Spavé dítě a tohle počasí

5052
3.12.10 13:38

Spavé dítě a tohle počasí

Ahoj jsem docela zoufalá mám dvouletou holčičku,která je hodně spavá v kočáru mi do deseti minut usne ikdyž se právě probudila a dostane rohlík nebo něco podobného tak nemůžeme moc daleko v létě to bylo fajn dojela jsem na nejbližší hřiště a pak lezla,dělala bábovky atd v září začala teprve chodit.Jenže teď je zima chodit mi odmítá na bobech mi zase dnes málem usla a nosit jí nebudu nechci,aby si na to zvykla. Ted 15 mám jít na kontrolu k neurologovi (chodím tam od 2.měs.špatný porod cvičila jsem vojtu) cca 30- 40 minut v kočáru ona mi snad zmrzne vůbec nevím jak tuhle zimu přežiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
3.12.10 13:46

a co je spatne na tom ze spi v kocaru? nejak tomu nerozumim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.12.10 13:47

nevejde se mi už do pytle

Příspěvek upraven 06.12.10 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
3.12.10 13:49

Nechápu… proč by jako měla zmrznout?

Tak v kočáru usne, no a co? Dobře oblečená, v pytli nebo s dekou, třičtvrtě hodina cesty… :nevim:

Můj Marek v kočárku taky spí - zabalený jako cibulka si dá hodinku a je vysmátý.

EDIT: pokud se nevejde do pytle, dostane dvě vrstvy oblečení navíc a teplejší deku. No a co?

Příspěvek upraven 03.12.10 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.12.10 13:50

ta zabal do dek nejak sikovne :nevim: ale kdyz ma tlustou kombinezu tak by to mohlo stacit ne? kdyz pres nu hodis deku…aspon nasi male to staci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.12.10 13:54

Když pořádně navlečeš,dáš třeba ještě do kočárku pod ní deku,aby jí nebyla zima odspodu(nevím jaký máš kočár)přikryješ dekou ,tak snad jí zima nebude.Mýho syna minulou zimu jsem vozila ve sporťáku,ale vešel se mi ještě do fusaku a jaksi liboval v tomhle počasí spinkal jak zabitej:-)a neumrznul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
3.12.10 13:58

A větší fusaky neexistují? Pokud tohle máš řešit celou zimu, asi by se ti nějaká investice vyplatila… Nevím, jak je dcera velká, ale my třeba máme fusak Aesthetic (z druhé ruky), jezdila v něm neteř snad až do tří let, a nás mrňous by se do něj vešel dvakrát :).

Ale i bez fusaku bych se toho nebála, prostě pořádně oblíkneš a zabalíš do deky, případně dáš nánožník, v nejhorším i pláštěnku proti větru… určitě nezmrzne :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.12.10 13:58

Myšák mi taky chrní v kočáru, když je dobře oblečený a zachumlaný, tak to ničemu nevadí. Taky je to lenoch, chodit ve sněhu nechce vůbec, ale sáně docela zabraly, na těch sedí jak hřib a nespí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.12.10 14:06

Já myslím,že od emitexu jsou docela dlouhý.My ho máme a určitě by se tam ještě malej vešel.Ale on mi v kočáru už nechce být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
3.12.10 14:10

Blanko, prcek spí venku v kočáru v průměru tři hodiny denně, každý den od tří měsíců doteď (a bude dál :-) ).
Máme fusak Aesthetic nebo tak nějak, dá se přidělat prodloužení a náš obřík se do něj v pohodě vejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
3.12.10 14:22

Chápu, že se ti už nechce kupovat nový fusak, ale nemáte doma nějaký spacák? Můžeš ho použít. Nebo Podležit tlustou dekou a přikrýt dvěma a přes to nánožník. Pokud bude mít kombinézu, pod tím punčocháče a teplou mikinu, tak nezmrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
3.12.10 14:29

ještě jsem viděla, že maminy dávaly pod dítě třeba karimatku pro zateplení, jinak bych taky buď koupila z druhý ruky fusak (emitex je super) a nebo navlíknout a teplou deku,nánožník a mělo by to stačit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.12.10 14:30

My máme starý kožešinový pytel, a vozila jsem v zimě v kočárku syna, kdy měl 2,5 roku a vpohodě.

Když nemáš tak velký fusak, tak vem 2 hrubší deky a zabal dítko ;-)

Moje kamarádka by dala nevím co za to, aby malá spala aspon v noci, přes den to už vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.12.10 14:32
MaryClementine píše:
Blanko, prcek spí venku v kočáru v průměru tři hodiny denně, každý den od tří měsíců doteď (a bude dál :-) ).
Máme fusak Aesthetic nebo tak nějak, dá se přidělat prodloužení a náš obřík se do něj v pohodě vejde.
Úplně stejně. Právě si tam chrápe už 2,5 hodiny. Taky na balkoně, taky ve fusaku Aesthetic, má ho až po krk a na nohy ještě dobrých 20cm volno, příští zimu mu je tam taky nějak zohybám. :mrgreen:
Navlečený nijak není - vlněný svetr, kamaše plus fleesová kombinéza, botky, rukavice, kukla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.12.10 19:26

Myslím, že trochu hrotíš. Nemůžeme být ke svým dětem tak choulostiví. Moje dcera v posledních mrazivých dnech několikrát usnula na obyčejných golfkách bez jakékoliv pláštěnky, jen v oblečení, ani nebyla přikrytá dekou. Zapomněla jsem ji vzít.Ale golfky mají stříšku.Spala necelou hodinku. Schválně bych ji ven spát takto nedala, ale měli jsme program mimo domov a zrovna sněžilo, byla vánice.
Jen projet golfkama bylo umění :roll: Vzala jsem je, protože jsem věděla, že bude spát - obvyklá doba spánku. Jinak bych ji vzala na boby.

Když se probudila, nebyla nikde studená ani promrzlá. Ani si na zimu nestěžovala.Měla na sobě teplé nepromokavé rukavice, boty a termoponožky. Zateplené kalhoty, obyč.punčocháče, body, podvlékací bavlněný rolák, svetr a bundu.Teplou čepici.

Ten bavlněný rolák jsem jí na body přidala až fakt okolo těch -5, když jsem věděla, že jdeme ven na delší dobu.

Dvouleté dítě už má dostatečně vyvinutou termoregulaci. Myslím si, že když v kočárku náhodně usne a je přikryto jen tenkou dekou, normálně oblečeno, v teplotách kolem - 5, jak u nás teď je, za hodinu nezmrzne.

Teď jiný kočár nemáme, praskla nám u sporťáku nosná konstrukce, ještě bude trvat, než to opraví :roll:

My už fusak pravděpodobně vozit nebudeme, až nám vrátí sporťák. Malá stejně v kočáře moc neposedí - jen, když jí tam vmáčnu, protože spěchám nebo když spí. Když chvíli sedí - na dece, zima jí snad není. U staršího jsem fusak nevozila už druhou zimu - v 18.měsících. Když usnul, tak měl taky jen deku.

A jako miminka mi děti spávaly v kočárku co to šlo :-) Staršímu bylo půl roku první zimu, malá byla novorozenec, to jsem byla opatrnější, ale taky spávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí