Kakaový jogurt
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pitaya1 píše:
Třeba proto, že třeba meruňková presnidavka bez cukru, je strašně kyselá a nedá se jíst.
Mně ty bez přidaného cukru kyselé nepřijdou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
a to presne naopak, ovoce je zdravi neprospesne, ac se samozrejme tesi imagi jako zdrava vyziva. Neni a nebude.Zakladatelko, ja nevim, cim by kakao melo dcerce ublizit. Taky detem davam jogurt s kakaem. Bud koupim cisty bily a zamicham do nej kakao sama, nebo se da koupit od bio vavrinec v bio kvalite uz s kakaem. Oboji detem chutna.
Ty tuším jíš nizkosacharidovou stravu, je to tak? Mám pocit, ze jsem to někde zahlidla. Já taky, ale myslím, ze dětské tělo by se mělo navyknout na všechny chutě, vitaminy i sacharidy z ovoce. Já dceři davam. Ale taky souhlasím, ze kakao by v tomhle věku uškodit nemělo, navíc vyloučí další alergen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Proč je ovoce zdraví neprospěšné?
kvuli fruktoze. A neni to jenom o tom, jak telo fruktozu zpracovava (t. j. ze fruktoza je technicky toxicka a telo ji nedokaze VUBEC vyuzit na vyrobu energie, je zpracovavana v jatrech jako kazda jina toxicka latka a premenovana na ten nejhorsi typ tuku v tele), ale ma to i dopad na to, jak se vyviji detsky mozek a mimo jine fruktoza nici mitochondrie v bunkach. Pokud mozno, nemely by deti jist ovoce vubec.
Zdroj vlakniny a vitaminu = zelenina, maso, vajicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anezka1990 píše:
Ty tuším jíš nizkosacharidovou stravu, je to tak? Mám pocit, ze jsem to někde zahlidla. Já taky, ale myslím, ze dětské tělo by se mělo navyknout na všechny chutě, vitaminy i sacharidy z ovoce. Já dceři davam. Ale taky souhlasím, ze kakao by v tomhle věku uškodit nemělo, navíc vyloučí další alergen.
tohle neni o nizkosacharidove diete. Tohle je o toxicite fruktozy a jejimu dopadu na zdravi.
Ja se cukru nevyhybam uplne. Nizkosacharidova dieta implikuje, ze nejake sacharidy v moji diete jsou. Navic, moje deti zadnou low carb dietu nedrzi, dostavaji normalne prilohy a etc. Mimo jine dostavaji i cukr, ackoliv malo.
Ja mluvim jedine o ovoci a obsazene fruktoze v nim. protoze to je kapitola sama o sobe.
Jinak ano, i moje deti dostanou obcas ovoce. Velice poskrovnu. V mem uvodnim prispevku jsem reagovala pouze na nazor, ze ovoce v jogurtu je lepsi, nez kakao. A to si dovolim odporovat. Prakticky cokoliv je lepsi, nez to ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
kvuli fruktoze. A neni to jenom o tom, jak telo fruktozu zpracovava (t. j. ze fruktoza je technicky toxicka a telo ji nedokaze VUBEC vyuzit na vyrobu energie, je zpracovavana v jatrech jako kazda jina toxicka latka a premenovana na ten nejhorsi typ tuku v tele), ale ma to i dopad na to, jak se vyviji detsky mozek a mimo jine fruktoza nici mitochondrie v bunkach. Pokud mozno, nemely by deti jist ovoce vubec.Zdroj vlakniny a vitaminu = zelenina, maso, vajicka
Ve škole nás učili, že po úpravě v játrech vstupuje do glykolýzy. Stejně i ve svalech. A že je výhradním zdrojem energie pro spermie. Podle mě je ovoce, stejně jako zelenina zdravé, pouze musí být člověk s ovocem opatrnější a myslet na to, že obsahuje cukr, tudíž by ho měl sníst míň než zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
kvuli fruktoze. A neni to jenom o tom, jak telo fruktozu zpracovava (t. j. ze fruktoza je technicky toxicka a telo ji nedokaze VUBEC vyuzit na vyrobu energie, je zpracovavana v jatrech jako kazda jina toxicka latka a premenovana na ten nejhorsi typ tuku v tele), ale ma to i dopad na to, jak se vyviji detsky mozek a mimo jine fruktoza nici mitochondrie v bunkach. Pokud mozno, nemely by deti jist ovoce vubec.Zdroj vlakniny a vitaminu = zelenina, maso, vajicka
Ale tak fruktoza v kusu cerstvyho ovoce prece nema absolutne takovyhle dopad, ne? Fruktoza vysoce koncentrovana a pridavana do spousty spousty produktu jako sladidlo, tam to je rozhodne spatne. Ale prece neni skodlivy jablko nebo jahoda, ne? Nebo ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
tohle neni o nizkosacharidove diete. Tohle je o toxicite fruktozy a jejimu dopadu na zdravi.Ja se cukru nevyhybam uplne. Nizkosacharidova dieta implikuje, ze nejake sacharidy v moji diete jsou. Navic, moje deti zadnou low carb dietu nedrzi, dostavaji normalne prilohy a etc. Mimo jine dostavaji i cukr, ackoliv malo.
Ja mluvim jedine o ovoci a obsazene fruktoze v nim. protoze to je kapitola sama o sobe.
Jinak ano, i moje deti dostanou obcas ovoce. Velice poskrovnu. V mem uvodnim prispevku jsem reagovala pouze na nazor, ze ovoce v jogurtu je lepsi, nez kakao. A to si dovolim odporovat. Prakticky cokoliv je lepsi, nez to ovoce.
Jojo já vím na co jsi reagovala. Jsem to nejspíš nešikovně napsala, spis me zajimalo jestli i děti s tebou jedí nizkosacharidove. Celou noc jsem nespala, skladba vet podle toho vypada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
tohle neni o nizkosacharidove diete. Tohle je o toxicite fruktozy a jejimu dopadu na zdravi.Ja se cukru nevyhybam uplne. Nizkosacharidova dieta implikuje, ze nejake sacharidy v moji diete jsou. Navic, moje deti zadnou low carb dietu nedrzi, dostavaji normalne prilohy a etc. Mimo jine dostavaji i cukr, ackoliv malo.
Tobě ta nizkosacharidová dieta pěkně vlezla na mozek zkus si dát ovoce, pak se ti třeba mozek vzpamatuje a prestanes o ovoci sirit bludy ![]()
- Citovat
- Upravit
@SlečnaDahlia píše:
Jo a btw: moje děti milují a zhruba od toho půl roku i jedí kapsičku meruňka/jablko. Na mě je kyselejší, oni ji milují. Roční dcera zbožňuje bílý jogurt, jen tak, čistý. Ten samozřejmě je taky kyselý. Nebo kyselé zelí, to mi velmi brzy oblibovaly všechny tři děti. Děti mají chutě ještě čisté, nezkalené, a je jen taková divná představa dospělých, že jim je třeba cokoliv přirozeně kyselého/hořkého urputně doslazovat, jinak jim to nebude chutnat. Přitom ty chutě jim ovlivňujeme a utváříme pak my. Žádný div, že dítě, které nezná nedoslazenou přesnídávku, ji pak vyžaduje.
No vidíš a moje dítě od nějakých 11 měsíců dostávalo čokoládovou Matyldu of cca půl roku mělo občas slazenou presnidavku, někdy redeny džus. A opět tě zo nejsou překvapí, stále nemá problém pít čistou vodu, když si dá jogurt, tak někdy bílý někdy nějaký slazeny, zeleninu ji normálně, stejně tak čerstvé ovoce. Ale tak buď nadšená, jak ti batole hezky jí. Ale důležitější je, co ti bude jíst, až si o stravě bude rozhodovat samo ![]()
- Citovat
- Upravit
Já tuhle debatu nechápu - proč měla vůbec tazatelka potřebu tuhle diskuzi zakládat? Tomu děcku bouchne hlava po tom, co s ní trochu kakaa v jogurtu? Chápu, že některé se zde snaží držet děti na uzdě, aby nebyly zmlsané, ale pokud vím, dítě žádnou alergii nemá, proto mě zarazila až militatnost některých dam. Navíc se dá sehnat i bez cukru:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita
píšete úplné nesmysly, je mi líto
fruktosa se metabolizuje v játrech a to velice rychle
nadměrný příjem fruktosy není dobrý, stejně tak, jako nadměrný příjem jakéhokoliv jiného cukru
běžný, normální příjem naprosto ničemu nevadí, a u dětí už vůbec ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Ve škole nás učili, že po úpravě v játrech vstupuje do glykolýzy. Stejně i ve svalech. A že je výhradním zdrojem energie pro spermie. Podle mě je ovoce, stejně jako zelenina zdravé, pouze musí být člověk s ovocem opatrnější a myslet na to, že obsahuje cukr, tudíž by ho měl sníst míň než zeleniny.
jistě
Fruktóza při svém katabolismu „přeskakuje“ rate-limiting reakci glykolýzy katalyzovanou fosfofruktokinázou 1 a tak je v játrech metabolizována rychleji než glukóza.
mmch čokoládu a kakaové věci jsem dávala až po roce, prvorozenému ještě později, až někdy cca když mu byly tři, byla jsem na to docela "jako pes ", učili jsme jej aby si nezvykal na nic sladkého
a jak to tak bejvá
další děti dostaly kakao a obecně sladké o něco dříve…a jak jinak, prvorozený je ze všech dětí největší milovník kakaa, čokolády a sladkého
ty mladší o to moc nezavadí, nejstarší to miluje, ehm…naše metoda něják nezafungovala
jeli jsme autem z dovolené, mládenec řídil a na posílení si koupil velikou lahev kakaa na benzínce
, jak jen to šlo…a ještě pak nějakou na doma…
no jo no
když ho vidím, s jakou radostí si to kakao nese, pokaždy si vzpomenu na svojí metódu
" nenaučíme kluka na sladké, nedáme mu " a musím se zasmát sama sobě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych spíš koukala na kvalitu ovoce, čokolády, kakaa, jogurtu. Ne žádné uměliny, kinder dobroty, granka atd. Na to mají čas později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedala, ale každý to máme jinak..myslím, že na čokoládové jogurty je brzo a čím později, tím lépe.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit