Kalná moč v těhotenství

Anonymní
18.11.25 09:03

Kalná moč v těhotenství

Ahojky, taky se vám v těhotenství stávalo, že jste měli zakalenou moč? Ja ji mam nějak od 7tt, nekdy jsou dny, kdy vubec, ale ted posledni dobou to neni jen rano ale casto po cely den, nezávisle na tom, kolik toho vypiju… nic me nepálí, neřeže, čůrám normální množství a takový to typicky nutkání jako při zánětu nemám, spíš to mám tak, ze nic nic a pak se můžu pochc… :mrgreen: na gynde jsem se na to ptala, a bylo mi řečeno, že to může být po vitaminech, ale i když jsem je ted vysadila, je to stejný. Děsí mě to, protože jsem na záněty před těhu trpěla a nechci nic podcenit… nikde jsem se o tom nic kloudného nedočetla. Nekde píšou, ze je to normální, nekde, ze to můžou být bílkoviny v moči… tak ja teda nevím :nevim: diky za odpověď:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.11.25 09:23

Ahoj,
já měla zabalenou moč, když jsem měla zánět močových cest. Nic mě napálil ani nesvědilo. Je mě trochu pichalo v břiše a díky tomu jsme to zjistili. Poté už jsem ji neměla.

• Citovat
  • Upravit
11960
18.11.25 09:26

Může to být normální a nemusí. Odpověď by asi dal biochemický rozbor labiratori…já si teda nevzpomíná že bych měla nějak zakalenou moc. Vitamíny jsem brala, bílkoviny v moči dle těch testovacích proužků jak dělaji test na gynde jsem neměla. Zase jsem ale třeba měla v krvi vyšší cholesterol… Zánět močáku jsem pak mela až po porodu ale to bylo tím že jsem rodila císařem a mela jsem cévku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25338
18.11.25 09:29

Měla jsem po dobu všech tří těhotenství tmavší moč (žlutější, možná by se dalo říct zakalenou) i když jsem pila dost. U druhé a třetího jsem tak i poznala, že jsem těhotná. Známá to tak taky měla, co jsme byly těhotné stejně.
Edit: zánět jsem nikdy neměla, nevím, co to je. Pokud na to trpíš, byla bych obezřetnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 09:31

Diky za reakce:) ja ty proužky mam doma, a jediny, co mi fakt svítí je Ph a nejakej urobilinogen, coz netusim, co to je :)

• Citovat
  • Upravit
369
19.11.25 19:20
@Anonymní píše: Více

Chat GPT říká:

Urobilinogen je látka, která vzniká při rozkladu červeného krevního barviva hemoglobinu. Tvoří se ve střevech a část se pak znovu vstřebává do krve a vylučuje močí.

Proč je důležitý?

Vyšetření urobilinogenu v moči pomáhá odhalit některé zdravotní problémy: • Nízký nebo žádný urobilinogen

• může ukazovat na zablokované žlučové cesty (žluč se nedostává do střev).

• Zvýšený urobilinogen

• může souviset s onemocněním jater (např. hepatitida)
  • nebo se zvýšeným rozpadem červených krvinek (hemolýza).

Normálně

V moči je urobilinogenu velmi málo – malé množství je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
19.11.25 19:31

Bude to znít divně, ale pošli sem fotku toho papírku a „návodu“ v krabičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.25 19:34
@TRG píše: Více

Oki :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
19.11.25 22:58

Hm, tak to bych si zítra asi zavolala k obvoďákovi nebo na gynekologii a poradila bych se, co mi doporučují dál udělat… :think:
Mrkni taky třeba sem: Diskuse urobilinogen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.25 08:11
@TRG píše: Více

Dekuju za tip:)
Ja jdu v pondělí na kontrolu i s močí, tak mi snad kdyžtak řeknou, co a jak. Ono s mým štěstím tu moc zrovna kalnou mit nebudu jako na potvoru :D ted dva dny ji mam treba uplne čirou, je to divný. Jeste před tehu mi tam občas ten urobilinogen vysel a pak zase ne, trošku mi prijde, ze to je nejak závislý na tom, co ten den jím. Ale zeptám se na to:)

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
20.11.25 08:51
@Anonymní píše: Více

Může to být do nějaké míry v závislosti na dietě, myslím to PH, u toho urobilinogenu si nejsem jistá. Ale jestli tam v pondělí nic nebude, tak tím líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
Vyberte den vašeho oplodňujícího styku:

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky