Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak teď ti to fotit nebudu, protože tma
V předchozím bytě jsme měli moc hezky pastelově vymalované pokoje i kuchyň - světlounce zelená, písková a lososová. Žaluzie jsem podle vzorníku vybírala v co nejpodobnějším tónu a bylo to krásné. V současném bytě mám v dětském pokojíčku růžovofialovou metalízu, v obýváku stříbrné, v kuchyni zlatožluté a v ložnici tmavě šedo-černé. I z praktických důvodů, aby ve spacích pokojích bylo temno přes léto. Sítě proti hmyzu máme v oknech, která se otvírají nejčastěji na ventilačku, nasazovací s rámem. Trochu to chrání i proti prachu. Dají se vyndat, osprchovat a zase nasadit, když myju okna.
Žaluzie mají rodiče, zlatavé - do hněda, dělala firma společné s okny..ale já bych je nechtěla. Drží se tam prach, často měli za těch pár let už i lanka kaputt…
My máme obyč rolety (den a noc) a někde jen závěsy, přijde mi to utulnejsi a modernější než žaluzie
V pokoji a ložnici neutrální stříbrná, v obýváku mame světlou smetanu
Máme děti alergické a atopické, žaluzie myju cca. každý měsíc, sklopím je dolů a pečlivě na vlhko, když je potřeba, vyhraju si i s každou lištou zvlášť. Lanka nám nikdy potíže nedělala. Žaluzky dělané na míru dobrou firmou se zárukou. Tedy děti zvládly asi dvě lamely zkřivit, ale to se stane, dá se opravit. Nedám na žaluzie dopustit, už bych nechtěla ani závěsy, záclony, nic jiného.
Když jsme měli bílá okna v interiéru, tak jsme měli k tomu bílé žaluzie. Bílé byly nenápadné.
Teď máme antracit obě strany okna/dveří. K tomu v barvě i sítě a teda venkovní žaluzie před oknem. Už jsme je nechtěli doma v interiéru. Sítě máme pevné v běžných oknech. Harmoniku zasouvací máme v HS portálu a pak rolovací ve střešních oknech.
Ale vím, že už se i do běžných oken dělají rolovací sítě. Na fotkách vypadají hezky.
Máme tmavě hnědé okna, měděné kliky a k tomu měděné žaluzie.
Na žaluziích teda utírám prach každý týden…
Sítě máme v jednom bytě, co pronajime. Nechtěla bych je, pokud je dvouokno, tak se nedá otevřít dokořán, umývat bych to taky nechtěla.
Tady máš ty rolovací sítě. Jsou fakt hezké. Vypadá, že je ovládá i přes ovladač/mobil. My tak ovládáme venkovní žaluzie. Je to paráda. Nechtěli jsme manuální.
https://www.mk-rolety.cz/…lovaci-site/ Že se dělají i takové sítě jsme si nevšimli. Škoda.
Mam teplou bilou az do bezova. Libi se mi, jake to haze svetlo. Mam rada teple barvy v interieru.
Vnitrni zaluzie mame medene. Chvili trvalo, nez byly domontovane venkovni zaluzie, tak abysme nebyli jako ve vyloze. V minulosti jsem take mela medene vnitrni zaluzie a jsem s nimi roky moc spokojena. Okenni ramy mam v barve dubu. Venkovni zaluie elektricke. Site proti hmyzu rolovaci rucni ale jde to snadno. Prisly mi to zybtecne penize, kupovat si elektricke. Sit je fakt super. A hlavne je na zacatku sezony stahnu dolu a pred zimou vytahnu. Obcas je nasazene vysaju. Byla jsem lakoma a nekoupila je vsude a lituju. Daji se zastavit i mezi poloze.
V ložnici světle modrá metalíza, v dětském pokoji vínová metalíza, kuchyň stříbrné a v obýváku zlatá metalíza.
Ty měděné zní fajn a modrá metalíza taky. Jen přemýšlím jak to vypadá když je v každém pokoji jiná barva, nevypadá to pak blbě? A jinak na utírání nějaký fígl nebo tip na vysavač se štětinovým nástavcem?
Ty rolovací sítě mě právě zajímají jak se udržují.. osprchovat nejdou?
@Anonymní píše: VíceŠvédská utěrka normálně na mokro.
Ahoj chci se zeptat jakou máte barvu žaluzií, jestli mi pošlete fotku pokud máte nějaké barevné abych viděla jak to vypadá v prostoru
nevím jaká je nejběžnější co se dává? My jsme měli stříbrnou, ale chci zkusit změnu. A viděla jsem rolovací sítě proti hmyzu, má někdo? Dají se čistit, sundat a zase nasadit? Jak jste je montovali? Děkuji
Chodí sem známí tak nechci aby věděli můj nick, tak anonym