Kam uložit peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kaatia píše:Monjie píše:Životko na dvouleté spoření? Cože?
proc zrovna ING? neni lepsi zivotko se sporenim?
Existuje životní pojištění, jehož součástí je mimořádný účet, který funguje jako spořící. Peníze se tam posílají nezávisle na pojistném. Když vypovíš peníze na tom mimořádném účtu (a může to být třeba jen část), tak ti tím životko nekončí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc díky za rady, já tomu vůbec nerozumím, takže si toho moc cením. Zatím se asi víc přikláním k tomu spořícímu účtu. Ale přiznám se, že se dost bojím toho, že nějaká ta banka krachne a my o všechno přijdeme
Ta Axa a ING, to jsou banky evropské? Nebojíte se, že teď jak je všude v Evropě ta krize, že ta banka krachne a nic vám nedá?
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Já nechci ty spořící účty nějak vychvalovat, mě to vyhovuje- nejsou tam poplatky, peníze můžu kdykoli vybrat atd. Samozřejmě ale úroky nejsou nijak závratné (ale určitě lepší než u spořícího účtu např. České spořitelny).
ING je myslím nizozemská banka, AXA belgická, určitě jsou obě evropské.
A např. AXA : „Všechny vaše vklady jsou pojištěné až do celkové výše 100 000 €, protože AXA Bank v České republice je součástí nadnárodní skupiny AXA Bank Europe se sídlem v Belgii a tím pádem jsou vaše peníze chráněné belgickými zákony.“ ING slibuje to samé. Snad by to dodrželi, kdyby se něco stalo…
- Citovat
- Upravit
Ahoj!
A co Zuno - tam je taky dobrý úrok a vedení zdarma - máte někdo zkušenost - ať dobrou či špatnou?
Petit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný den, oživuji diskusi. Kam v dnešní době výhodně uložit peníze? Cca 200 000,–. Díky.
- Citovat
- Upravit
Jak dlouho je nebudete potřebovat? A jaká má být jejich dostupnost (do druhého dne, do měsíce, do roka…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešíme podobný „problém“ a zatím jsme pro Felixovo spoření od Raiffeisenbank. Ale pořád to není žádná hitparáda. Anonym V.
- Citovat
- Upravit
Zanedlouho budu mít naspořeno 100 tisíc, také mne zajímá, kam peníze vrazit, aby se úročily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úročení není problém. Pořád ale závisí, jak dlouho ty peníze mohou odpočívat, jestli je potřeba, aby se to dalo v případě potřeby akutně vybrat, jestli by vadilo/nevadilo, že by to v tomto případě „něco stálo“…
A nepočítat s nějakým super zhodnocením. Na kratší dobu a pro relativně pohotové peníze to bude většinou do 0,5% p. a. Ale pokud to bude třeba 1 mega, tak spořící účty už dají skoro NULU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame uz 3. rokem server co vydelava na pohybu meny at je +nebo -, normalni bankovni produkt, jen driv to bylo pro elitu s vkladem 2miliony, ted je snad minimalne 30tis.. no dali jsme tam 400, prvni rok to chce z vkladu 20%, pri vyberu 20%zisk, nemusim odvadet zadne dane, je to nedohledatelne a penize jsou online a normalne mam od toho kartu, takze muzu s tim i platit nakup atd, vydelalo to za 3roky kdyz odectu naklady 100tisic. Takze supr.. ja tomu rikam masina na prachy, presny nazev nevim, stara se o to pritel, ale kdyz vyguglujete, najdete
- Citovat
- Upravit
100, 200 tis., pokud víte, že peníze nebudete hned tak potřebovat, tak bych investoval tím způsobem, že bych někde v blízkosti sídliště koupil za cenu kolem 100 tis. garáž a za 800,– až 1.200,– se dá bezproblémově pronajmout.
Narozdíl od pronájmu bytů zde nájemník nemá v podstatě co zničit, z oprav hrozí občas opadnutí omítky nebo oprava střechy.
Výnos je 8-14,4% hrubého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym XY-také se přidám s dotazem. Ráda bych investovala okolo milionu.Jsou to peníze jako železná rezerva na důchod, tzn. můžou se zhodnocovat třeba 20 let. Rezervu pro nenadálé případy máme. Takže není potřeba z této investice nenadále vybírat v případě potřeby.
V bance mě osobní banéř přesvědčuje investovat do fondů. Že budeme postupně investovat dle nabídky a on bude hlídat, jak se fondům daří. Že si zvolíme, jak vysoké riziko jsme ochotný podstoupit.Pro mě téměř žádný, sázím na jistotu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Anonym XY-také se přidám s dotazem. Ráda bych investovala okolo milionu.Jsou to peníze jako železná rezerva na důchod, tzn. můžou se zhodnocovat třeba 20 let. Rezervu pro nenadálé případy máme. Takže není potřeba z této investice nenadále vybírat v případě potřeby.
V bance mě osobní banéř přesvědčuje investovat do fondů. Že budeme postupně investovat dle nabídky a on bude hlídat, jak se fondům daří. Že si zvolíme, jak vysoké riziko jsme ochotný podstoupit.Pro mě téměř žádný, sázím na jistotu.
Fondy moc nedoporučuju. Vklady nebývají pojištěné.
Pokud je to zajištění na důchod, tak nejlépe kupte pole. Hodnota zemědělské půdy roste, navíc jí ubývá, pronajmete ji bez problémů, za 20, 30 let prodáte za několikanásobek a nehrozí ztráta hodnoty v důsledky měnové reformy při přechodu na Euro…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupit kus pole/traktor na pronajímání je jediná rozumná rada ve vlákně, vzhledem k reálné inflaci u nás nelze zhodnotit finance běžně dostupným finančním produktem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodnota orné půdy je do jisté míry závislá i na dotacích z EU. A penězovod se může zadrhnout, pak cena polí bude někde jinde, výš ale ne.
@Premek Orac - píšete fondy a hned vklady. Chtělo by to malinko rozlišovat
@anonymní 2- chcete to na důchod, horizont 20 let a sázet na jistotu. To nebude moc výnosná strategie, budete pod inflací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit