Mléčné výrobky u osmiměsíčního
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mléčné výrobky u osmiměsíčního
Ahoj maminky,
chci se zeptat, zda některá nemáte zkušenost s podáváním mléčných výrobků od 8 měsíců věku.
Syn od mala nesnáší mléko, kvůli problémům s kojením jsme byli na UM a byly to 4 měsíce teroru a přemlouvání, aby vůbec něco vypil. Po 4.měsíci jsme najeli na příkrmy a od té doby nechce mléko ani vidět. Takže jsme cca 3 měsíce na zelenině, masu, přílohách, ovoci, jogurtech, občas nějaká kaše.
Na poslední prohlídce mi doktorka řekla, že má málo vápníku, napsala nám nějaký vápník do vody, ale stejně do něj musím prý dostávat nějaké mléčné výrobky (jmenovala plnotučné mléko - toho se ještě bojím, tvrdé sýry, kysané nápoje, Actimel,…)
Máte něco z toho vyzkoušené? Nebo poradíte, co bych mohla zkusit? Třeba ty sýry vůbec netuším, jak mám koupit ![]()
Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Michaela25 jestliže toleruje zakynané (čtu jogurt), tak zakysané nápoje - vyzkoušet. Dělají se i ochucené
sýrů je strašně druhů, koupíš ve spešl obchodech, nebo kdekoliv - v marketech atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se tebe za to někdo platí odpovídat v diskuzi vždy jako první?
neber jako rýpání ![]()
- Citovat
- Upravit
@Babišovka píše:
@martina.se tebe za to někdo platí odpovídat v diskuzi vždy jako první?neber jako rýpání
bohužel ne
já to jen odklikávám, co se objeví a můžu odpovědět, tak odpovím.. asi navrhnu adminům, abych měla nějaký poplatek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela25 Zkus bile jogurty. U nas je v oblibe bily reckeho typu - neni tak kysely. Kdyz by nechtel samotny, tak s ovocem. Ochucene jsou kvalitni napr. Hollandia. Syry jsme v te dobe davali typu Lucina, klidne samotny do rucicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normální mléko bych teda ještě nedávala
Za mě jogurty, kysané nápoje (kefír, acidofilní mléko, zákys, ze sýrů Lučina, Béďa tyčinky, zkusila bych mozzarelu. Třeba eidam bych nedávala, je to sračka, to moc nejím ani já. Hodně vápníku je tuším v máku a brokolici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
Normální mléko bych teda ještě nedávalaZa mě jogurty, kysané nápoje (kefír, acidofilní mléko, zákys, ze sýrů Lučina, Béďa tyčinky, zkusila bych mozzarelu. Třeba eidam bych nedávala, je to sračka, to moc nejím ani já. Hodně vápníku je tuším v máku a brokolici.
Proč je eidam „sračka“? Nerýpu, jen mně to zajímá, protože ho děcka mají rády, tak ho kupujeme docela často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má rád bílé jogurty od Hollandie a activii, pak Pilos z Lidlu, občas mu do něj rozmačkám banán.
Dávám už i tvaroh - smíchám tvaroh s jogurtem a pár piškotů - nemá to každý den
Pak je hodně vápníku v máku, fazolích, tofu Čerstvý sýr nám vozí z farmy, ale klidně bch dala Lučinu nebo gervais a sýry podobného typu
- Citovat
- Upravit
@Daduka píše:
Proč je eidam „sračka“? Nerýpu, jen mně to zajímá, protože ho děcka mají rády, tak ho kupujeme docela často.
mě to spíš pobavilo v příspěvku, kterej doporučuje Béďa tyčinky
ty bych totiž nedala ani čtyřleťákovi… ![]()
Já bych zkusila asi lučinu, možná kefír (ale ten nevím, jestli by pil neochucenej), ze sýrů dětem chutnala mozzarella… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
A to „málo vápníku“ zjistila jako od pohledu na prohlídce?
Podle skladby jídelníčku, co jsem jí řekla
V osmi měsících by měl prý mít minimálně 3 mléčné dávky denně a my máme tak jednu - bílý jogurt na sváču ![]()
Holky ty jogurty mi jí (Activii, Hollandii, Pilos), ale zkusím teda nějaký ten kefír, nebo Lučinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.najimseazhubnu.cz/makove-mleko/ ale nevím nevím, jestli to může i miminko
Jinak kvůli obsahu vápníku super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 Béďa tyčinky obsahují pouze mléko a sůl (to jsem si neuvědomila, když je řeč o osmiměsíčním, já jsem tyhle sýry dávala určitě později, ale neměli jsme problém s přijímáním mléčných výrobků) - ona ale sůl bude asi ve skoro všech sýrech. Je to normální pařený sýr. Pro děti má dobrou konzistenci.
Eidam je nejlevnější sýr prodávaný u nás. Abych nekecala - na vaření ho občas používám, ale ten 45procentní. K večeři bych ho prostě nedala, protože ani chuťově není nic moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
Eidam je normální sýr - mléko, sýrařské kultury, sůl. Toť vše.jen Polreich to považuje za hnus, tak každá pseudointelektuálka bez vlastního úsudku jen papouškuje, co je to za sračku a krmí dítě Béďou…
Je to myšleno tak, že nemá výraznou chuť jako jiné sýry, takže ho lidi dávají hodně apod.
Díky za vysvětlení, na Polraicha nekoukám, tak jsem nevěděla, odkud vítr vane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Polreich maximálně tak vím, jak vypadá (jestli je to ten plešatý), jak hodnotí ten který sýr nesleduji. Pařené tyčinky Béďa jsou normální pařený sýr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
@kate02 Béďa tyčinky obsahují pouze mléko a sůl (to jsem si neuvědomila, když je řeč o osmiměsíčním, já jsem tyhle sýry dávala určitě později, ale neměli jsme problém s přijímáním mléčných výrobků) - ona ale sůl bude asi ve skoro všech sýrech. Je to normální pařený sýr. Pro děti má dobrou konzistenci.
Eidam je nejlevnější sýr prodávaný u nás. Abych nekecala - na vaření ho občas používám, ale ten 45procentní. K večeři bych ho prostě nedala, protože ani chuťově není nic moc
Tak ono záleží, jaký koupíš, že. U nás je mlékárna, která vyváží cihly eidamu i do Německa a Rakouska. Ten 45% jíme klidně samotný, je moc dobrý. Pokud kupuješ ty týden nakrájené a v igelitu zabalené v marketech, tak se nedivím, že ti nechutnají. Nám taky ne, připadají mi gumové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit