Kakaový jogurt
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokud ji bily (samotny, s ovocem, cimkoli), tak proc si to kazit? Ja jsem stastna, ze rocni dcera, na rozdil od syna, jeste nema vlastni nazor a v obchode nema paru, kolem jakych dobrot jede
To obdobi, kdy ja urcuju, na co ma chut, si chci jeste co nejdele uzit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anezka1990 píše:
Ale jo, muze. Já dala dceri ochutnat někdy kolem 9.měsíce ten Lipanek (víc tvarohu, mene cukru). Chutná jako tvaroh s trochou granka a je v tom stejně cukru jak v kupovanych ovocných presnidavkach, podle toho, co pisou na obalu.
Stejně ji to nejede a ma radši obyc. jogurt nebo ovoce.
Není. Pro osmiměsíční dítě by mě nenapadlo vybrat cukrem doslazovanou přesnídávku, zvlášť, když jsou i v běžném supermarketu plné regály těch nedoslazovaných, ve kterých je jenom ovoce. Takhle malým dětem ke štěstí bohatě stačí sladkost ovoce samotného, proč je třeba ho od kolébky navykat na bílý cukr?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Není. Pro osmiměsíční dítě by mě nenapadlo vybrat cukrem doslazovanou přesnídávku, zvlášť, když jsou i v běžném supermarketu plné regály těch nedoslazovaných, ve kterých je jenom ovoce. Takhle malým dětem ke štěstí bohatě stačí sladkost ovoce samotného, proč je třeba ho od kolébky navykat na bílý cukr?
Třeba proto, že třeba meruňková presnidavka bez cukru, je strašně kyselá a nedá se jíst.
- Citovat
- Upravit
Čokolády si v životě ještě bohatě užije. Pokud jí bez problémů bílý jogurt s ovocem, nekazila bych mu to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Třeba proto, že třeba meruňková presnidavka bez cukru, je strašně kyselá a nedá se jíst.
Tak koupíš buď jinou příchuť, nebo vezmeš dítěti na trhu přímo zralou, sladkou meruňku. Ale ty abys nevymyslela důvod, proč do kojence ten cukr nacpat, že jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:Tak koupíš buď jinou příchuť, nebo vezmeš dítěti na trhu přímo zralou, sladkou meruňku. Ale ty abys nevymyslela důvod, proč do kojence ten cukr nacpat, že jo.
Tak v určité části roku čerstvou meruňku špatně seženes. Takže naprosto v klidu jsem párkrát v týdnu dala přesnídávku s cukrem. A asi tě to překvapí, dítě žije a jí naprosto normálně.
- Citovat
- Upravit
@SlečnaDahlia píše:
Já ji upřímně ovocné presnidavky nekupuji ale mackam ovoce, takže jsem to v obchodě porovnala s Hello a Sunarem a bylo to celkem podobne. Nechtěla v to období nic, já nekojim, zkousela jsem cokoliv. Stejně preferuje ovoce, ty kakaovy věci nakonec vůbec nechce.
Ale i tak, zakladatelka se ptala jestli muze. No muze, je jen na ni, čím dítě bude krmit přece, ačkoliv existují zdravější možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Jo a btw: moje děti milují a zhruba od toho půl roku i jedí kapsičku meruňka/jablko. Na mě je kyselejší, oni ji milují. Roční dcera zbožňuje bílý jogurt, jen tak, čistý. Ten samozřejmě je taky kyselý. Nebo kyselé zelí, to mi velmi brzy oblibovaly všechny tři děti. Děti mají chutě ještě čisté, nezkalené, a je jen taková divná představa dospělých, že jim je třeba cokoliv přirozeně kyselého/hořkého urputně doslazovat, jinak jim to nebude chutnat. Přitom ty chutě jim ovlivňujeme a utváříme pak my. Žádný div, že dítě, které nezná nedoslazenou přesnídávku, ji pak vyžaduje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Tak v určité části roku čerstvou meruňku špatně seženes. Takže naprosto v klidu jsem párkrát v týdnu dala přesnídávku s cukrem. A asi tě to překvapí, dítě žije a jí naprosto normálně.
Neexistuje jediný důvod, proč do kojence cpát ocukrovanou přesnídávku, naopak existuje mnoho důvodů, proč to nedělat. Prostě koupíš nedoslazenou a jedeš sezónní ovoce, což je skvělý, udržitelný a naprosto přirozený model stravování, nad kterým normální člověk ani nemusí dlouho přemýšlet. Samozřejmě někomu, komu je úplně buřt, co do svého děcka cpe, se to vysvětlit nedá. Při reakcích na tvé příspěvky mě vůbec obvykle napadne něco o perlách a sviních, teď taky, takže báj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše:
Ještě bych nedávala, je to zbytečný. Spíš dávej bílý jogurt s ovocem.
a to presne naopak, ovoce je zdravi neprospesne, ac se samozrejme tesi imagi jako zdrava vyziva. Neni a nebude.
Zakladatelko, ja nevim, cim by kakao melo dcerce ublizit. Taky detem davam jogurt s kakaem. Bud koupim cisty bily a zamicham do nej kakao sama, nebo se da koupit od bio vavrinec v bio kvalite uz s kakaem. Oboji detem chutna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anezka1990 píše:
Já ji upřímně ovocné presnidavky nekupuji ale mackam ovoce, takže jsem to v obchodě porovnala s Hello a Sunarem a bylo to celkem podobne. Nechtěla v to období nic, já nekojim, zkousela jsem cokoliv. Stejně preferuje ovoce, ty kakaovy věci nakonec vůbec nechce.
Ale i tak, zakladatelka se ptala jestli muze. No muze, je jen na ni, čím dítě bude krmit přece, ačkoliv existují zdravější možnosti.
Sunar má, tuším, všechny kapsičky nedoslazené. Alespoň ty, co od nich občas miminům kupuju do kočárku, nedoslazované jsou. Hello má naopak všechny doslazené a lidi je kupují, protože levné, ale hned vedle nich jsou plné regály těch bez cukru. Na výběr dneska je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
a to presne naopak, ovoce je zdravi neprospesne, ac se samozrejme tesi imagi jako zdrava vyziva. Neni a nebude.Zakladatelko, ja nevim, cim by kakao melo dcerce ublizit. Taky detem davam jogurt s kakaem. Bud koupim cisty bily a zamicham do nej kakao sama, nebo se da koupit od bio vavrinec v bio kvalite uz s kakaem. Oboji detem chutna.
Proč je ovoce zdraví neprospěšné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Sunar má, tuším, všechny kapsičky nedoslazené. Alespoň ty, co od nich občas miminům kupuju do kočárku, nedoslazované jsou. Hello má naopak všechny doslazené a lidi je kupují, protože levné, ale hned vedle nich jsou plné regály těch bez cukru. Na výběr dneska je.
Však já nezpochybňuju, ze neexistuji nedoslazovane. Porad mám nějaké datované doma a teď koukám, Sunar nedoslazeny (hruška+mango), sacharidů 15g, z toho cukry 13g. Hello (banán) sacharidů 18g, z toho cukry 14g. Takže je to prašť jak uhoď, možná mají jiné prichute mene, ale fakt je, ze i “bez přídavku cukru”, v sobě mají uměle přidány cukr.
Pro zajímavost ten kakaovy tvarohovy Lipanek ma sacharidy 9,8g/cukry 9,8g. Vše na 100g samozřejmě.
Já zůstanu u čerstvého ovoce.
Příspěvek upraven 14.08.22 v 13:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 14 měsíců a asi cca měsíc mu dávám tak 2× týdně ovocné ochucené jogurty ( Hollandii), čokoládový nedávám. A nemá problém ani s obyčejným neochuceným. Sní mi vše. Takže jak tu někdo psal, že přestane jíst ty neochucené, tak u nás to neplatí. Střídám to a žádný problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit