Kalorická svačinka pro batole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kalorická svačinka pro batole
Prosím poradíte mi někdo nějaké zajímavé tipy na svačinky nebo i hlavní jídlo.
Mám chlapečka 21 měsíců. Má 10 kg, což podle doktorky není moc. On je celkem takový drobínek ale pořád jí. A dobře jí. Chtěla bych aby víc přibíral tak jsem Vás chtěla poprosit o nějaké tipy jídel kterými by se zasitil a nebo po nich líp přibíral. Na svačinu dávám hlavně ovoce a jogurty.
Předem moc díky za Vaše tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, z ovoce a jogurtů asi moc nenabere. Ale jestli hezky papá tak ta jeho váha snad nevadí. I když 9 kg měla dcera v půl roce ![]()
Jinak kaloričtější bude určitě pribináček, hodně cukru obsahuje banán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když pěkně jí, tak buď ráda a ta váha je mi zdá v pohodě. Zkus smetanový jogurt - bílý, jak dáváš s ovocem, ale smetanový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svomic a kolik měří?
Klidně bych mu tu a tam uvařila doma pudink, udělala kaši nebo udělala domácího Lipánka (nebo i koupit Lipánka), jogurt tu a tam proložit Choceňákem, ty jsou smetanové, pokud pije mlíko, tak dát na zapití oběda třeba i to mlíko (nám to doporučovala doktorka, když se syn hodně vytáhnul).
- Citovat
- Upravit
Jogurty dávej smetanové, řecké, prostě s vysokým obsahem tuku, k odpolední sváče bych párkrát do týdne dala domácí buchtu, koláč s ovocem, tvarohem
Příspěvek upraven 27.02.14 v 13:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andreiika píše:
No, z ovoce a jogurtů asi moc nenabere. Ale jestli hezky papá tak ta jeho váha snad nevadí. I když 9 kg měla dcera v půl roceJinak kaloričtější bude určitě pribináček, hodně cukru obsahuje banán.
proc cpat cukr aby pribral??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No on měl v roce 8 kg a v roce a půl 10 kg. Ted stojí na váze, tak si říkám že bych ho chtěla trochu vykrmit
myslíte že váží málo na svůj věk ( má asi 81 cm)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli má rád omáčky tak klidně dělej omáčky
s těstovinama, nokama, knedlíkem co mu chutná…starší kluk je dost nejedlík ale omáčky miluje takže když má období nejezení tak vařívám omáčky poměrně často aby se aspoň na ten oběd pěkně nadlábl
(za dva měsíce mu budou 4 a má 14kg)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svomic A jak je na tom v percentilovém grafu, důležitá je i výška, a poměr výška váha. 10 kg není zas tak málo, to má syn a je mu 26 měsíců. Já zas budu radši pokud bude zdravě štíhlý než aby byl oplácaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zase v poměru k výšce ta váha není zas tak špatná…starší měl ve 2letech 85cm a 11kg a mladší měl teď v roce taky 85cm a 11,5kg…poměrově výška váha je to ok si myslím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svomic
Dcera má 22 měsíců a taky 81 cm a necelých 10 kg, přitom při narození měla 4 kg. A dle dr. je v pohodě a neřeší to. Takže bych to taky neřešila, jí ti hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc to jste mě docela uklidnily. Mě právě všichni říkají jaký je to drobínek. Chodíme cvičit a tam jsou stejně staří kluci kolem 14 kg a proti němu velcí jak tank. On mezi nimi je jak pírko. Tak mě to trochu znejistilo.
Díky za tipy na jídlo, zkusím ten knedlík a upéct buchty. Uklidnuje mě že jí dobře a rád. @Hello Kitty75 malý měl při narození taky skoro 4 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svomic píše:
Prosím poradíte mi někdo nějaké zajímavé tipy na svačinky nebo i hlavní jídlo.
Mám chlapečka 21 měsíců. Má 10 kg, což podle doktorky není moc. On je celkem takový drobínek ale pořád jí. A dobře jí. Chtěla bych aby víc přibíral tak jsem Vás chtěla poprosit o nějaké tipy jídel kterými by se zasitil a nebo po nich líp přibíral. Na svačinu dávám hlavně ovoce a jogurty.
Předem moc díky za Vaše tipy
A proč by měl přibírat? Moje 2,5letá dcera má 93cm, váží 10kg, pětletý syn 109cm a 14,5kg, ale nikdy mě nenapadlo CHTÍT, aby přibrali.. neřeším to, klidně jim něco sladkého dám, přijde mi, že to u nich nepáchá žádné škody… Ale jsem ráída, že jedí hlavně ovoce, zeleninu a mléčné výrobky, kdyby jedli víc masa, tak bych byla radši. Ale proto, že podle mě je důležité, ne proto, že bych chtěla, aby připrali…
Nepřidělávej si úplně zbytečné starosti, buď ráda, že dobře jí a je zdravý a přibírání neřeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svomic jj buď ráda že jí pěkně…u nás to máme dva extrémy jednoho musíme do jídla nutit a druhý by „sežral“ všechno co vidí takže ho musíme zase pro změnu krotit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi poměr výška váha přijde naprosto v pohodě a tudíž by se vyprdla na nějaké buchty a omáčky, přijde mi to jako ultra blbost, prostě je drobnější a co? takhle mu akorát zkazíš stravovací návyky a naučíš ho na to špatné jídlo. To raději dej tučnější jogurt, tučný tvaroh, pokud jí hezky tak bych to neřešila… vykrmování buchtama mi s prominutím přijde jako krávovina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit