roky.neboj u denisky mě to bude čekat zachvilu a ta řve na hrncu i na zachodě a ještě k tomu nechce mluvit ale mama říká.Helci