Kalhotky siroke baleni

474
29.8.06 09:08

Kalhotky siroke baleni

Ahoj holky,
vcera jsem byla s malou na kyclich a mame davat 2 latkove pleny, pry ale existuji nejake kalhotky, ktere jednu plenu dokonce nahradi, nevite kde se daji koupit :?: Taky jsem se chtela zeptat, vzhledem k tomu, ze mi dr. nic poradne nerekl, zda je normalni, davat do 2 mesicu siroke baleni, zda je to jen prevence..... :?: Taky moc nechapu, jak tam ty pleny davat, kdyz se prelozi a daji mezi nozciky, tak je ma mala az ke krku, kdyz se zkrati, jsou zase desne siroky a nemuz ji nandat ani body :(

Nemate nektera zkusenost????

Diky za odpovedi,

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.8.06 09:50

Simono, ja siroke baleni mela u obou holek, v tom sveho lekare jednaznacne poslechni. Znam chlapecka, kde rodice nedbali narizeni a ten kluk musel na nekolik operaci aby byl schopen chodit normalne. Mel tzv. kachni chuzi.

Ja jsem siroke baleni praktikovala tak, ze jsem dala papirovou plenku, na to zapla bodycko a teprve na to jsem zavazala dve pleny. U Adly jsme dokonce meli tri pleny.
Pleny se slozi na trikrat - takze ziskat dlouhy pruh, ten se slozi napul a ziskas obdelnik, ktery akorat vyjde od zadicek az po pupik. Davaji se dve az tri pleny, zapinaji se do plenkovych kalhotek, ale pozor, musi opravdu pevne drzet, takze je treba kalhotky utahnout. Tyhle kalhotky se prodavaji, staci rict prodavacce, ona ti urcite poradi. Nebo se zeptej maminek ve svem okoli, urcite ti rady pujci. Nekdo dava i kalhotek uvazane z plenky, ale jak mi vysvetlil muj Dr je to nevhodne, protoze plenky nedrzi jak maji a ta obvazana plenka navic stahuje nozky k sobe - coz je spatne. Kalhotky i plenky ti staci dvoje az troje, davas je pres obleceni, takze se nijak neuspini…

Miminko ma sice misto prdelky bouli, ale tech par tydnu se to da vydrzet, neboj.

Preju brzy zdrave kycle.
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
29.8.06 10:10

Ahoj,

ty kalhotky se jmenují myslím marwell, www.marwell.cz
Myslím, že stojí okolo 400 Kč,ale nejsem si jistá. Možná, že půjdou napsat na recept.

Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
29.8.06 10:18

My jsme taky balili na široko, preventivně do 3 měsíců. já jsem v té době dávala látkovky, takže jsem plenk+u poskládala na 3× dala malé a přitáhla jse to normálně jednorázovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
29.8.06 10:34
IVULE píše:
Ahoj,

ty kalhotky se jmenují myslím marwell, www.marwell.cz
Myslím, že stojí okolo 400 Kč,ale nejsem si jistá. Možná, že půjdou napsat na recept.

Ivule

To je dobrý odkaz. A píšou tam, že to pojišťovna hradí celé … 1ks / rok.

Simonko hned bych letěla k Dr., ať mi na to napíše recept. Ono 340,–Kč není zas tak moc, ale na mateřské se přece jen hodí každá koruna, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
29.8.06 10:47

Taky jsme balili PREVENTIVNĚ do 3 měsíců, celkem 3 kontroly.
Balila jsem hlavne na noc, pres den jsme s nozickami cvicili. Dr. nam ukazala cviky (krouzive pohyby) a to pry siroke baleni nahrazuje.

Davala jsem plinu jednorazovku, zapla bodíčko a na to jednu plínu látkovou a na to ty speciál. kalhotky.
U nás je prodejna, jmenuje se myslím Medica - zdravotnické potřeby, a tam se to kupuje. Případně se zeptej v lékárně, tam by je myslím taky mohli prodávat nebo aspoň poradit. Stačily nám 2ks.

Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.8.06 10:49

My jsme dávali široké balení do 6m, pořád se ortopédovi něco nezdálo. Dvě látkové plíny mezi bóďo a papírovku, místo vel.56 jsme nosili 62-68, malá je červnová, bylo horko a potila se, ale dávali jsme poctivě. Postýlku jsme na straně hlavičky vypodložili knížkama o cca 20 cm aby nespala hlavičkou dolů. Čeští dětští ortopédové jsou světová špička, s prevencí vad kyčelních kloubů mají opravdu zkušenosti a tohle nepohodlí je v porovnání s „řemínkama“, „stroječkama“ nebo operací snesitené.
Přes den jsme ale malou často (aspoň 3 krát) rozbalili, řádně zacvičili a nechali vyluftovat, v širokém balení se nožičkama moc hýbat nedá, kolika nás ale trápila až do 5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
29.8.06 10:53

Ahoj,

k nohavičkám Marwell - sú hradené celé zdravotnou poisťovňou ako ortopedická pomôcka, predpísať ich môže pediater alebo ortopéd, problém je, že niektorí ich predpisovať nechcú - pretože látkové plienky, ktoré máte doma im nešahajú na limity, kdežto predpis pomôcky áno. My sme si ich kupovali sami, pretože som malú nechcela trápiť s batohom plienok na zadočku, nevedela si na to zvyknúť, no a nakoniec sme ich aj tak nepoužili, takže sa ich chystám ponúknuť na predaj.

Hlavne som ale chcela povedať, že od preventívneho širokého balenia už niektorí ortopédi upúšťajú, pretože je vraj zbytočné - ak sú podľa UTZ kyčle vzhľadom k veku miminka v správnom stupni vývoja, nie je preventívne balenie vraj potrebné… Na druhej strane niektorí chcú mať asi istotu a nič nezanedbať.
Takže si Simonko hlavne od svojho ortopéda zisti, prečo vlastne by ste mali toto široké balenie používať a taktiež kde podľa Grafovej stupnice vývoja kyčelného kĺbu sa nachádzate. Toto by ti tvoj ortopéd mal vysvetliť a dať v správe, náš prvý sa tým taktiež neobťažoval :evil: tak som ho nekompromisne vymenila za iného so skvelým prístupom, ktorý nám všetko vysvetlil a napísal pre nás aj písomnú správu.

Samozrejme ak je kĺbik nedovyvinutý, je široké balenie nesmierne dôležité, pretože len v správnom postavení nohy/kĺbu sa má možnosť správne dovyvíjať.

Taktiež odporúčam zadať si do vyhľadávača tu na emimi slovo kyčle a v mnohých diskusiách sa dočítaš zaujímavé veci o tejto problematike.

Priložím článok, ktorý mne celú problematiku zrozumiteľne vysvetlil …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
29.8.06 11:06

Sonografie dětských kyčelních kloubů
MUDr. Jiří Košťál
Klinika ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, FN Plzeň

Sonografie dětských kyčelních kloubů je v dnešní době nezbytnou součástí vyšetřování kyčelních kloubů u všech novorozenců. Provádí je ortoped, vzhledem k tomu, že je nutné současné vyšetření klinické. Klinické vyšetření probíhá ve 3 etapách, v podstatě mu stále říkáme systém trojího síta. Do praxe bylo zavedeno v šedesátých létech a uzákoněno v roce 1977. Tento systém, který přinesl pokles incidence VDK z 10-20% na nynějších 5-10%, od nás převzalo mnoho zemí i s velmi vyspělým zdravotnictvím.
Dnes se vyšetření skládá z vyšetření klinického a sonografického a rozdělujeme je do tří etap. Uvedu stav, který je již na mnohých pracovištích delší dobu zaveden a byli bychom rádi, aby časem fungoval všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
29.8.06 11:53

Ahoj,
my dostali předpis na kalhotky Marwell přímo na kyčlích,ale.....v lékárně se nás nikdo neptal,jak velké dítko máme.Vyfásli jsme kalhotky,do kterých jsme naší žížalu nezabalili a nepovedlo se to ani dr.
Když jsme malou na kalhotky položili,přečnívaly na každé straně min.o 5cm.Tak jsem z nich vypreparovala tu vnitřní část-kalhotky na sucháč,malý jsem dala večer klasickou pampersku a přes to do těhle kalhotek klasické 2 pleny jak za stara.Pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.8.06 19:57

No no no, ortopedicke kalhotky na siroke baleni se daji koupit do 100,– Pouzivali jsme obycejne latkove vazaci, ty staly 20,– a v pohode. Vesly se tam krasne pozadovane 3 pliny az do 5-ti mesicu nez byly jaderka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.8.06 21:35

Ahojky, my jsme meli taky davat siroke baleni asi 12 tydnu. V Tescu maji obycejne latkove kalhotky pro siroke baleni asi za 60Kc, staci dat papirovou plinu, body, poskladat na 3× plinku latkovou, obdelnikovy pruh jeste na pul a prichytnout kalhotkama.
Vetsinou jeste nekteri doktori doporucuji, aby se mimca balila preventivne na siroko…
tak hodne stesti, at jsou nozky brzy v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky