Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A z jaké lokality jsi?
Mimochodem v té chatě není zavedená voda a elektřina?
Příspěvek upraven 07.12.10 v 17:10
Co třeba zkusit nějaký azylový dům?
Můžeš si zkusit najít garsonku a zažádat o příspěvek na bydlení.
Zajdi na sociálku a poptej se na co všechnomáš nárok.
Elektřina a voda tady je, ale bydlí tu máma a její přítel a tři dospělí plus miminko ve dvou malinkých místnostech, to opravdu nejde. Navíc v zimě míváme problémy i s tou vodou:( Jsme z Příbramska. Na sociálce se zastavím, děkuju za radu.
V tomto případě bych hledala podnájem už teď. Nemusí být rovnou byt nebo garsonka, ale pro začátek třeba podnájem v jednom pokoji. Hodně lidí tak hledá spolubydlící. Druhá možnost je ten azylák…Až dostaneš nějaké dávky a trošku se rozkoukáš, tak bych požádala o obecní byt nebo hledala další, lepší řešení…
Anonymní píše:
Elektřina a voda tady je, ale bydlí tu máma a její přítel a tři dospělí plus miminko ve dvou malinkých místnostech, to opravdu nejde. Navíc v zimě míváme problémy i s tou vodou:( Jsme z Příbramska. Na sociálce se zastavím, děkuju za radu.
Aha to jsem z toho prvního příspěvku nepochopila, že tam bydlí další dva lidé. Řekla bych, že díky tomu, že jste z Příbramska, tak to bude těžké. Je to celkem blízko Prahy a od toho se odvíjí i ceny.
Bohužel v této lokalitě nemám extra přehled, musíš brouzdat po realitních serverech. Doporučuju malé byty na vesnici stranou ode všeho.
Na příspěvěk na bydlení budeš mít nárok asi jen tehdy, pokud budeš mít v bytě trvalé bydliště. Na to se bohužel majitelé často netváří
. Čas ještě máš, tak zkus intenzivně hledat. A neříkej, že jsi těhotná, pokud to není vidět.
Zakladateko, je nutné, aby jsi zůstávala bydlet ve stejném kraji nebo jsi ochotna se přestěhovat i jinde? Tak by jsi měla větší šanci něco sehnat…Vůbec Ti nezávidím
![]()
Jako první krok se zastav na sociálce a nech si od úřednic vysvětlit fungování českého sociálního systému. Abys věděla, na co máš nárok. Pokud budou neochotné, prohledej stránky www.mpsv.cz - Ministerstvo práce a sociálních věcí. Ale to je na dlouhou dobu. Dál si hledej bydlení, formou podnájmu, ve větším městě. Dostupnost obchodů, lékařské péče, větší a volnější trh s byty, studenti, kteří uvítají spolubydlící…Argumentů pro toto řešení je hodně. (Mimochodem, mrkni v Příbrami, jestli neinzerujou pronájem bytu na sídlišti, postaveném v 50. letech. To by mohlo být finančně únosné i pro tebe.)
Dál si prober, co umíš. Až se miminko narodí, třeba bys někomu v okolí mohla být užitečná tím, že třeba občas uvaříš, něco přešiješ a tak… I z toho může nějaká koruna kápnout.
A hlavně si prohlídni inzeráty tady nebo na Mimibazaru, dají se tu pořídit zajímavé věci. Teď bude pro tebe asi nutné co nejvíc ušetřit a přitom mít vybavenou domácnost a šatník pro miminko..... A tady je schůdná cesta. a tak by se dalo pokračovat…
Ještě jedna důležitá okolnost mluví pro město. V posledních letech dost výrazně upadá veřejná osobní doprava. Pokud nemáš vlastní auto, budou pro tebe i návštěvy u dětské doktorky obtížné. Kdežto městská hromadná doprava je v tomto směru značné ulehčení.
taky bych ti navrhovala spíš město, dá se tam lépe sehnat i ten podnájem:) já jsem až do osmého měsíce bydlela v bytě, kde jsme měli „pronajatý“ jen pokoj, bydleli tam mimo nás i studenti, byt byl plně vybavený, takže člověk do toho nemusel investovat… protože bys měla těch pár měsíců nižší náklady na bydlení, mohlo by se ti povést si i něco našetřit pak na další bydlení, kdy s miminkem už asi budeš muset mít vlastní byt nebo garsonku:)
Já se obávám, že jí na garsonku ve městě 3800(pokud jsem pochopila, tak je bez příjmu, tudíž bez práce)+alimenty rozhodně stačit nebudou. Tedy rozhodně ne tak, aby měla co jíst. Leda, že by se koukla po jiných regionech.
A najít spolubydlení nebo majitle ochotného postkytnout trvalé bydliště s malým dítětem, to je taky docela problém-vlastní trpká zkušenost
.
Myslím si, že jako samoživitelka bude mít nárok na sociální příplatek. Nevím, jak to bude od ledna ![]()
Ahoj, nevin jak to budes mit ty, ale pridavky od statu nejsou zas az tak male… Ja jsem pred rokem skoncila na pracaku, mam 2 mladsi skolni deti a bydlim v podnajmu, najem+energie 3000kc. A mam to takto od statu dostavam 3587kc- to je socialni priplatek a prispevek na bydleni, prijmy se dokladaji ctvrtletne, 1220kc pridavky na deti, prijmy se dokladaji rocne, 5392kc mam od mesta pod ktere spadam, to je „prispevek na zivobyti“ a „doplatek na bydleni“, prijmy se dokladaji mesicne. Takze mam pres 10 tisic mesicne. Penez bych se byt tebou nebala. Spis je problem najit levne bydleni. Moc moc ti preji at se to co nejdriv vyresi a at jste ty a mimisek stastni ![]()
Ahoj,
rozhodně bych si zašla na sociálku a poptala se na jaké příspěvky máš nárok.
Ahoj, pocházím z Příbrami a často lituju, že jsem tam nezůstala. V Praze za usmrkanou garsonku platím 8500 Kč a za tu cenu bych měla v Příbrami vícepokojový byt. Kamarádka tam měla garsonku za 4-5 tisíc. Nezoufej a zkus se pokouknout třeba v Brdskym spoji nebo Periskopu. Přeju hodně štěstí- ![]()
Zdravím všechny. Jsem zoufalá. V dubnu se narodí mrňous a já, absolutně bez jakýchkoli příjmů potřebuju nějak vyřešit bydlení. Bydlíme v chatě, kde se topí pouze ve dvou spojených místnostech, z finančních důvodů nemůžeme zateplit podkroví, zkrátka tady se s miminkem být nedá. Myslíte, že z mateřské a nějakých chabých příspěvků od státu a pár korun od „tatínka“ se dá postarat o miminko a poplatit alespoň garsonku? Už vážně nevím, co dělat