Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, nevíte, jestli existuje nějaký program, kde bych vytvořila kalendář a rovnou zanesla například narozeniny? Jako konkrétně že bych babičce nechala udělat kalendář a ve dnech, kdy máme narozeniny už by tam bylo vepsané např „Ivoš má 35 let“?
Ahoj všem,
mám jiný dotaz, ale nechce mi zakládat nová diskuze. Shodou okolností jsem potřebovala vypsat kalendářní týdny a narazila jsem na to, že někde je 1.týden ten od 28.12-3.1. a někde až ten další, tj. 4.1.-10.1. Jak to je správně, podle čeho se to řídí? Jak to máte vy, kdo se v práci těmito týdny striktně řídíte? Děkuji
My se striktně řídíme lichým a sudým týdnem. A letos došlo k přichýlení z lichého na lichý týden. 28.12. až 3.1. byl 53t a 4.1. až 10.1. je 1t. Souhlasí mi to se všemi stolními kalendáři i s Googlem. Došlo nám to jako pokyn z vedení.
Doplnění k předchozímu příspěvků.
Týdny v gregoriánském kalendářním roce mohou být číslovány pro každý rok. Tento způsob číslování je obvykle používán (např. v obchodu) v některých evropských a asijských zemích, ale jinde je vzácný. Norma ISO 8601 zahrnuje ISO datovací systém týdne, číselný systém pro týdny; každý týden je spojen s rokem, ve kterém se vyskytuje jeho čtvrtek (tak, aby samotný dlouhý víkend pátek-neděle se nestal týdnem jednoho roku). Tak například týden 1 roku 2004 začal v pondělí 29. prosince 2003 a končil nedělí 4 ledna 2004. Nejvyšší číslo týdne v roce může mít hodnotu 52 nebo 53.
Uvádí se zde sice rok 2004 ale vzhledem k letošnímu poslednímu čtvrtku 31.12. 2015, je zřejmé, že prvním čtvrtkem v roce 2016 je až 7.1. a prvním týdnem je až ten pocitově druhý.
Vepsání narozenin příbuzných do stolního kalendáře mi udělali na www.JAKnaFotodarky.cz. Domluvila jsem se s jejich grafikem na jejich chatu, že to mám uvést do poznámek. Všechno klaplo a do 3 dnů byl kalendář doma. A že jsem tam těch výroček měla…