Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych poradit v mojí situaci.Ve čtvrtek jsem byla u obvodní, verdikt byl hnisavá angína, možný absces na mandli. Při zhoršení či nezlepšení mám jít rovnou do nemocnice na ORL. A já hrdinka jsem si nenechala napsat neschopenku
Protože mám 4 dny volno tak jsem myslela, že to bude ok…Ale mě přijde, že se to nelepší
Jedině se mi snížila teplota. A co teď? Nedokážu si představit, že půjdu v pondělí do práce. Tak kam byste si zašly pro PN? Do tý nemocnice nebo v pondělí k obvodní?
Neschopenku může napsat jakýkoliv doktor, takže kam půjdeš dřív. Jinak s tebou soucítím, taky jsem to jednou měla, myslela jsem že umřu, absces mi pak prořízli, ach to byla úleva…Byla jsem s tím doma dva týdny, ale doktorka doporučovala 3. Byla jsem ale hrozná hrdinka a musela jít do práce, že…
Jelikož je víkend tak myslím, že i na pohotovosti ti neschopenku vystaví, anebo pak v pondělí obvoďák, protože neschopenku můžeš poslat až tři dny zpětně ![]()
Pro neschopenku k obvoďákovi - na pohotovosti ji nejspíš nebudou chtít vystavit. Obvoďák ji může vystavit 3 dny zpětně.
V pondělí bych napochodoval k lékařce a řekla, ať ti ji od čtvrtka napíše. Neměl by to být problém. A dala ti nějaké léky? S hnisavou angínou a abscesem bys měla být minimálně týden doma a léky brát 10dní. Jo a manželovi pomohlo kloktat stopangin.
@Stensa pokud vydržíš do pondělka tak v pondělí k obvoďačce, ta ti neschopenku vystaví a pošle nejspíš na vyšetření ORL. Pokud se tvůj stav zhorší(nebudeš moct do sebe dostat tekutinu-u abscesu časté) tak na orl hned(nebo ráno). I na pohotovosti by ti neschopenku měli vystavit. Alespoň u nás to tak funguje.
@jannda Ahoj, nevím jestli ještě někdo po takové době odpoví, ale zkusim to.
Mám (dnes+zítra) - SO+NE noční směnu. Dneska do práce jdu, ale zítra pokud se nezlepším tak bych raději zůstala doma - dovolenou si vzít nemůžu..
může mi tedy obvoďačka v pondělí vystavit neschopenku od neděle? Když logicky v neděli ani neordinovala?