Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
máte asi špatně kalkulačku výživného, nebo její zobrazení pro některé prohlížeče. Zkusila jsem výživné při různém počtu dětí, podle tabulek se mění procento z příjmu, ale v kalkulačce je stále stejný výsledek. Možná chybí vstupní pole pro počet vyživovacích povinností nebo se nezobrazuje.
Jestli je to pro adminy, tak dost pochybuju, ze ctou vsechny diskuse.
Dobré ráno, ověřovala jsem kalkulačku a vše vypadá funkční. Můžete nám, prosím, poslat náhled ze svého prohlížeče? Na jaké jste platformě (desktop, mobil, tablet), jaký typ prohlížeče používáte?
Hezký den a předem díky za pomoc
,
Jitka
V tomto případě výsledek ovlivňuje shodný věk dětí, zřejmě se jedná o dvojčata. Zároveň je důležité doplnit i počet dní v měsíci, které dítě tráví u druhého rodiče.
Hezký den,
Jitka
@admin píše: Více
no nebudu vás přesvědčovat, prostě není možné při dvou dětech mít jako výživné stejné procento příjmů jako při jednom. Jestli jsou nebo nejsou dvojčata, nebo jaký je podíl péče povinného, je v tomto směru naprosto lhostejné. Na tvorbě tabulek jsem se podílela, takže to opravdu máte špatně. Ale váš boj.
Díky za komentář, už Vám rozumím. Při 2 dětech se stejným věkem odečítám u obou procenta z Tabulky výživného ze sloupce D a obě děti mají tak nárok na stejnou částku, Alespoň tak tomu rozumíme. Nebo je výklad jiný? Problém ale bude výše procentuální sazby pro jednotlivé sloupce, podíváme se na to. Moc díky za nahlášení ![]()
Tak problém byl ještě trochu jinde, neměli jsme zohledněnou změnu nezabavitelné částky pro rok 2024. Kalkulačka je nyní plně funkční (text příkladu upravíme dodatečně). Děkujeme za upozornění ![]()
@admin píše: Více
Už jsem to nekontrolovala, mám jinou práci, ale měla jsem pocit, že používáte procentní sazbu jako by vždy byly 4 vyživovací povinnosti, i když je dítě jedno nebo dvě, proto to vychází stejně. Pravidla fungují tak, že pokud se ze stejného platu vyměřuje se stejným podílem péče na jedno dítě konkrétního věku, měla by být částka vyšší, než když se vyměřuje dvěma dětem stejné věkové kategorie ze stejného příjmu a se stejným podílem péče.
Díky za zprávu, procentní sazba byla správná, problém byla nezabavitelná částka, která se v roce 2024 změnila. Děkujeme za upozornění.