Kakání za běhu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@dickys píše:
Tak něco občas chytime, úplně všechny v kalhotech nejsou. Ale nehodlám riskovat, že mi začne do plin zase i čůrat. A pochybuju, že by zaregistroval rozdíl, že do pliny se kadit může a pak do slipu už zase ne. Než se naučil čůrat do nočníku, tak se taky musel docela dost krát počůrat. Pro mě zas takovej rozdíl vysypat bobek z trenek oproti pline není
Tak ja to mam radsi na jistotu nez pokus omyl, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To dela hodne deti, nektery to kakani trochu az desi. Nam doktorka poradila dat tomu rano pravidelne cas. Ze zacatku pomoct i cipkem. Kazde rano jsem posadila na zachod, cetla knizku, obcas prohodila, at zatlaci…za dva tri tydny uz to slo v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dickys píše:
To by mě taky zajímalo. 2 letý syn čůrá bez problémů na nočník, boban už párkrát taky udělal do nočníku, ale evidentně mu nevyhovuje tam vysedávat a tlačit, kaká se mu dobře během pobíhání a ve stoje. Pliny už mu nedávám, takže vybírám denně bobek ze slipu a už mě to moc nebaví. Zkoušela jsem leccos, pozitivně motivovat, vynadat… On ví, že to dělat nemá, jenomže místo aby teda udělal, co po něm chci a vykakal se na nočník, tak prostě odběhne mimo moje zorné pole a vykadí se do kalhot. Pak se akorát přizná „Nechci boban“ a je to. Už si nevím rady.
V nekterych pripadech nepomuze nic. Musi se pockat az dozraje a pak to jde samo. Do 3 let je to uplne normalni. To je takova siroka norma podobne jako, ze by melo dite chodit do 18 mesicu, tak nocnik/zachod pres den by melo zvladat do 3 let a nejake nehody jsou normalni i potom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
To ale vubec nevadi. Pri jakemkoliv treninku je krok k jednodussimu ve chvili, kdy to slozitejsi nejde, zcela spravny postup.
Je to lepsi, nez fixovat bobky do kalhot, coz se ted deje. Cim dele je bude delat, tim dele se to bude odbouravat.
Je to dite, neni to pes. Vracet plenku je zasadni chyba. Zvratis mu tim nauceny rezim a dite usoudi, ze mu tu plenku „nabizis“ i na curani. Klidne v tom pokracovat, vypozorovat, kdy se ke kandeni schyluje, posadit na zachod-redukcni prkenko, nebo na nocnik a pokud se zadari, hodne pochvalit. Chvili to bude trvat, ale pomoci trpelivosti se to podari. Je naprosto normalni, ze mrnavy dite nejaky cas netrefi, co kam patri
. Musi to pochopit, potom to muze trenovat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Tak ja to mam radsi na jistotu nez pokus omyl, no.
No bylo by to krásné, ale to bych měla dítě na plinach minimálně do 3 let a to je trochu zbytečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
Hele nemyslim si.. Po spínání když jsem nesundala hned, tak se občas klidně vycural do pliny, jindy si rekl.. Ale pravidlem to nebylo, ve dvou letech je ještě celkem malej.. Na delší cesty jsme plinku dávali a když se hned v cíli nesundala, klidně se do ni vycural..
Tak můj mladší chodí na nočník od 18-ti měsíců a v té době jsem mu dávala plinku jen do auta nebo v zimě do města atd jinak nosil slipy.. nijak ho to nezmátlo, vždycky si řekl i s plinkou, normálně jsme ji vždy na curani stáhli.. měli jsme pampers „Pants“, ty jdou stáhnout jako slipy a pak zas natáhnout, nic se nemusí rozlepovat. Dávala jsem tu plenu jen jako pojistku na delší cesty autem nebo kočárkem kdyby třeba usnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dickys píše:
Tak něco občas chytime, úplně všechny v kalhotech nejsou. Ale nehodlám riskovat, že mi začne do plin zase i čůrat. A pochybuju, že by zaregistroval rozdíl, že do pliny se kadit může a pak do slipu už zase ne. Než se naučil čůrat do nočníku, tak se taky musel docela dost krát počůrat. Pro mě zas takovej rozdíl vysypat bobek z trenek oproti pline není
nas teda kvuli tomu rozdilu plina/slipy, chodil bez slipu, ale bylo to jaro/léto.. což bylo dobrý na to curani, se slipa mel pocit. ze tam zas neco má a klidně čůral do kalhot, jen ten boban bez slipu byl horší
ale jak rikam, naučil se nenásilně prakticky sám.. prostě jednou na to přišel a pak uz chodil vždycky sám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milwinka píše:
Tak můj mladší chodí na nočník od 18-ti měsíců a v té době jsem mu dávala plinku jen do auta nebo v zimě do města atd jinak nosil slipy.. nijak ho to nezmátlo, vždycky si řekl i s plinkou, normálně jsme ji vždy na curani stáhli.. měli jsme pampers „Pants“, ty jdou stáhnout jako slipy a pak zas natáhnout, nic se nemusí rozlepovat. Dávala jsem tu plenu jen jako pojistku na delší cesty autem nebo kočárkem kdyby třeba usnul.
no tak je šikovnější, no
moje dítě se so ni klidně vycuralo když mohlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stock píše:
Je to dite, neni to pes. Vracet plenku je zasadni chyba. Zvratis mu tim nauceny rezim a dite usoudi, ze mu tu plenku „nabizis“ i na curani. Klidne v tom pokracovat, vypozorovat, kdy se ke kandeni schyluje, posadit na zachod-redukcni prkenko, nebo na nocnik a pokud se zadari, hodne pochvalit. Chvili to bude trvat, ale pomoci trpelivosti se to podari. Je naprosto normalni, ze mrnavy dite nejaky cas netrefi, co kam patri. Musi to pochopit, potom to muze trenovat!
Dítě i pes funguje v procesu učení na úplně stejném principu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dickys píše:
No bylo by to krásné, ale to bych měla dítě na plinach minimálně do 3 let a to je trochu zbytečný.
Neměla.
Dítě odmala dělá potřebu do plíny, to má naučené, zná to, není problém. Vše jasné.
Ty ho potřebuješ přeučit na nočník. (ne do kalhot).
Tj. zařadíš nočník na okamžiky, kdy to bude na jistotu - například usilovně tlačí, víš, že bude hovínko, rychle ho na ten nočník šoupneš, hovínko spadlo do nočníku = úspěch. A stačí! Vrátíš plínu a příště nanovo.
Takže druhý level máš ten, že dítě chodí do plíny (to zná, hotovo, umí atd.) plus párkrát do nočníku - a vždy úspěch. Dítě se naučí, že se chodí do plíny a na nočník.
Třetí level je ten, že potřebuješ přidávat nočník - ale opět pokud možno úspěšně. Například čůrání po spaní - vyčůrá se, vrátíš plínu.
Neustále fixuješ víc a víc čůrání do nočníku.
Až začne převládat, plína začne být čím dál častěji suchá. Až ji sundáš.
A jsi tam, kde jsi chtěla být. Žádné počůrané a pokakané tepláky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@dickys Tak ho nech ten boban vyndat a trencle vyprat.
Zajímavý nápad
Ale toho se spíš teď trochu bojím, aby to neudělal sám od sebe. Hráli jsme si s modeliínou, dělal „bobany“ a pak je jako různý hračky kakaly do nočníčku
Tak aby nespletl materiály ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit