Jídelníček 9 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 9 měsíců
Zdravím,
jak vypadá jídelníček vašeho 9-ti měsíčního prcka, prosím? Co se týče především času podávání v rámci dne a taky ideálně množství? Samozřejmě budou super i konkrétní příklady např. snídaní, svačinek, večeří 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zalezi, jestli jsi „lina matka“ nebo „perfektni matka“.
Lina matka da diteti to, co vari pro ostatni, akorat osekane do podoby pro kojence. Vse co jde da do ruky, aby nemusela mixovat. Po zbytek dne bez omezeni koji a na presne casy nehraje.
Po preziti pocatecniho obdobi si oddechne a najede na system „vsichni jedi to same“, nejmensi se k tomu koji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4,30 UM (malá se na něj budí), 7.00 UM, 10.00 ovoce (přesnídávka, banán) plus piškoty nebo kousek pečiva. 13.30 oběd - masozelenina, různé druhy, žloutek, bramb. kaše (bez soli), ryba, zeleninova priloha…17.00 jogurt, 19.00 UM před spaním. Byla bych kreativnější, ale malá ještě nesedí, takže nemá talíř s kousky třeba ovoce, aby si mohla zobat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera má 11m, ale takový režim má téměř od zavedení příkrmů.
6:30 - UM 170 ml
9:30 - svačina (ovoce, jogurt, piškoty s ovocem, lívance/palačinky - verze pro děti) - 170g
13:00 - oběd (masozelenina, zelenina s těstovinou, krémová polívka, upravená verze toho, co jíme my) - 190g
Musí to být hladké. Kousky sní, ale nechce je a úplně odmítá jíst a je na mě akorát naštvaná. ![]()
16:00 - UM (pokud přes den nechce pít) - 170 ml nebo pečivo (domácí chléb) s máslem, jogurt, zeleninové placky
19:30 - maso/zelenina, kaše - 180g
22:00 - UM 180 ml
Sní kolikrát spíš méně než více. Přes den pak různě ochutnává od nás, má ovoce na zobání nebo třeba i křupky. Řídím se tak nějak podle ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Zalezi, jestli jsi „lina matka“ nebo „perfektni matka“.
Lina matka da diteti to, co vari pro ostatni, akorat osekane do podoby pro kojence. Vse co jde da do ruky, aby nemusela mixovat. Po zbytek dne bez omezeni koji a na presne casy nehraje.
Po preziti pocatecniho obdobi si oddechne a najede na system „vsichni jedi to same“, nejmensi se k tomu koji.
Heheh. Jsi zapomněla dodat, že ta „líná matka“ na začátku nestíhá uklízet kolem stolu a dítě sprchuje pětkrát denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Heheh. Jsi zapomněla dodat, že ta „líná matka“ na začátku nestíhá uklízet kolem stolu a dítě sprchuje pětkrát denně.
Neee, tak hrozny to nebylo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
9 měsíců má dcera zítra, tak se připojuji
Bohužel, moje dítě mi doteď všechno jídlo bojkotuje
Takže ráno nabídnu bílý jogurt, buď samotný nebo s trochou přesnídávky, marmelády, samotnou přesnídávku, ale dá si jednu lžičku a konec. V 9 jde spát, tak nakojím. V poledne dám oběd. Včera třeba špenát s vajíčkem a bramborem nebo zeleninovou polévku, vývar,… dá si zase lžičku a konečná. Kojím potom okolo 14. hodiny a jde zase spát. V 16 hodin zkouším pečivo, včera chleba s máslem (čtverečky 0,5 cm. na 0,5 cm.), z čehož se jí zvedne žaludek, vyplivne to a tím je po svačině
Kojím. Včera snědla ještě potom 1/5 maliny, ale taky se tvářila strašně a víc jsem do ní nedostala.
Já se tak těšila na vaření příkrmů, ale zatím je na 99 % na tekuté stravě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit