Kakání za běhu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
16.9.20 16:11

Kakání za běhu

Milé maminky, mám možná divný dotaz, ale snad nejsem sama - zkoušíme dvouletého syna na nočník, zatím teda spíš neúspěšně (vyčurá se jen po spaní), ale to půjde. Problém vidím v kakání - on totiž zásadně kadí při běhání, takže když je bez pleny, trousí všude :? nevím, jak ho přinutit sedět, nebo si alespoň čupnout.. Poradíte? Díky všem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
1.1.21 22:26

To by mě taky zajímalo. 2 letý syn čůrá bez problémů na nočník, boban už párkrát taky udělal do nočníku, ale evidentně mu nevyhovuje tam vysedávat a tlačit, kaká se mu dobře během pobíhání a ve stoje. Pliny už mu nedávám, takže vybírám denně bobek ze slipu a už mě to moc nebaví. Zkoušela jsem leccos, pozitivně motivovat, vynadat… On ví, že to dělat nemá, jenomže místo aby teda udělal, co po něm chci a vykakal se na nočník, tak prostě odběhne mimo moje zorné pole a vykadí se do kalhot. Pak se akorát přizná „Nechci boban“ a je to. Už si nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.1.21 22:38

Ja podle nadpisu myslela, ze diskuse je o psech a chtela jsem napsat, ze je to bezne, ze nas pes to taky dela… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
a12
61034
1.1.21 22:39
@dickys píše:
To by mě taky zajímalo. 2 letý syn čůrá bez problémů na nočník, boban už párkrát taky udělal do nočníku, ale evidentně mu nevyhovuje tam vysedávat a tlačit, kaká se mu dobře během pobíhání a ve stoje. Pliny už mu nedávám, takže vybírám denně bobek ze slipu a už mě to moc nebaví. Zkoušela jsem leccos, pozitivně motivovat, vynadat… On ví, že to dělat nemá, jenomže místo aby teda udělal, co po něm chci a vykakal se na nočník, tak prostě odběhne mimo moje zorné pole a vykadí se do kalhot. Pak se akorát přizná „Nechci boban“ a je to. Už si nevím rady.

ve dvou letech mladší taky kadil do kalhol a cural na nočník, taky nepomohlo nic, když se vykakal do kalhot, tak dělal neviditelnyho :mrgreen: pak uz jsem ale vypozorovala jak se chová nez chce kakat a posadila jsem ho na nočník, klidně uz s bobanem u zadku :mrgreen:
casem na to taky přišel a naučil se..
ikdyz to bylo do kalhot, ale neco málo se podarilo zachytit, spis teda náhodně, do nočníku tak byl pochvalenej a mel z toho radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.21 22:42
@dickys píše:
To by mě taky zajímalo. 2 letý syn čůrá bez problémů na nočník, boban už párkrát taky udělal do nočníku, ale evidentně mu nevyhovuje tam vysedávat a tlačit, kaká se mu dobře během pobíhání a ve stoje. Pliny už mu nedávám, takže vybírám denně bobek ze slipu a už mě to moc nebaví. Zkoušela jsem leccos, pozitivně motivovat, vynadat… On ví, že to dělat nemá, jenomže místo aby teda udělal, co po něm chci a vykakal se na nočník, tak prostě odběhne mimo moje zorné pole a vykadí se do kalhot. Pak se akorát přizná „Nechci boban“ a je to. Už si nevím rady.

No, naucil se to delat do kalhot a je s tim na pohodu.
Vratila bych pleny, na par mesicu se na to vykaslala a pak zacala znovu a lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
1.1.21 22:49

@a12
Zkusím to takhle a budu se snažit být trpělivá :)
@Lucie_Sx
Pliny určitě vracet nebudu, většinou má suchou plinu i do rána, to by byl velký krok zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.1.21 23:13

To je moc brzo na nej. Fakt je. Přírodně dělat stolice v sedu na běžným wc je proti tělu. To je nejlepší tlaceni v podrepu. :mrgreen: To je typické jako turecky wc. Nemyslitelné pro civilizovaný společnost, ale biologicky není dobře. To je často důvod proč nejde dělat velká potřeba dětem brzy. Oni musí to naučit svoje tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.1.21 23:16

