Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj
můj skoro dvouletý syn naprosto odmítá vzít na ruce rukavice (nestrčí do nich vůbec ruku) - nepomohla domluva, nápodoba (tatínek nosí rukavice, maminka, náš Kubík, kamarád.....)ani prosba či trest (jdeme domů, nedostaneš bonbonky), ani to že ho to bude prostě bolet ![]()
Ruce má po půl hodině venku zmrzlé na kost a já ho nechci nechat mrznout, tak opravdu jdeme domů, je to dost komplikace, pže vypravit obě děti a pak se za 20 min vracet domů je opravdu na nic, Kuba v kočárku hezky usne a pak se teplem vzbudí a je protiva…trošku začarovaný kruh…
Poradí někdo co zabralo u vás? beru cokoliv ![]()
u nás malá nechtěla takové ty pletené, ty sundavala během vteřiny, ale teď má takové ty šusťákové teplé, nasadím (u toho teda neprotestuje) upnu pod rukáv má tam těsnou gumičku a jelikož jsou bez palce tak nemá šanci je sundat, ale je mladší. A venku je pak v pohodě. Snad někdo něco poradí. ![]()
Tak jestli se nebudeš zlobit, počkám si, co poradí holky, u nás stejný problém, malému je 19 měsíců a nechce rukavičky. Též se max.po půl hoďce vracíme domů, protože je má promrzlé na kost. V kočárku je to dobrý, to si je schová do fusaku sám a může být bez rukavic, ale na bobech, sáňkách atd. je problém…
co delší rukávy u bundy a našít tam takové to přehrnování jako je u miminích kombinéz? připadně zkusit rukavičky bez palců - ono je to může tlačit do prstíků… ![]()
Ty rukavičky bez palců mě už taky napadly, asi to vyzkouším. Nebo mu je přišiju k tý kombinéze, aby je nemohl sundat a bude to
on ty rukavičky sundavá zubama, kousne a zatáhne a je rukavička dole ![]()
tak u nás také některé nechtěla, ale já jsem se ji neptala, prostě jsem ji je nasadila a protáhla pak bundou, takže je nesundala.. řekla jsem ji, že budto budou rukavice nebo , že nepůjde ven a bude doma sama a demonstrativně jsem jakoby odcházela.. zkus koupit nějaký prstovky a nebo palčáky s obrázkem.. není to zas taková investice stojí něco okolo 20koruny… ale určo po nasazení nandávat teprve bundu
Koupila jsem dceři v HaM rukavice, které jsou až skoro po lokty a hlavně mají přezku na utažení, že to nesundá ani kdyby se na hlavu postavila.
Prostě chytim ruku, rve a rve, nepovolim, navlecu, zapnu a pak oblekame bundu.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
alenagernatova; píše: řekla jsem ji, že budto budou rukavice nebo , že nepůjde ven a bude doma sama a demonstrativně jsem jakoby odcházela..
To je dobrá metoda, ale jen do chvíle, než se ukáže, že dítě je ten, kdo má lepší nervy
.
Co nalákat na koulovačku nebo stavění sněhuláka v šusťákových rukavicích? (Někdy se musím sama sobě smát, co jsou dospělí lidi nuceni řešit za problémy
.)
Máš teď asi docela veselo, my se zatím ven v tomhle sněhu nevypravili a už se toho oblíkání hrozím
.
EDIT: Aha, tak ten tip od MGN (su shnilá
) vypadá dobře, to neznám
.
MadGirlNancy píše:
Koupila jsem dceři v HaM rukavice, které jsou až skoro po lokty a hlavně mají přezku na utažení, že to nesundá ani kdyby se na hlavu postavila.
Prostě chytim ruku, rve a rve, nepovolim, navlecu, zapnu a pak oblekame bundu.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
tak tyhle máme nasadím prostě a hotovo, on dělá scénu a řve a řve a řve až se po nás všichni otáčejí, začne hystericky plaka, tak zase mám strach aby mi neomrzl když brečí ![]()
my máme palčáčky z kika stály asi 50korun a jsou fakt teplé.. takhle řešené zapínání tedy nemají,. mají takové to klacické podélně suchý zip… a v pohodě. třeba mu tento styl zapínání prostě vadí
Ahoj, nás zkoušela nejstarší dcera, taky rukavice za nic na světě nechtěla, pak pomohlo to, že se nepůjde sáňkovat, nacpali jsme jí rukavice a od té doby byl klid
Tehdy jí bylo 22 měsíců ![]()
A jinak u prcků zásadně nejdřív oblékám rukavice a přes to bundu a je pokoj, nikdo si nic nesundává ![]()
Vím, neporadila jsem, jen píšu, jak to bylo u nás ![]()
Len-til-kah píše:alenagernatova; píše: řekla jsem ji, že budto budou rukavice nebo , že nepůjde ven a bude doma sama a demonstrativně jsem jakoby odcházela..To je dobrá metoda, ale jen do chvíle, než se ukáže, že dítě je ten, kdo má lepší nervy
.
Co nalákat na koulovačku nebo stavění sněhuláka v šusťákových rukavicích? (Někdy se musím sama sobě smát, co jsou dospělí lidi nuceni řešit za problémy
.)
Máš teď asi docela veselo, my se zatím ven v tomhle sněhu nevypravili a už se toho oblíkání hrozím
EDIT: Aha, tak ten tip od MGN (su shnilá.
) vypadá dobře, to neznám
.
No to já ji ven bez rukavic nevzala, řekla, že je nechce a dělala scénky, takže jsem byla i ochotna ji svléknout a nikam se demonstrativně nešlo, za chvíli si je přinesla sama a rvala si je na ruce ![]()
HOlky moc díky za tipy a reakce, poctivě čtu a určitě vyzkouším a věřím že něco na něj zabere, bohužel Adame se zatím projevuje jako pěkný paličák, když na něco řekne „ne“ tak si to prostě nevezme i kdyby „čert na koze jel“ a bohužel je mu úplně fuk jestli bude sedět doma, půjde ven, bude mít bonbon nebo bude hlady, prostě si z toho prd dělá ![]()
ale já věřím že nakonec se mi podaří najít k němu cestu ![]()