Kam s kocourem?

Anonymní
9.9.11 16:14

Kam s kocourem?

Dobrý den, řeším akutní problém. Dcera přitáhla kocoura. Řekli jsme si, že to zkusíme a necháme si ho, ale vidím, že to nepůjde. Když opominu lezení do postele a na stůl (důsledné shazování nepomáhá) a pos*aný kobereček, nepřenesu ale přes srdce, že dneska škrábl půlroční mimino těsně pod oko.
Kam s ním? Prostě ho tu nechci!
Vím, měla jsem rezolutně zakázat, ale pozdě bycha honit. Teď se ho potřebuju co nejrychleji zbavit. Lidé v našem okolí nepřipadají v úvahu, už jsme mluvila snad se všemi známými. Napadlo mě prostě ho večer odnést na druhý konec sídliště do některého z paneláků a doufat, že seho někdo ujme. Co si o tom myslíte?
Děkuji za názory a rady.
 Věra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
softvelvet
9.9.11 16:18

A to je to teprve začátek. My máme doma kocoura a nemůžeme si kvůli němu koupit novou sedačku, pač by ji hned zničil. Za měsíc mám termín a taky mám strach, jak se bude chovat k malýmu.

A co zkusit zavolat do útulku? Nebo zajít? Nechat ho někde mi přijde brutální :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.11 16:19

Do nejbližšího útulku nám ho nevezmou, mají stop-stav a nemáme auto, abychom objížděli okres :-( Ach jo, fakt nevím :nevim:
Teď se biju do hlavy, že jsem ho sem vzala.

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
9.9.11 16:22

Jejda. Tak zkusit dát inzerát, jinak nevím, co s ním :-?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.11 16:24
softvelvet píše:
Jejda. Tak zkusit dát inzerát, jinak nevím, co s ním :-?

Těch už visí na netu asi 5 :) Snad se někdo brzy ozve, ale ještě jednou malýmu něco udělá a jde do tlačenky :pocitac: Bez milosti.

• Citovat
  • Upravit
17565
9.9.11 16:24

no tak to ho už spíš za temné noci odnes k tomu útulku, než na druhý konec sídliště, tam bude mít chudák větší šanci… anebo pověs cedulku ve škole, kam chodí dcera, třeba nějaké jiné dítko taky překecá rodiče a ti se o kocoura dokážou postarat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
9.9.11 16:26
Anonymní píše:
softvelvet píše:
Jejda. Tak zkusit dát inzerát, jinak nevím, co s ním :-?
Těch už visí na netu asi 5 :) Snad se někdo brzy ozve, ale ještě jednou malýmu něco udělá a jde do tlačenky :pocitac: Bez milosti.

Jo, to chápu. Ten náš taky poletí, jestli nebude sekat latinu :lol: .

• Citovat
  • Upravit
17565
9.9.11 16:26

jo a na veterinu dej taky ceduli, tam se dobří lidé taky občas vyskytují :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.11 16:28
Etcetera78 píše:
jo a na veterinu dej taky ceduli, tam se dobří lidé taky občas vyskytují :wink:
škola i veterina je dobrý nápad, jen se nechci dožít toho, že nám ho některý překecaný rodič donese za týden zpátky :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
24798
9.9.11 16:38

Je kastrovaný? Jak starý? Věkem a kastrací se většinou dost zklidní. To pro případ, že by ještě dostal šanci…

Jinak útulek, zkuste nějaký soukromý (www.kocky-online.cz mě napadá), za nějaký peníz, krmení navíc pro ostatní kočky by se ho třeba někde ujali?

Náš Majdě prokousnul ruku (ale dobře jí tak, tahala ho a nechtěla pustit, bránil se).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.11 16:54
Pipet píše:
Je kastrovaný? Jak starý? Věkem a kastrací se většinou dost zklidní. To pro případ, že by ještě dostal šanci…

Jinak útulek, zkuste nějaký soukromý (www.kocky-online.cz mě napadá), za nějaký peníz, krmení navíc pro ostatní kočky by se ho třeba někde ujali?

Náš Majdě prokousnul ruku (ale dobře jí tak, tahala ho a nechtěla pustit, bránil se).

Jak už jsem psala, nejsme pojízdní :nevim: Je mu asi půl roku a kastrovaný není, ale na druhou šanci to nevidím :-?

• Citovat
  • Upravit
7323
9.9.11 16:56
Anonymní píše:
Etcetera78 píše:
škola i veterina je dobrý nápad, jen se nechci dožít toho, že nám ho některý překecaný rodič donese za týden zpátky :mrgreen:

Ahoj,
ještě bych zkusila vyvěsit inzeráty do zverimexů apod. Občas tam nabídky ohledně zvířat vídám. Jinak co se týče zvířat a malých dětí - nikdy se nesmí nechat osamotě, je to jen na rodičích, aby to ohlídali. Bobky na koberci - co záchůdek pro kočky? Naučí se tam chodit samy a hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.11 17:01
Pomka píše:
Anonymní píše:
Etcetera78 píše:
škola i veterina je dobrý nápad, jen se nechci dožít toho, že nám ho některý překecaný rodič donese za týden zpátky :mrgreen:
Ahoj,
ještě bych zkusila vyvěsit inzeráty do zverimexů apod. Občas tam nabídky ohledně zvířat vídám. Jinak co se týče zvířat a malých dětí - nikdy se nesmí nechat osamotě, je to jen na rodičích, aby to ohlídali. Bobky na koberci - co záchůdek pro kočky? Naučí se tam chodit samy a hned.

Záchod pochopitelně má. Ak tomu hlídání zvířete a malého dítěte-dítě leží na zemi, kocour sedí 2 metry od něj, dítě rozhodí ručkama a kocour přiskočí. A to jsem seděla na pohovce rovněž dva metry od ‚dějiště‘ :nevim:
Rozhodně nejsem taková matka,aby nechala dítě na pospas zvířeti a lakovala si v koupelně nehýtky.

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
9.9.11 17:03

Jo, on ten kocourek bude hravej, když je malinkej :mrgreen: .

Ale musíte uznat, že je roztomilý :-) .

Já teda nevím, ale přítel kocourovi záchod ukázal a hned věděl, kam má chodit. Tak to zkoušejte dál.

• Citovat
  • Upravit
7323
9.9.11 17:06

Taky myslím, že je nepravděpodobný, aby dělal bobíky jinam, než do záchodku. Ono si chce opravdu hrát… má nějaké hračky? Zavěšené provázky, klubíčko? Prostě cokoliv přivázaného, po čem by mohl skákat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný