Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím vás, kolikrát by mělo asi zhruba kakat miminko? Mám 7 týdenní holčičku, když sem ji kojila , tak kakala po každém nakojení. Od 3 týdnů dostává UM a kaká ted již asi týden jen jednou. Ráno hodně tlačí, řekla bych že to má trošku tužší,ale ne moc. Jinak přes den neplače, nekroutí se že by ji tím bolelo bříško.
Ted ji dávám UM Beba
to bude určitě v pořádku, miminkum se stolice postupně upravuje, mění barvu. Moje první mimčo to mělo stejné, ze začátku jsem ji také nestíhala přebalovat,jak ve dne, tak v noci.
Raději se ještě poraď s doktorem,ale podle mě je vše ok. ![]()
Podle toho, co jsem cetla, tak Beba je ucpavaci. Zmenila bych UM
Ja kojim do ted,nemela sem s kakanim do ted problemy,ale vim,ze mi doktorka rikala,ze takhle maly miminko nemusi kakat kazdej den a ne treba tyden,ze vse telicko streba jak roste ![]()
Já mám 4.měsíční holčičku, teď nedávno jsem přestala kojit a dávám ji UM.Její stolice se změnila,někdy kaká i 3× denně a má ji nazelenkavou. Zrovna dnes ráno to vypadalo jak kdyby vykadila špenát. Volala jsem doktorce a ta mi řekla,že je to normální,její tělo si zvyká na jinou stravu. ![]()
bombdina píše:
Já mám 4.měsíční holčičku, teď nedávno jsem přestala kojit a dávám ji UM.Její stolice se změnila,někdy kaká i 3× denně a má ji nazelenkavou. Zrovna dnes ráno to vypadalo jak kdyby vykadila špenát. Volala jsem doktorce a ta mi řekla,že je to normální,její tělo si zvyká na jinou stravu.
jj moje mala je na tom stejne
tak kajdit denně nemusí, ale přesně tohle jsme měli my… kajdila jednu týdně v noci plakala a plakala. Takže jsme vařili heřmánek. Teď jí je rok a půl a bojujeme s kajděním do dneska.. zácpy, zácpy a zase zácpy, pozor na to.
Zdravím ženy, asi dělám něco špatně.
Našemu zlatíčku je 11 dní a poslední 3-4 dny se vykaká pouze po vaničce - když se nahřeje bříško. Nejdříve jsme krmili lahvičkami od Beby které dostával už v porodnici a nyní jsme přešli na Bebu Optipro + cca 30ml denně dokážu odstříkat od sebe ale tu zácpu měl už při lahvičkách. Prdí, krká, Nezvrací, váha jde normálně nahoru, nebrečí, nepropíná se ale kakat mu nejde. Zkoušela jsem dát do UM trochu více vody než je v návodu, namasírovat bříško, dát teplý obklad ale nic. Mám zítra navštívit doktora nebo byste doporučily jiné UM když tady čtu, že Beba ucpává?
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím ženy, asi dělám něco špatně.Našemu zlatíčku je 11 dní a poslední 3-4 dny se vykaká pouze po vaničce - když se nahřeje bříško. Nejdříve jsme krmili lahvičkami od Beby které dostával už v porodnici a nyní jsme přešli na Bebu Optipro + cca 30ml denně dokážu odstříkat od sebe ale tu zácpu měl už při lahvičkách. Prdí, krká, Nezvrací, váha jde normálně nahoru, nebrečí, nepropíná se ale kakat mu nejde. Zkoušela jsem dát do UM trochu více vody než je v návodu, namasírovat bříško, dát teplý obklad ale nic. Mám zítra navštívit doktora nebo byste doporučily jiné UM když tady čtu, že Beba ucpává?
![]()
Ja kojim ale v porodnici mi rikali ze se nemam lekat kdyz i 4dni se nevykaka,ze je to normalne. Uvidis co rekne Dr. Ale kdyz mimi problem zdravotny nema tak se nemas bat. Ted nas trapili prdiky tak pred kojenim davam infakol a uvolni se krasne brisko nema tvrde. Jinak podporit svoje mleko muzes kdyz pijes hodne tekutin a nemas stresy. Drzim Vam palce at je vse ok.
V pořádku, mé kamarádky mladší brácha kadil do teplé vany do 3,5 let. Dělalo mu to dobře a měl myslím nějaké problémy se střevy. Jaké to si nepamatuju, ale hlavní je, že to jde ven ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím ženy, asi dělám něco špatně.Našemu zlatíčku je 11 dní a poslední 3-4 dny se vykaká pouze po vaničce - když se nahřeje bříško. Nejdříve jsme krmili lahvičkami od Beby které dostával už v porodnici a nyní jsme přešli na Bebu Optipro + cca 30ml denně dokážu odstříkat od sebe ale tu zácpu měl už při lahvičkách. Prdí, krká, Nezvrací, váha jde normálně nahoru, nebrečí, nepropíná se ale kakat mu nejde. Zkoušela jsem dát do UM trochu více vody než je v návodu, namasírovat bříško, dát teplý obklad ale nic. Mám zítra navštívit doktora nebo byste doporučily jiné UM když tady čtu, že Beba ucpává?
![]()
o tom, že to či ono UM ucpává se dočteš snad o každém. Každé dítě to snáší jinak a to co je super pro jednoho, je blbě snášeno u druhého. Musíš vyzkoušet.
Plně kojené děti nemusí kadit každý den. Umějí využít MM plně. U dětí na UM by stolice měla být. Kor u těhle prťavců. Ale pokud se vykadí do vaničky, tak bych to neřešila - časem se to upraví, dozraje bříško. Pokud je jinak spokojené dítě, neměnila bych zybtečně UM. Ať mu neudělá větší bordel v bříšku. Můj názor. Mám doma 14ti denní miminko. A naše se kroutí jen u prdů. Kaká normál - resp. tlačí, ale u toho paradoxně nebrečí ani nehysterčí. A je už 3 deň de facto na UM.
Holky ja mam trimesicniho chlapika a a kakal kazdy den ted me kaka asi zhruba obden.plne ho kojim je to v poradku? ![]()
@Veronika137 urcite. Plne kojene deti nemusi kakat klidne tyden, umeji zpracovat MM plne.