Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky a budoucí maminky.
Ráda bych vás poprosila o radu a vaše zkušenosti. Jsem 31tt a řešíme kam do porodnice. Doted jsme byli rozhodnutí rodit v Bohunicích, teď ale vážně přemýšlím nad Obilnakem.
Ráda bych měla po porodu nadstandardní pokoj, skrz vychazky, neruseni ostatních miminek i pro můj klid že se na mě zkušenější maminky nedávají jako na „exota“ že něco nevím nebo neumím.
Teď mi ale dvě kamarádky rodily v bohunicich a ani jedna neměla nadstandard - nebyl volný. Je jich v obilnaku víc než v bohunicich?
Dále máte nějakou zkušenost s cenami? Slyšela jsem že na obilnaku je to cena 1000,– za pokoj + 300,– za miminko + 200,– za případného dalšího nocleznika (partner, manzel). Je to v Bohunicích jinak?
Takže můj dotaz ve zkratce zní :
Do které porodnice jít rodit a jaká je situace s nadstandardními pokoji v obou porodnicich?
Moc děkuji za odpovědi
![]()
@petulka.novopecena ani do jedné. Nadstandart si můžeš objednat leda v případě plánovaného císaře, jinak je to vždy pouze na náhodě
může se vždy stát, že bude obsazeno a máš smůlu..
Co vím, tak Bohunice jich mají víc, ale je na ně dost tlak, takže si musíž zažádat hned u příjmu a čekat, třeba na tebe vyjde aspoň na poslední noc
nebo budeš mít štěstí a hned. Jinak chápu tvé důvody, já nadstandart neměla a kvůli komplikacím se nám pobyt protáhl na 10 dní, bylo to šílený, skoro jsem nespala a soukromí žádné, i když jsem měla super holčiny na pokoji, stejně to bylo na provaz
Jestli bude nějaké podruhé, prosím o nadstandart hned na příjmu. Ceny jsou jak píšeš, takže docela pálka, ale za ten klid to stojí. Držím pěsti ať se zadaří ![]()
Mela jsem nadstandard na Obilnaku. Bylo to fajn, nikdo moc nerusil, pritel a kdokoliv tam mohli byt cely den, nebo i pres noc (ale za uplatu) cena uz si nepamatuju, odpovida jak pises (byla jsem tam ted v zari). Byla jsm spokojena. Nejde objednat predem, musis si rict pri prijmu, kdyz pujdes rodit, ze bys chtela nadstandard a oni si te zapisou a jakmile bude volnej, tak ho hned rezervuji pro tebe (i kdybys rodila dva dny)..ja napred sla na par hodin na normalni pokoj a po obede ten den jsem sla na nadstandard..a kamaradka ted v lednu mela taky, myslim, ze neni zase takovej problem ho ziskat. Ale kolik jich je nevim, 3?
To radši molostrdny bratří ani do jedné co píšeš bych nesla a milousu mají cenu 700 nebo 800 komplet
Tak toto je u milousu
NADSTANDARDNÍ POKOJE:
Pro příjemnější pobyt v naší nemocnici Vám nabízíme komfort nadstandardních pokojů.
Chirurgie – 1 nadstandardní pokoj – 700 Kč / den
Interna – 1 nadstandardní pokoj – 700 Kč / den
Gynekologie – 2 nadstandardní pokoje – 700 Kč / den při obsazení 1 osobou a 400 Kč / den při obsazení 2 osobami
Porodní oddělení – 1 nadstandardní pokoj – 700,– Kč na den
V listopadu jsem rodila v Bohunicích. Nadstandart jsem měla a byla jsem spokojená. Je jich tam docela dost, ale jsou pořád plné. Já jsem se zeptala hned co mě převezli na šestinedělí a naštěstí se jim jeden uvolnil. Akorát už si nepamatuju cenu. ale tuším, že to bylo přes 1000kč na noc + 300dítě
Já sem rodila v Bohunicích a za co sem teda byla ráda za nadstandart porodní box, ten mě přišel daleko důležitější…vlastní záchod sprcha k nezaplacení…pokoj sem neřešila…navíc mají pokoje po dvou vlastní sprcha a wc jen pro dvě to už mě příjde jako luxus, takže sem o nadstandart vůbec nestála a ani nestojím teď po druhé…je to na cca 3dny to se dá zvládnout ![]()
@Petruskabmw i na normální porodním boxu máš vlastní záchod a sprchu.
A pokud tě dají o patro výš, tak tam jsou pokoje po 3 bohužel.
@trybitka tak mě každý kdo rodil právě říkal, že rozdíl mezi klasickým boxem a nadstandartem sou ty wc a sprchy to mě i sestřička říkala, tka proč by to pak byl nadstandart? Co je na něm jiného?
@Petruskabmw Bohunice jsou po rekonstrukci a každý porodní box má vlastní sprchu i wc, navíc je jen TV, žebřiny a v jednom vana
@wendisek jo ale rodit u miloušů radši ne i za cenu 700Kč/noc…
hrozné zkušenosti co vím.
@Little_Talker aha tak děkuji za vysvětlení, tak to je potom super ![]()
@EvuIa jabsice nerodila ale minulej rok během pul roku dvakrát přišla o mimco a byla u nich na revizi naprostá spokojenost je to tam zrekonstruované úžasný personál nemuzu si na nic stěžovat za to na obilnak ano
Moc všem děkuji za názory. Je mi jasné že objednat dopředu nejde když nevím kdy se malému bude chtít na svět.
Takže z reakcí bych tedy tak řekla rodit v bohucich a doufat že se ten pokoj uvolní…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.