Mléčné výrobky u osmiměsíčního

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5517
26.2.14 15:36

http://www.najimseazhubnu.cz/makove-mleko/ ale nevím nevím, jestli to může i miminko ;) Jinak kvůli obsahu vápníku super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 15:37

@kate02 Béďa tyčinky obsahují pouze mléko a sůl (to jsem si neuvědomila, když je řeč o osmiměsíčním, já jsem tyhle sýry dávala určitě později, ale neměli jsme problém s přijímáním mléčných výrobků) - ona ale sůl bude asi ve skoro všech sýrech. Je to normální pařený sýr. Pro děti má dobrou konzistenci.
Eidam je nejlevnější sýr prodávaný u nás. Abych nekecala - na vaření ho občas používám, ale ten 45procentní. K večeři bych ho prostě nedala, protože ani chuťově není nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
26.2.14 15:39
@CokeLady píše:
Eidam je normální sýr - mléko, sýrařské kultury, sůl. Toť vše.

jen Polreich to považuje za hnus, tak každá pseudointelektuálka bez vlastního úsudku jen papouškuje, co je to za sračku a krmí dítě Béďou…

Je to myšleno tak, že nemá výraznou chuť jako jiné sýry, takže ho lidi dávají hodně apod.

:palec: Díky za vysvětlení, na Polraicha nekoukám, tak jsem nevěděla, odkud vítr vane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 15:42

@CokeLady Polreich maximálně tak vím, jak vypadá (jestli je to ten plešatý), jak hodnotí ten který sýr nesleduji. Pařené tyčinky Béďa jsou normální pařený sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
26.2.14 15:46
@AliTad píše:
@kate02 Béďa tyčinky obsahují pouze mléko a sůl (to jsem si neuvědomila, když je řeč o osmiměsíčním, já jsem tyhle sýry dávala určitě později, ale neměli jsme problém s přijímáním mléčných výrobků) - ona ale sůl bude asi ve skoro všech sýrech. Je to normální pařený sýr. Pro děti má dobrou konzistenci.
Eidam je nejlevnější sýr prodávaný u nás. Abych nekecala - na vaření ho občas používám, ale ten 45procentní. K večeři bych ho prostě nedala, protože ani chuťově není nic moc :nevim:

Tak ono záleží, jaký koupíš, že. U nás je mlékárna, která vyváží cihly eidamu i do Německa a Rakouska. Ten 45% jíme klidně samotný, je moc dobrý. Pokud kupuješ ty týden nakrájené a v igelitu zabalené v marketech, tak se nedivím, že ti nechutnají. Nám taky ne, připadají mi gumové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 15:48

@Daduka No právě je nekupuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
26.2.14 15:50
@AliTad píše:
@Daduka No právě je nekupuju :lol:

Psala jsi, že ho kupuješ občas na vaření :nevim: To je jedno, jen jsem chtěla poradit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 15:57

@Daduka V jídle to poznat není. Ale díky za tip, ta předchozí odpověď nebyla myšlena nijak ironicky, nechci se tu nijak hádat, chtěla jsem jen poradit, když si sem sama pro rady chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.2.14 17:17

Holky, tak si sypu popel na hlavu :oops: Právě jsem mluvila s kamarádkou, která je shodou okolností technoložka potravin (řešily jsme něco jiného, nejsem až tak praštěná, že bych jí kvůli tomu volala) a ptala se jí na ten eidam. Z výživového hlediska na něm nic špatného není, problém je jen v té chuti, protože prý zraje jen 3 týdny (zrání je drahé). Tímto se všem omlouvám.
Nicméně stále si stojím za těmi Béďa tyčinkami (Béďa jsou i jiné výrobky, některé snad i tavené) - co jsem myslela já je opravdu jen pařený sýr bez jakýchkoli dalších přísad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
26.2.14 17:31

V Lidlu mají moc dobrý syrovátkový sýr. Je to vedle tvarohu, takový malý váleček. Ročnímu dělám zapečené tousty z chleba a tohoto sýra k snídani a může se po tom utlouct. Je možné dát i jen tak kousky do ruky. Sama si ho dávám taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
26.2.14 18:44
@CokeLady píše:
A co jiné um nebo mléčné kaše? Například Sunar je dobrý na chuť.

Prave, ze mam vyzkouseny Nutrilon (asi 4 druhy), Hami, Hipp i Sunar-ten mel nejvetsi uspech, ale jen docasne. Ted mu obcas zkousim dat flasku s mlikem, jestli si to nerozmyslel, ale za boha to nechce. My jsme od 4 tydnu museli mit Nutrilon Allergy Care kvuli ABKM a od te doby to slo s mlikem z kopce :lol:
Kasi nekdy sni, zhruba tak kazdy druhy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
26.2.14 18:56

@Michaela25 vyzkoušela bych určitě lučinu, kefíry třeba i s příchutí a pak ty jogurty no… Na mléko jako takové mi příjde teda dost brzy :think: Většinou se píše že od toho osmého měsíce a jen ty kysané výrobky a mléko a tvaroh až tak od roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
26.2.14 19:28

Zkus třeba actimel, acidofilní mléka (ochucená, nebo i bez příchutě)..já jsem dělala mělému i tvarohovou pomazánku se zeleninou, nebo žervé, lučina.;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.2.14 19:40

@Michaela25 S tvrdými sýry bych byla opatrná. Za prvé mi tedy není jasné, jak bych je do mého osmiměsíčního dostala (že by mixované :think: ), za druhé jsou dost slané (sůl je i v přírodních sýrech typu žervé).
Takže bych dávala spíš zakysané výrobky (jogurt, kefír) a případně nějakou mléčnou kaši, pokud to jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.2.14 19:43
@CokeLady píše:
Eidam je normální sýr - mléko, sýrařské kultury, sůl. Toť vše.

jen Polreich to považuje za hnus, tak každá pseudointelektuálka bez vlastního úsudku jen papouškuje, co je to za sračku a krmí dítě Béďou…

Je to myšleno tak, že nemá výraznou chuť jako jiné sýry, takže ho lidi dávají hodně apod.

Jako určitě to není životu nebezpečné, ale pokud ho chuťově srovnáš s jakýmkoliv jiným opravdu kvalitním sýrem, tak běžný eidam je prostě hmota bez chuti a bez zápachu. :nevim: Dítěti to tedy bude šumák, počítám, že málokterá z nás má doma malého gourmeta. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí