Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já měla večer vysterilizované lahvičky a převařenou vodu do termosky. Krmily jsme ale jen jednou nad ránem, kdy voda byla akorát. pokud krmíte častěji, tak převařenou vodu do lednice a pak jen ohřát v mikrovlnce. Mlíko jsem měla v dávkovači - takže jen pár vteřin v mikrovlnce, nasypat, zamíchat a bylo. ![]()
Ahoj
kdyz byla dcerka miminko tak taky pila v noci.Lahvicky jsem mela vysterilizovane,uvarena voda v termosce,takze kdyz zacala brecet,ze ma hlad tak jsem vstala,mlicko mela hotove behem par sekund a uz pila.Bud jsem si ji vzala na ruce a davala ji pit takhle nebo normalne v postylce vleze.
já měla převařenou vodu v termosce již vychladlou a do ohřívače vždy vkládala lahvičku s přesnou dávkou převařené vody abych nemusela lítat k mikrovlnce, než jsem si šla lehnout. pak jsem vždycky do té ohřáté vody vsypala odměrky podle stáří miminka a bylo hned hotovo. taky jsme vstávali co hoďka a půl dvě, než trošku holky povyrostly a odříhnout po pití dávej vždycky, jinak máš na koliku zaděláno. měli jsme na to cca 6 lahví na noc, takže jednu dáš hotovou vypít, jednu vložíš do ohřívačky jen s vodou. Máš to pak vždycky nachystaný do minutky. mikrovlnka se nedoporučuje, alespoň pediatrička vždycky vrčela jak pes ![]()
Ahoj. Měli jsme to podobně. Měla jsem plnou lahvičku s vodou v ohřívači a do druhé jsem odlívala potřebné množství nasypat, zamíchat, zkusit teplotu, nakrmit, odříhnout a spát. ![]()
Ahoj, převařenou vodu mám v ledničce, potřebné množství odleju do lahvičky, ohřeju v mikrovlnce, přidám UM a jde se dlabat
Krmím na ruce, nechávám odříhnout
Nedat odříhnout, celkem bych se bála, že bude prtě blinkat, aspoň u nás to takhle bylo ![]()
ahoj, já teda zaváděla sunar v noci až o hodně později ale měla jsem v lahvičče (počet lahviček podle potřeby) nachystanou vodu, v dávkovaci nachystané mléko, vstala jsem, dala jsem na 15vterin do mikrovlnky (musíš odměřit sama na své aby byla teplota akorát) nasypala mlíko, protřepala a dala vypít. Jako malýho jsem v noci po kojení odříhnout nenechávala, ale je to individuální, zezačátku mi hned ani po kojení neusnul tak jsme stejně chodili po bytě
jo a dávkovač na mlíko mají v tescu za pár korun (30-40Kč), např Avent je zbytečně drahej
Ahojky, tak já jsem měla a mám v ledničce nachystané lahvičky s převařenou vodou, přesně odměřeno 100ml a když se vzbudil dolila jsem do 180ml čerstvě převařené vody z rychl.konvice - minutová záležitost - přisypu odměřené mlíko a je to. Měla jsem množství přesně vyzkoušené např. 80ml studené+do 150ml dolít vřelou - pak to bylo akorát. Nemusela jsem o tom v noci přemýšlet, jestli to je či není horké.
Doufám, že jsem to popsala srozumitelně - ono je to jednoduché - ale popis složitý ![]()
tak u nás voda do termosky, pila také dosti často, vždy jsem ji vzala na ruku a čekala na odříhnutí, jinak se poblindila…vydrž to a určitě ji mléko dávej potřebuje ho jako sůl.. byli jsme také nedonošení, takže pokud se probudí dej ji napít, pokud ne, nebudit
nám vyšlo šestinedělí na vánoce to byl manžel doma a předtím 14 dní doma tak jsme se střídali aspoň jsem se občas vyspala
v noci pila co dvě hodiny a taky termoska a připravené vyster.lahvičky zezačátku pila jen 30 - 50ml myslela jsem si,že už budem muset do nemocnice pak se rozpila a ke konci ledna už v noci nechtěla a spala až do rána začala pít víc a přibývat dala jsem jí mléko v osm večer a pak až v šest ráno. Kdyby to měla takhle u každého dítěte tak bych jich mohla mít přeba dvacet
když rostli zuby spala,když byla nemocná spala má dcera je fakt spáč dneska jde spát v devět a zbudí se až kolem 7:30 - 8:00 a jinak oní nevím apřes den usne 12:30 a spí do 15:00 - 15:30
ohřívač na mléko se mi neosvěčil,později jsem měla jen připravenou lehvičku s vodou a dala mléko a strčila do rych.konvice
Ahojky holky. Mám nedonošeného drobečka, který hodně baští v noci. Přes den mi někdy vydrží 2-3 hod, ale v noci má intervaly 1-2 hod.
Jídlo mu zatím prý odepírat nemám, jelikož má teprve dvě kg.
Krmím z lahviček, ale nemám v tom zatím systém. Poraďte, jak jste to dělali? Jak jste si to připravovali? Dítko musí být ve zvýšené poloze, když ho v noci krmíte a musí se nechávat odříhnout i v noci?
Omlouvám se, že mám tolika otázek, ale v porodnici mě nějak neinformovali. Krmila jsem přes prst, protože neměl na nic jiného sílu, ale od včerejška zkouším lahvičky, tak sháním info.