Kam na líbánky?

3.2.23 07:01

Kam na líbánky?

Ahoj holky. Máme na stole krásné rozhodování, kam se vydat na líbánky. :dance: Zakládám diskusi pro inspiraci třeba nejen nám: Kam, na jak dlouho a v jakém ročním období jste se s manželi vydaly vy? Naplnilo to vaše očekávání? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LindenSkyHope
3.2.23 07:05

Leťte na Kapverdy, tam je krásně. Zvlášť pokud ještě nemáte závazky v podobě dítěte. Byla jsem tam opakovaně, ale s dítětem, které je náročnější na péči, takže jsem si to užila pouze omezeně.

• Citovat
  • Upravit
3758
3.2.23 07:31

Belize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
3.2.23 08:09

@LindenSkyHope můžu se zeptat, jak je to tam s dopravou, auto neřídíme, tak jestli funguje nějak doprava, jak jsou drahé taxíky, kvalita ubytování…
Docela jsem koukala a myslím, že tahle destinace je na seznamu kam se podívat.
Dá se v pohodě přepravovat mezi ostrovy? Které roční období je nejvhodnější k návštěvě?

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
3.2.23 08:31
@Anais Brno píše:
@LindenSkyHope můžu se zeptat, jak je to tam s dopravou, auto neřídíme, tak jestli funguje nějak doprava, jak jsou drahé taxíky, kvalita ubytování…
Dá se v pohodě přepravovat mezi ostrovy? Které roční období je nejvhodnější k návštěvě?

Naposledy jsem tam byla v letech 2018, 2017. Období od července do října. A jestli si dobře vzpomínám, tak na přelomu října a listopadu začíná období větrů. Při jednom pobytu fučelo dost.
Mám dítě s autismem, takže jsme se mezi ostrovy vůbec nepřepravovali. Hotely jsem si brala pětihvězdičkové, opět kvůli dítěti, na Salu třeba hotel Oasis Salinas Sea, většina Čechů bere sousední hotel nižší kategorie Belorizonte. Ten má rozsáhlou zahradu, více bazénů, ale moje dítě by se v něm tehdy nenajedlo. V našem hotelu byl k dispozici lékař-Portugalec. Zrovna Sal mi při posledním pobytu už připomínal evropské dovolenkové destinace. Už to zkrátka nemělo takové kouzlo jako při našem prvním pobytu, kdy to ještě nebyla populární destinace.
Po ostrově jsme se přepravovali taxíkem, tehdy to pro nás bylo za pakatel. Recepce hotelu nám vždy předem zajistila místního taxikáře, Kapverďana, ne Senagalce.
V Pedra de Lume jsem se s poměrně malou dcerou koupala v počátku období větrů. Bylo to široko daleko jediné dítě, kromě dětí místních. Je tam i léčivé minerální bahno.
Bez závazků máte mnohem větší možnosti si to pořádně užít.

• Citovat
  • Upravit
555
3.2.23 08:32

Byli jsme na predsvatebni cestě podruhé na Kapverdách - ostrov Sal :) letěla bych tam teď, začíná to byt dost turisticky populární… hned po svatbě jsme odletěli do Říma na 4 dny (vic dovolené mi skrz práci neprošlo, proto i ta predsvatebni cesta :mrgreen: ) a v létě jsme byli v Senegalu, taky doporucuju :pankac: záleží, co od toho očekáváte a jak chcete trávit čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
3.2.23 08:33

@LindenSkyHope no my už jeden závazek máme, ale je devět, tak to už je pohodový parťák na cestování. Díky moc, kolik hodin trvá plus mínus let?

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
3.2.23 08:37
@Anais Brno píše:
Naposledy jsem tam byla v letech 2018, 2017. Období od července do října. A jestli si dobře vzpomínám, tak na přelomu října a listopadu začíná období větrů. Při jednom pobytu fučelo dost.
Mám dítě s autismem, takže jsme se mezi ostrovy vůbec nepřepravovali. Hotely jsem si brala pětihvězdičkové, opět kvůli dítěti, na Salu třeba hotel Oasis Salinas Sea, většina Čechů bere sousední hotel nižší kategorie Belorizonte. Ten má rozsáhlou zahradu, více bazénů, ale moje dítě by se v něm tehdy nenajedlo. V našem hotelu byl k dispozici lékař-Portugalec. Zrovna Sal mi při posledním pobytu už připomínal evropské dovolenkové destinace. Už to zkrátka nemělo takové kouzlo jako při našem prvním pobytu, kdy to ještě nebyla populární destinace.
Po ostrově jsme se přepravovali taxíkem, tehdy to pro nás bylo za pakatel. Recepce hotelu nám vždy předem zajistila místního taxikáře, Kapverďana, ne Senagalce.
V Pedra de Lume jsem se s poměrně malou dcerou koupala v počátku období větrů. Bylo to široko daleko jediné dítě, kromě dětí místních. Je tam i léčivé minerální bahno.
Bez závazků máte mnohem větší možnosti si to pořádně užít.
@Anais Brno píše:
@LindenSkyHope no my už jeden závazek máme, ale je devět, tak to už je pohodový parťák na cestování. Díky moc, kolik hodin trvá plus mínus let?

Přibližně sedm hodin, jestli si dobře vzpomínám.

• Citovat
  • Upravit
6664
3.2.23 08:40

My byli v Rumunsku na horách. Konec září, na „prodloužený týden“ (pátek, 28. svátek - neděle za týden). Není to tedy úplně typická líbánková destinace, ale nespecifikovala jsi, jakou máš představu, tak taky píšu. ;)

Příspěvek upraven 03.02.23 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
3.2.23 08:43

@LindenSkyHope super moc díky. S angličtinou nebo francouzštinou se člověk domluví??
Já bych to spíš chtěla jako poznavacku a konec dovolené relax na pláži… aspoň 14 dní…

• Citovat
  • Upravit
646
3.2.23 10:43

Zalezi hodne jak to chce stravit. My jsme byli v Punta Cana v Dominican Republic a stoprocentni spokojenost. Leteli jsme v unoru na dva tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 11:08

Díky moc! :) Představu zatím moc nemáme. :nevim: Obvykle jezdíme na městské dovolené, tak nás napadlo k téhle příležitosti vyzkoušet se vyvalit někam na pláž. Ale s možnostmi prozkoumat okolí, protože nás to dost možná za dva dny přestane bavit. :mrgreen: Úplně turisticky akční zas nejsme a nemáme rádi totální vedro (cokoliv 28+). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.2.23 11:16

Ja mam rada Thajsko, Malajsii, Indonesii. Ale byla jsem v JV Asii naposledy v r. 2019. Letos chceme zkusit Oman. Ale tam je vsude vedro. Kapverdy budou lepsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.24 13:22

Ahoj, obnovuji diskuzi. Teď nás dost svatba vyšťavila, ale určitě plánujem nějaké líbánky, až se trošku našetří penízky. Já jsem chtěla nějakou exotiku, když to jsou ty líbánky, ale na to finančně letos určitě mít nebudem, takže spíš na nějaké „výročí“?
Abych to trochu definovala, chceme spíš relax na pláži i s poznávačkou. Myšleno, že bychom asi týden na pláži nevydrželi.
Hodně nás rodina lákala na Madeiru, ale tam se nedá vykoupat v moři. Kanáry jsou větrné a taky ledové (oceán). Četla jsem tady v diskuzi Kapverdy, ale tam je stejný problém co na Kanárech ne? Kamarád nám doporučil Sardinii? Manžel touží po Egyptě, ale po historkách, jak mu bylo pokaždé špatně (byl tam asi 4×), tak mě dost přešla chuť. A to jsem tam původně chtěla, protože jsem tam nikdy nebyla a vím, že jednu dobu byl dost populární. Tak vymyslel alternativu, Turecko, ale to mi nepřijde jako líbánková destinace. Nebo SAE potažmo Dubaj? Manžel se bojí, že je to jenom na koupání, a že tam nebudou žádné památky? Koukala jsem, že i před „plachetnicí“ postavili nějakou budovu, že jí úplně zakrývá, takže si nebudu moct udělat ikonickou fotku :D
Nějaké alternativný tipy? Krom teda té exotiky, jako je JV Asie, Jižní Afrika a Amerika celkově.

• Citovat
  • Upravit
3758
11.6.24 20:14

Do Lovosic do chemičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat