Kam chce vaše dítě na střední?

3.12.22 10:08

Kam chce vaše dítě na střední?

Zajímalo by mě, kam se vaše děti budou hlásit na SŠ. Dcera by ráda obchodní akademii nebo ekonomické lyceum, avšak neví, který obor zvolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.12.22 10:44

Pokud má vyznamenání a nezkazí přijímačky, tak by jí to mělo vyjít. Vycházím z výsledků našich žáků z minulého roku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3598
3.12.22 11:02
@lucinka_cz píše:
Zajímalo by mě, kam se vaše děti budou hlásit na SŠ. Dcera by ráda obchodní akademii nebo ekonomické lyceum, avšak neví, který obor zvolit.

Hlavně ať dobře vybírá a nekouká pak za 4 roky že jediné uplatnění je na pokladně supermarketu :think: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.22 11:08
@JiříkMazlík
@JiříkMazlík píše:
Hlavně ať dobře vybírá a nekouká pak za 4 roky že jediné uplatnění je na pokladně supermarketu :think: :andel:

Myslíte s obchodkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
3.12.22 12:38
@lucinka_cz píše:
@JiříkMazlíkMyslíte s obchodkou?

Ano, i s obchodkou. Absolventů všelijakých středních ekonomických a obchodních škol je plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 12:54

@Da12 přesně každý rok z jedné školy hromada a nikde tyhle místa nemají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21963
3.12.22 12:57

Těch obchodních, podnikatelských, ekonomických jsou mraky, absolventů spousta a uplatnění minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.22 12:59
@JiříkMazlík píše:
@Da12 přesně každý rok z jedné školy hromada a nikde tyhle místa nemají ;)

Co byste doporučoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 13:04

@lucinka_cz upřímně nevím co slečnu baví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 14:19

@lucinka_cz hlavně nech holku si vybrat a netlač na ni že musí tam kam si maminka usmyslí ;)
Pokud ji baví cokoliv od kadeřnice kuchařku atd tak bych raději učňák kde bude mít v 18 hned uplatnění než nějakou maturitu z ekonomie která je v dnešní době bezcena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9786
3.12.22 14:26

Vzhledem k vyvíjejícímu se trhu práce a obrovským možnostem sebevzdělávání mi u dítěte, které nemá jasnou představu co chce dělat, přijde jako nejrozumnější střední škola, kde se dobře naučí aspoň angličtinu + ideálně jeden další cizí jazyk a udělá maturitu. Pak se může rozhlížet po VŠ, různých kurzech, vycestovat na zkušenou do zahraničí…
A důležité je, aby dítě ta škola aspoň trochu bavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.12.22 14:46

Moje kmotra je účetní v lázních. Má se fajn. A část práce může dělat z domova.To je asi směr, kterým bych šla, pokud by mě toto bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 15:03

@Fiveone no právě tyhle teplé místečka jsou obsazene ;) a když pak někde odchází účetní do důchodu tak se o tom nedozvíš protože na to místo už čeká někdo pár let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21963
3.12.22 15:06

@JiříkMazlík na to být účetní potřebuješ praxi a dneska už většinou i vysokou školu. Po absolvování obchodky zvládneš tak max administrativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 15:31

@mado proto si myslím že ten obor samotný je knicemu :lol:
A když jsem viděl že z ekonomky u nás lezli každý rok 90 studentů měli 3 třídy na ročník.
A pak jsem jich spoustu potkal na nákupu u pokladny a to ještě někteří šli na VŠ a dopadli podobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin