Kam na borůvky 2014?

9659
28.6.14 20:47

Kam na borůvky 2014?

Ahoj holky,

dnes jsme u nás v lese našli spoustu borůvek. Ale borůvčí bylo dost malé. Uvažujeme, že zítra za borůvkami někam vyrazíme. Poradíte kam? Bydlíme na Praze - východ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
28.6.14 22:31

Ve vašem okolí to mbohužel neznám, já mám osvědčené lokality na Jindřichohradecku… Konkrétně podél silnice Číměř - Bílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
29.6.14 09:41

Ahojky holky, kluci ;).Prosím Vás, chci se zeptat, mám 6ti měsíční dcerku a chtěla bych do lesa na borůvky. Nasbírat jen jednu sklenici, abych měla na příkrm a koláč…Jenže nemám hlídání. Vím kam na ně, malá by byla v kočárku, na cestě a já sbírala hned u cesty. Samozřejmě bych nás obě nastříkala repelentem, ale stejně jsem taková na vážkách, zda jít, či nejít…Asi je na to malá, co? Nebo máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi a hezkou neděli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
29.6.14 10:09

To jsem jediná, kdo chce jít dnes na borůvky…? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.6.14 10:17
@ŠestýSmysl píše:
Ahojky holky, kluci ;).Prosím Vás, chci se zeptat, mám 6ti měsíční dcerku a chtěla bych do lesa na borůvky. Nasbírat jen jednu sklenici, abych měla na příkrm a koláč…Jenže nemám hlídání. Vím kam na ně, malá by byla v kočárku, na cestě a já sbírala hned u cesty. Samozřejmě bych nás obě nastříkala repelentem, ale stejně jsem taková na vážkách, zda jít, či nejít…Asi je na to malá, co? Nebo máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi a hezkou neděli :mavam:

Do lesa chodim s malou od narozeni, houby a boruvky jsem sbirala v lese bezne, dite jsem mela v manduce, nicim jsem ji nestrikala. Kliste nemela, az kdyz zacala po lese behat. 6-ti mesicni dite bych repelentem nestrikala, nestrikam ani sebe, jsou to sracky. Pouzivam jakysi repelentni olej od Hadka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
29.6.14 10:23
@Ter85 píše:
Do lesa chodim s malou od narozeni, houby a boruvky jsem sbirala v lese bezne, dite jsem mela v manduce, nicim jsem ji nestrikala. Kliste nemela, az kdyz zacala po lese behat. 6-ti mesicni dite bych repelentem nestrikala, nestrikam ani sebe, jsou to sracky. Pouzivam jakysi repelentni olej od Hadka.

Já nemám manducu, byla by v kočárku. Na cestě a já u cesty. Nemám ale ten olejíček a ani nemám možnost ho teď někde koupit. Když jí nenastříkám, nebude to ještě horší? Ještě nikdy jsem s ní v lese nebyla, tak jsem nervózní… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
29.6.14 10:38
@maminka159 píše:
@ŠestýSmysl Šestiměsíční je na to asi malá, ale cca od roka dávám b-komplex a ještě nikdy neměl klíště. V tom roce doktorka říkala jedna tabletka ob den, že nevadí (ono se to nevstřebá, dítě to vyčůrá, jen klíšťatům smrdí). Teď máme b-komlex v kapkách od Generica a chodí si o něj říct, že prej je to koko :). Pro tříleté tam uvádí 10 kapek. Doktorka, když mluvila o tabletkách, tak říkala, že můžu klidně dát jednu tabletku denně (teď ve dvou letech) a to je o dost větší dávkování. Dávám teda ty kapky, cca 6-7 kapek denně a jak jsem psala, klíště ještě žádné neměl. Být tebou, zeptám se doktorky na ty kapky (oni píšou od tří let, protože registrace pro mladší je drahá, ale dítku to nic neudělá, dr. ti stanoví dávkování na váhu dítěte a můžeš být v klidu), rozhodně lepší (a účinnější), než nějaký repelenty :palec:Upřímně, takhle jednorázově před výletem do lesa bych dala tak 5 kapiček i té půlroční, jednorázově jí nepředávkuješ a v týdnu se zeptáš doktorky, kolik je akorát ;)

Jenže dnes je neděle a lékárny jsou zavřené, tak kde to mám koupit? Já si myslím, že za hodinku v lese by se nic stát nemělo, ale jistá si nejsem, proto se raději ptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.6.14 12:37

Klíšťata neskáčou ze stromu. To spíš je posbíráš někde ve vysoké trávě a nemusíš být ani v lese. U nás třeba v jahodách nebo i na dětském hřišti, kde není posekáno.

Proto se doporučují dlouhé kalhoty a nejlépe gumáky.
Postříkat můžeš svoje nohy.

Vůbec bych kvůli tomu u dítěte neplašila. Doma sebe i ji normálně prohlídni. Oblečení dej vyprat a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
29.6.14 17:08

@Jura007 díky :-) Nakonec jsme na geocachingu našli tip na borůvčí v Babicích. Museli jsme chvíli hledat, ale našli jsme i neotrhané borůvčí a odnesli si domů cca 4 hrnečky borůvek. V lese jsme trhali asi hodinku. Takže jsme spokojení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
10.7.14 22:45

Dobrý večer všem, nevíte někdo, jestli jsou momentálně v Krkonoších borůvky? Konkrětně mi jde o Harrachov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
2.8.14 12:36

Oživuji diskuzi - máte někdo tip kam na borůvky ve středočeském kraji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.8.14 12:55
@Ter85 píše:
Do lesa chodim s malou od narozeni, houby a boruvky jsem sbirala v lese bezne, dite jsem mela v manduce, nicim jsem ji nestrikala. Kliste nemela, az kdyz zacala po lese behat. 6-ti mesicni dite bych repelentem nestrikala, nestrikam ani sebe, jsou to sracky. Pouzivam jakysi repelentni olej od Hadka.
@ŠestýSmysl píše:
Já nemám manducu, byla by v kočárku. Na cestě a já u cesty. Nemám ale ten olejíček a ani nemám možnost ho teď někde koupit. Když jí nenastříkám, nebude to ještě horší? Ještě nikdy jsem s ní v lese nebyla, tak jsem nervózní… :kytka:

Mrkni na tohle, na nás to zabírá:

Rozmarynovy odvar jako repelent proti klistatum:
1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přived'te ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů a nasprejujeme si také obuv!!

Jinak dík za info, že borůvky ještě rostou, myslela jsem si, že už je po nich :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
18.6.15 21:41

Ahojky všem, chtěla bych se zeptat na osvědčené místo kam na borůvky v rámci Středočeského a Ústeckého kraje? :-) Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.6.15 22:13

A už jsou v lesích borůvky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.6.15 22:25
@Petule030 píše:
A už jsou v lesích borůvky? :)

U nás ještě ne, ale v nižších polohách třeba budou :nevim: Tady teprve začínají jahody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.