Syn si kadil do kalhot cca do 2,5let přitom cural na nočník nebo záchod bez problému, dělá to tak hodně děti ze to posílají do kalhot :) pliny bych určitě nevracela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
1.1.21 23:20
@Hanka1 píše:
Ja podle nadpisu myslela, ze diskuse je o psech a chtela jsem napsat, ze je to bezne, ze nas pes to taky dela… :mrgreen:

Já zas myslela, že si někdo dal novoroční předsevzetí, začal běhat, a vzal to z gruntu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.21 23:21
@dickys píše:
@a12
Zkusím to takhle a budu se snažit být trpělivá :)
@Lucie_Sx
Pliny určitě vracet nebudu, většinou má suchou plinu i do rána, to by byl velký krok zpátky.

Vzdyt na curani je muzes normalne sundavat. Jestli si rika, bude si rikat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61034
1.1.21 23:29
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt na curani je muzes normalne sundavat. Jestli si rika, bude si rikat dal.

Hele nemyslim si.. Po spínání když jsem nesundala hned, tak se občas klidně vycural do pliny, jindy si rekl.. Ale pravidlem to nebylo, ve dvou letech je ještě celkem malej.. Na delší cesty jsme plinku dávali a když se hned v cíli nesundala, klidně se do ni vycural..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.21 23:36
@a12 píše:
Hele nemyslim si.. Po spínání když jsem nesundala hned, tak se občas klidně vycural do pliny, jindy si rekl.. Ale pravidlem to nebylo, ve dvou letech je ještě celkem malej.. Na delší cesty jsme plinku dávali a když se hned v cíli nesundala, klidně se do ni vycural..

To ale vubec nevadi. Pri jakemkoliv treninku je krok k jednodussimu ve chvili, kdy to slozitejsi nejde, zcela spravny postup.
Je to lepsi, nez fixovat bobky do kalhot, coz se ted deje. Cim dele je bude delat, tim dele se to bude odbouravat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61034
1.1.21 23:45
@Lucie_Sx píše:
To ale vubec nevadi. Pri jakemkoliv treninku je krok k jednodussimu ve chvili, kdy to slozitejsi nejde, zcela spravny postup.
Je to lepsi, nez fixovat bobky do kalhot, coz se ted deje. Cim dele je bude delat, tim dele se to bude odbouravat.

A zase si nemyslim :mrgreen: přijde mi to přirozený, že na velkou to jde na nocnik hůř.. To curani probíhá několikrát denně, da se to líp natrénovat, da se posadit na nocnik po spaní, před spaním, před odchodem někam atd. Kakani není několikrát denně, při curani jsem mu říkala ať zkusí tlačit, jestli nechce kakat a minimálně se něco zadarilo..
Si vem, kolik pokusu má na curani a kolik teplaku je behem třeba prvního týdne pocuranych.. Na to Kakani si taky musí přijít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.21 23:48
@a12 píše:
A zase si nemyslim :mrgreen: přijde mi to přirozený, že na velkou to jde na nocnik hůř.. To curani probíhá několikrát denně, da se to líp natrénovat, da se posadit na nocnik po spaní, před spaním, před odchodem někam atd. Kakani není několikrát denně, při curani jsem mu říkala ať zkusí tlačit, jestli nechce kakat a minimálně se něco zadarilo..
Si vem, kolik pokusu má na curani a kolik teplaku je behem třeba prvního týdne pocuranych.. Na to Kakani si taky musí přijít..

Uceni je uspesne tehdy, kdy je maximum pokusu uspesnych. Kdyz jsou vsechny bobky v kalhotech, ucis co? Kakat do kalhot :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
2.1.21 00:04
@Lucie_Sx píše:
Uceni je uspesne tehdy, kdy je maximum pokusu uspesnych. Kdyz jsou vsechny bobky v kalhotech, ucis co? Kakat do kalhot :nevim:.

Tak něco občas chytime, úplně všechny v kalhotech nejsou. Ale nehodlám riskovat, že mi začne do plin zase i čůrat. A pochybuju, že by zaregistroval rozdíl, že do pliny se kadit může a pak do slipu už zase ne. Než se naučil čůrat do nočníku, tak se taky musel docela dost krát počůrat. Pro mě zas takovej rozdíl vysypat bobek z trenek oproti pline není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze