Spaní,jídlo,hraní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
827
23.8.10 13:22

spaní,jídlo,hraní

moje 10 měsíční miminko ještě nema žadný režim.Vaše rady a názory mne zajímají velmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
273
23.8.10 13:25

ahojda, my taky žádný režim neměli.. Kuba se budil ráno jak kdy a podle toho se to odvíjelo.. Ráno vstával často v 5 a to pak ještě usnul dopledne.. tudíž všechno bylo rozházené.. když sem se ho snažila udržet byl akorát protivný..Ustálilo se to až časem, když začal nějak pravidelně spát.Asi to chce počkat, násilný režim si dítě stejně upraví podle sebe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
23.8.10 13:38

záleží, jestli to vyhovuje tobě a dítěti. pokud ano, nic neřeš. my máme režim cca od 8mého měsíce. spí 2× denně, jí také vcelku pravidelně.

• Citovat
  • Upravit
7887
23.8.10 13:43

my mame rezim plus minus autobus, jedine co je pravidelne je vstavani v pul seste rano, pak si hraje kolem osme snidane, pak zalezi jak je unaveny a spi nekdy pul hodky, nekdy třeba 2 hodky, pak svaca taky podle toho jak rano snida, obed plus minus 12-14, spani taky kazdy den jinak, svaca, hraje si a v 19 koupani, veca a pak skoro hodinu uspavam, to nevi jestli ma delat kraviny nebo ne, neresim to a jsem v poho, snad se to ustali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.8.10 13:59

Tak to já ho teda striktně zavedla. Teda striktně - cca v tolik a tolik to a to. Bylo to asi ve třech měsících, kdy jsme měli oba pocit, že se nám dítě vymyká, že je nezvladatelné, že si prostě dělá co chce místo toho, aby se pomalu a jistě uklidňovalo. Byl to teda táta, kdo dítě nekompromisně v sedm uložil k spánku a i když malej řval a my k němu chodili ho hladit, prostě byl čas „spaní“. Pochopil - a až na výjimky už nikdy neměl problém se spaním. Stejně tak se snažím cca okolo dvanácté dát oběd a poté uložit k spánku. Jak tohle nedostane (třeba kvůli návštěvě doktorky) , je průser na zbytek dne. Už si na to zvykl i mladší bráška (půlroční miminko :-) ), takže oba kluky prostě beru „jednou ranou“. Teď mi třeba oba spí - paráda, ne? :hug: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.8.10 14:03
janik73 píše:
my mame rezim plus minus autobus, jedine co je pravidelne je vstavani v pul seste rano, pak si hraje kolem osme snidane, pak zalezi jak je unaveny a spi nekdy pul hodky, nekdy třeba 2 hodky, pak svaca taky podle toho jak rano snida, obed plus minus 12-14, spani taky kazdy den jinak, svaca, hraje si a v 19 koupani, veca a pak skoro hodinu uspavam, to nevi jestli ma delat kraviny nebo ne, neresim to a jsem v poho, snad se to ustali

Tak my máme režim tak od 2let. Do té doby to bylo každý den jinak.
Teď ráno vstává kolem 8mé, dopol.si hraje nebo jsme na kroužku, ve 12hodin spát - spí do 15h. Pak ven, koupat a kolem 21h.spát.

Za pár dní se nám narodí 2hé miminko a docela se bojím jak to budeme zvládat. Pokud má totiž Matěj režim narušený tak se z něj stává ubrečený, protivný kluk. Jinak je hodný a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.8.10 14:07
Emilie píše:
Tak to já ho teda striktně zavedla. Teda striktně - cca v tolik a tolik to a to. Bylo to asi ve třech měsících, kdy jsme měli oba pocit, že se nám dítě vymyká, že je nezvladatelné, že si prostě dělá co chce místo toho, aby se pomalu a jistě uklidňovalo. Byl to teda táta, kdo dítě nekompromisně v sedm uložil k spánku a i když malej řval a my k němu chodili ho hladit, prostě byl čas „spaní“. Pochopil - a až na výjimky už nikdy neměl problém se spaním. Stejně tak se snažím cca okolo dvanácté dát oběd a poté uložit k spánku. Jak tohle nedostane (třeba kvůli návštěvě doktorky) , je průser na zbytek dne. Už si na to zvykl i mladší bráška (půlroční miminko :-) ), takže oba kluky prostě beru „jednou ranou“. Teď mi třeba oba spí - paráda, ne? :hug: :dance:

To je super :potlesk:
Doufám, že se mi něco podobného taky podaří.
Jak máš děti od sebe.
My budeme přesně 2,5roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.8.10 14:16

Já myslím, že v tomto věku už je režimu-schopná, děti jsou velmi přizpůsobivé.
U nás se vstává mezi 6-7h, mezi 9.30-10.30 usíná, kolem 12h oběd, pak mezi 13-15h opět usíná, v 19h koupání, pak hned kaše, pak chvíli hraní, kojení nebo sunar a mezi 20-21h jde spát.

Snažím se neodchylovat se od času oběda a času večerní kaše, na kojení nejsem až tak striktní. Spaní - odpoledne budím, když dlouho spí, když spí odpoledne málo a usne pak ještě třebas v 18h, tak dám 20min a zase budím.
Pevnější režim nenastavím, protože každý den chodíme jinak ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
23.8.10 14:22

Obě děti měly +- stejný režim, jen si nepamatuju, kdy se začal rýsovat, ale v druhém půl roce už ho měly určitě. Vysledovala jsem, kdy přes den spávají a v ten čas jsem bývala doma, aby mohly spát v postýlce a já tím pádem mohla udělat i něco víc nebo jen tak odpočívat.Ve stejný čas (samozřejmě ne na minuty) koupání, ukládání,svačiny, oběd, večeři, kojení kdykoli. Ano, člověk musí trochu víc plánovat co kdy jak, ale pro děti je to příjemné a dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.8.10 14:40
Haňule1 píše:
Emilie píše:
Tak to já ho teda striktně zavedla. Teda striktně - cca v tolik a tolik to a to. Bylo to asi ve třech měsících, kdy jsme měli oba pocit, že se nám dítě vymyká, že je nezvladatelné, že si prostě dělá co chce místo toho, aby se pomalu a jistě uklidňovalo. Byl to teda táta, kdo dítě nekompromisně v sedm uložil k spánku a i když malej řval a my k němu chodili ho hladit, prostě byl čas „spaní“. Pochopil - a až na výjimky už nikdy neměl problém se spaním. Stejně tak se snažím cca okolo dvanácté dát oběd a poté uložit k spánku. Jak tohle nedostane (třeba kvůli návštěvě doktorky) , je průser na zbytek dne. Už si na to zvykl i mladší bráška (půlroční miminko :-) ), takže oba kluky prostě beru „jednou ranou“. Teď mi třeba oba spí - paráda, ne? :hug: :dance:
To je super :potlesk:
Doufám, že se mi něco podobného taky podaří.
Jak máš děti od sebe.
My budeme přesně 2,5roku.

Kluci jsou od sebe přesně dva roky. A můžu ti říct, jakmile ten mladší k tomu drobet byl (cca 4 měs.), okamžitě jsem ho „začlenila“ do režimu - to bych se zbláznila.

Asi takhle:
cca (ale to je vše cca ) 7 budíček, do 8 oblíkání všech, do 8:30 snídaně, od 8:30 je totiž Kouzelná školka, pak hraní, čtení pohádek, atd. Snažím se,a by se oba „nějak“ zabavili sami, já zatím peru, žehlím, šiju, lehce uklízím, nebo sedím na PC, mezitím svačiny, kojení. Nebo jdeme ven. CCa v 10:30 vaření oběda (starší pomáhá). Oběd cca 12, potom spaní. Nějak se to snažím sloučit s krmením toho menšího a uspání. Takže cca od 12.30 do 14 - 15:00 mám čas pro sebe. No a pak většinou odpolední sváča, převlíkání z pyžámek, úklid (na „svůj“ čas si nenechám sáhnout!!! :dance: ) a cca v 15.30 jdeme ven. CCa okolo 16:30 přijíždí táta, takže občas venku pracují spolu se starším dítkem. Já návrat domů cca v 17:30, příprava večeře, krmení toho menšího, cca v 18.30 krmení staršího (nejlépe s úplně tím nejstarším najednou :srdce: ). 18:45 večerníček, nejpozději v 19.30 oba ve vaně, a spát. Jasně, že někdy přijede návštěva, někdy jedeme nakupovat dopoledne, pak to prostě takhle nejde, ale vesměs se snažím, a funguje to.

Doporučuju. Co jde, dělej najednou, jako u dvojčat!!! Třeba to koupání. Je sice fakt, že stejně oblíkáš a myješ každýho zvlášť, ale koupelnu máš nacákanou jen jednou a najednou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
23.8.10 14:43

Ahoj Emilie, ja se taky snazim dodrzovat plus minus režim, ale nejde to pokud musim do prace a nebo jdeme k pani doktorce a to je prusvih, to pak cely den stoji za prd. To se vsak da zvladnout, horsi je kdyz mame jet ke tchyni to je hystericky zachvat a take tyden ho musim davat dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.8.10 15:06
janik73 píše:
Ahoj Emilie, ja se taky snazim dodrzovat plus minus režim, ale nejde to pokud musim do prace a nebo jdeme k pani doktorce a to je prusvih, to pak cely den stoji za prd. To se vsak da zvladnout, horsi je kdyz mame jet ke tchyni to je hystericky zachvat a take tyden ho musim davat dohromady

No jistě. Já se snažím k doktorce obědnávat tak, abychom byli nejdéle v půl jedný doma - což se nelíbí dr., nejradši by si nás pozvala (do poradny s mimčem) tak v půl druhý, ráno tam má nemocný děti … k babičce a na jiné návštěvy vyjíždíme zásadně brzy ráno nebo pozdě odpoledne - prostě oběd a spánek se ctí hlava nehlava. Za ten „klid“ nám to prostě stojí. Ia za tu cenu, že třeba jiní příbuzní si můžou klepat na čelo, že jsme otroky našich dětí. No, a pak si klepou na čelo, že máme nevychované děti, protže jsou unavené a nevyspalé a dělají bordel. Takže z tohohle pohledu je to šumák :-)

Ale to je prostě u nás. Jinde je to jinak a podstatné je, aby to vyhovovalo. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
23.8.10 16:24

Emili, tak to mas možnost objednani se, ja mam nalajnovano na 10hod(vetsinou spinka) jinak me neobjedna ani na odpoledne, kdy ma pro nemocne deti. Jinak tchyne je kapitola sama o sobe :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
23.8.10 16:50

My režim zavedli hned od narození,dodržujeme čas koupání jídla i spaní… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
23.8.10 17:04

tak to je dobre, ja jsem synovi dala trosku volnost, pravdou je, že koupani a večeře je nejlepsi režim, který se da :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí