Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Od svých třinácti narozeniny neslavím. Na moji poslední oslavě jsem potřebovala chvilku klidu, což se nesetkalo s úspěchem a moje matka mě doslova dotáhla za vlasy mezi příbuzný a se slovama „jsou to tvoje narozeniny, tak tady prostě budeš“ jsem tam musela ubrečená a zostuzená strávit další dve hodiny. Od tý doby se tomu vyhýbám.
Teď mám přítele a v jeho rodině se slaví doslova každý uprdnutí. Všechny ty narozeniny, svátky, Vánoční návštěvy, bla bla bla. A já mám den dopředu před každou akcí doslova panickej záchvat. Jsem podrážděná a smutná… Má někdo nějaký tipy, jak se dát do kupy? Nebo už mi zbývá jen psycholog?
To jste si nenašla moc kompatibilního životního druha teda. Oni nikdy nepochopí vás, proč jste takový morous, a vy nikdy nepochopíte je, proč mají potřebu pořád něco slavit. A rodinné vztahy jsou pro většinu lidí důležité no. ![]()
@lucad77 píše:
To jste si nenašla moc kompatibilního životního druha teda. Oni nikdy nepochopí vás, proč jste takový morous, a vy nikdy nepochopíte je, proč mají potřebu pořád něco slavit. A rodinné vztahy jsou pro většinu lidí důležité no.
My si jinak s přítelem ve všem rozumíme. A Ani návštěvy, společný obědy, grilovačky s rodinou etc. mi nevadí. Jen jakmile to setkávání zahrnuje nějaký gratulování a dávání dárků, tak jsem z toho nesvá. Mojí matce můžu poděkovat za hned několik ran na duši, tohle je vlastně jen jedna navíc. Některý lidi by neměli mít děti no…
Tak panicky záchvat, nebo jsi nesva a smutná? Panicky záchvat bych řešila s psychologem a psychiatrem, to nesva a smutná bych prostě překousla. Já to taky zas tak moc neoblibuju, ale prostě koupím bonbonieru, řeknu všechno nejlepší, předám bonbosku, cítím se trochu divně a jdu si stoupnout někam dál a pustím dalšího. Však je to pár minut, ty gratulace. Jestli jsi teď deset (nebo kolik) let nikomu negratulovala, asi je to jen nezvyk.
@KristenHD23 píše:
My si jinak s přítelem ve všem rozumíme. A Ani návštěvy, společný obědy, grilovačky s rodinou etc. mi nevadí. Jen jakmile to setkávání zahrnuje nějaký gratulování a dávání dárků, tak jsem z toho nesvá. Mojí matce můžu poděkovat za hned několik ran na duši, tohle je vlastně jen jedna navíc. Některý lidi by neměli mít děti no…
Tak psycholog, no.
Ted když je po Vánocích, tak snad bude klidněji na nějakou dobu.
Jak dlouho jste s přítelem? Musíš se fakt nutně účastnit všech oslav všech členů jeho rodiny?
Taky jde o to, jak moc je tvuj stav vážný, jestli je to fakt na psychologickou pomoc nebo něco, co zvladnes překonat sama, a proste se na hodku / dvě hecnout a na oslavu jit. Každopádně podle me je zbytečný si dělat násilí a jestli je to pro tebe tak moc náročné, proste bych oslavy omezila a chodila jen na ty nejdůležitější nebo proste nechodila.
Ja mám treba o dost větší rodinu než manžel a tedy máme hodne oslav, který probíhají skutečně poctivě - manzel z toho byl ze začátku dost nesvuj, ale teda přizpůsobil se.
Chápu ze tvuj problém je o dost větší, ale zas bych z toho nedělala neřešitelnou situaci, omluvit se a nedorazit můžeš vždycky.
Ale možná by nebylo od věci promluvit si s nějakým terapeutem no
Pravdičku? Ani psycholog, jedině, že by z tebe vymlátil tu introvertnost, což prostě nejde. Naučí tě přetvářce. Hele, asi rozchůdek, no. Pak budou chtít furt vidět vaše společné dítě. Pa ![]()
Tak odejít někam na vlastní oslavě s tím, že potřebuji klid, moc slušné není.
Netuším, proč jsi potřebovala někam z dohledu, ale pokud jsi to prostě nemohla vydržet, tak to z psychického hlediska normální není.
Fakt si nedovedu představit, že bych se na svojí vlastní oslavě sebrala a šla na půl hodin jen tak někam bokem.
Tak jako tak z tebe asi milovník oslav nebude. Což znamená, že se k sobě prostě spřítelem nehodíte, protože pro nej hodně zásadní věc způsobuje stresy tobě. Na tom ostatním už v tu chvíli extra nezáleží.
Tak já teda ty oslavy taky nemusím. Jak ty píšeš- grilovačky, různé neformální společenské akce jo, ale jak je to strojené a škrobené s kytkama a dortama a ve slušném oblečení, to tady dělám se sebezapřením. Jako nemám z toho žádné panické ataky ani traumata, normálně popřeju a bavím se nenuceně, ale kdyby bylo na mně, tak tyto akce klidně ze života vypustím. A to se považuju za extroverta. ![]()
Příspěvek upraven 29.01.23 v 14:18
Proste ses takova. Netlac se zbytecne do neceho, co sama nechces. Taky na takove veci moc nejsu ![]()
@KristenHD23 píše:
Od svých třinácti narozeniny neslavím. Na moji poslední oslavě jsem potřebovala chvilku klidu, což se nesetkalo s úspěchem a moje matka mě doslova dotáhla za vlasy mezi příbuzný a se slovama „jsou to tvoje narozeniny, tak tady prostě budeš“ jsem tam musela ubrečená a zostuzená strávit další dve hodiny. Od tý doby se tomu vyhýbám.
Teď mám přítele a v jeho rodině se slaví doslova každý uprdnutí. Všechny ty narozeniny, svátky, Vánoční návštěvy, bla bla bla. A já mám den dopředu před každou akcí doslova panickej záchvat. Jsem podrážděná a smutná… Má někdo nějaký tipy, jak se dát do kupy? Nebo už mi zbývá jen psycholog?
A jak to probiha takova akce?
V kamaradcine rodine se takyy slavi kazdy prd, ale nakonec z ni vylezlo, ze to znamena, ze se prijde na kavu a nachystaji se chlebicky, coz mi nepride nijak mimo ramec ![]()
@KristenHD23 Ja jsem se dala dohromady s partnerem v roce 2011,mezitim jsme meli dvouletou pauzu.On ma ohromnou rodinu a ja naopak hrozne malou, u nas se nikdy nic moc prehnane neslavilo, na narozeniny prisly 2 babicky a to bylo tak vse, naopak na druhe strane to byly oslavy klidne o poctu 30 lidi. Nikdy jsem si na to nezvykla, ani po letech. Jedine, co bylo casem snesitelnejsi tak to, ze uz jsme se vsichni mezi sebou znali, ale i tak se necitim prijemne v takovem poctu lidi, proste uz jsem takova. Pritel je velice spolecensky, da se do reci s kazdym, ja naopak potrebuju spolecnost, ve ktere se musim citit dobre abych se uvolnila a bavila se.Taky si nemyslim, ze se to nekdy rapidne zmeni, proste uz jsem takova…
@KristenHD23 Rodinný oslavy jsou peklo na zemi. Nekonečný tlachani o blbostech, rypani do ostatních příbuzných, porovnávání kdo byl na jaký dovolený. Každý normalni clovek se jim snaží vyhnout. To jen drbny se v nich využívají.