Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
v září jsem se odstěhovala do vlastního bytu od rodičů, letos maturuju a dala jsem si přihlášku na vysokou do Brna. Můj původní plán byl rok cestovat, ale i u této možnosti jsem narazila na stejný problém - kam s věcmi??
Kdybych se na vysokou v Brně dostala, nejspíš bych si hledala spolubydlení nebo bydlela na kolejích. Ale došlo mi, že na tak mladou holku mám opravdu hodně věcí - hodně oblečení, knih, rostlin, nádobí, mám taky spoustu koníčků, takže mám i dost uměleckých potřeb nebo vlny na háčkování…. Prostě spoustu úplně všeho
a říkám si, jak tohle řeší ostatní? Když půjdu do spolubydlení tak určitě všechno s sebou nepotáhnu, ani bych to tam nevměstnala. Nechat si nějaké věci u rodičů nemůžu, nemají místo a sami mají hodně věcí.
Nebo je problém nakonec ve mě? Neměla bych se většiny z toho zbavit? A jestli ano tak jak? ![]()
Máte někdo jákekoli zkušenosti? ![]()
Prosím vás zdržte se jízlivých komentářů ![]()
Tak dá se pronajmout úložný prostor, třeba garáž, nebo sklad. Ale to něco stojí. Peníze ovšem zřejmě máš, když jsi chtěla rok cestovat.
V době studií jsem měla věci ještě u rodičů a stěhovala jsem si je až do prvního bytu s manželem. Od 15 už jsem částečně byla intr, kolej atd. Nemáte nějaký sklep, půdu, kam by sis to dala v krabicích?
Pronajmout si garáž je nesmysl, protože tam většina věci zplesniví nebo je sežerou myši. Těžko říct, jestli se dá pronajmout nějaká suchá kóje. Pokud chceš cestovat, tak se většiny věcí zbav.
@Melounek66 píše: Více
a ten vlastní byt, kde bydlíš od září? ten prodáš nebo co s ním bude?
Rodiče mají problém, že si u nich něco necháš? Hned se tvůj pokoj po zabouchnutí dveří zrušil?
@Melounek66 píše: Více
A co bude s tím bytem, co v něm bydlíš nyní? Píšeš, že je vlastní, tak nechat tam?
Rodiče nemají sklep třeba? Kde jsi měla ty věci předtím, než jsi se odstěhovala od rodičů?
K nějaké kamarádce do sklepa, na půdu? K babičce?
Pronájem skladovací kóje/kontejneru?
Já jsem též byla rok mimo ČR, věci jsem měla u rodičů ve svém pokoji… ![]()
Dokud jsem byla mladá, tak jsem prostě většinu věcí měla u rodičů; jinde (koleje, erasmus, přítel) jsem měla prostě pár věcí, co se vešly do pár kufrů.
No, teď bychom si museli pronajmout úložný sklad - ale spíš bychom to prostě nechali v bytě a jinde šli do nájmu, když je to dočasné, protože zase to stěhovat je hrozná představa… ![]()
Tady u nas si muzes pronajmout ulozne prostory ruzne velikosti od 2m2. Je to tady kousek od nas, tak tu maji reklamu. Je to samoobsluzne. Jsou to kontejnery a koukam, ze ten nejmensi vyjde na cca 2litry za mesic.
@Janli píše: Více
Pokud vše dobře zabalí, do igelitu, tak by to mohlo vydržet. Musí to být ale opravdu výborně zabalené, bez přístupu vzduchu. Na to jsou asi i nějaké bedny, i když budou velmi drahé. Pak by to asi šlo. I když u knih hraje roli nejspíš i teplota vzduchu. Já mám nějaké knížky ve sklepě a po letech jsou v pořádku, protože se k nim vzduch ani vlhkost nedostane.
Je mi 38, u rodičů nebydlím cca 13 let a stále tam nějaké krámy mám 😆 🙈 já už je nepotřebuju, jen to prostě nikdo ještě nevyházel. Nutno dodat, že naši mají velký dům a pokoje po mě a sestře zustaly v podstatě prázdné. Teď tam tedy občas přespávají už naše děti, takže sem tam nějaký “poklad” vytáhnou.
Pokud to nemáš kam dát, tak protřídit, vyházet a nechat jen to, co opravdu potřebuješ
nebo si pronajmi garáž ![]()