Kam uložit peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Anonym XY-také se přidám s dotazem. Ráda bych investovala okolo milionu.Jsou to peníze jako železná rezerva na důchod, tzn. můžou se zhodnocovat třeba 20 let. Rezervu pro nenadálé případy máme. Takže není potřeba z této investice nenadále vybírat v případě potřeby.
V bance mě osobní banéř přesvědčuje investovat do fondů. Že budeme postupně investovat dle nabídky a on bude hlídat, jak se fondům daří. Že si zvolíme, jak vysoké riziko jsme ochotný podstoupit.Pro mě téměř žádný, sázím na jistotu.
Fondy moc nedoporučuju. Vklady nebývají pojištěné.
Pokud je to zajištění na důchod, tak nejlépe kupte pole. Hodnota zemědělské půdy roste, navíc jí ubývá, pronajmete ji bez problémů, za 20, 30 let prodáte za několikanásobek a nehrozí ztráta hodnoty v důsledky měnové reformy při přechodu na Euro…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupit kus pole/traktor na pronajímání je jediná rozumná rada ve vlákně, vzhledem k reálné inflaci u nás nelze zhodnotit finance běžně dostupným finančním produktem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodnota orné půdy je do jisté míry závislá i na dotacích z EU. A penězovod se může zadrhnout, pak cena polí bude někde jinde, výš ale ne.
@Premek Orac - píšete fondy a hned vklady. Chtělo by to malinko rozlišovat
@anonymní 2- chcete to na důchod, horizont 20 let a sázet na jistotu. To nebude moc výnosná strategie, budete pod inflací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný den, mám na stavebku 2×200000,–. Už bych to mohla vybrat, ale peníze teď nepotřebuji. Co mi doporučujete? Nechat to tam a dál spořit 20000,– ročně se státním příspěvkem, když je to teď taková bída s tím zhodnocením? Katka
- Citovat
- Upravit
Nevíte někdo, jak to s těma stavebkama bude do budoucna? Katka
- Citovat
- Upravit
Mohou být jen předpoklady. Úroky budou dále klesat. Stát velmi pravděpodobně může nějak výrazně omezit nakládání penězi, které vzniknou z podpory státu- tedy státní podpora a její zhodnocení. Vlastní prostředky a jejich zhodnocení by neměl být problém použít „nějak jinak“. Dá se čekat další zvyšování poplatků.
200.000 na stavebku je už hodně peněz a pak má připsaná státní podpora výrazně menší váhu v zhodnocení. Když tam máte jen 20.000, tak to podpora zhodnotí o 10%. Ale teď…
Jestli máte výhodnější možnost, kam tyhle peníze dát, tak to zrušte. Ale porovnejte nejen výnos, ale i „bezpečnost“ produktu.
Pokud by mělo jít o nějaký „bankovní produkt“, tak asi nemůže tomu stavebku konkurovat= lepší na to nesahat. Pouze počítejte, že když si dáte žádost o ukončení a výběr, může to trvat i 4 měsíce.
Případné investování by asi přineslo větší zisk, ale výrazně vyšší riziko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ ve finančnictví se vůbec nevyznám a nevím, jak bych ty peníze měla investovat, proto to tady pročítám. Ale stejně z toho moc moudrá nejsem. Koupit pole? Nějaké, z mého laického pohledu, pochybné zhodnocení na internetu? Každou korunu obracím v ruce, tak jsem na peníze opatrná. Katka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nevíte někdo, jak to s těma stavebkama bude do budoucna? Katka
co myslíš? dopředu nikdo nevidí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Moise spíš jsem myslela, jestli se něco neproslýchá
nevím o ničem
úroky ti na 6 let sundat nemůžou, to máš ve smlouvě. Měnit se může jedině státní podpora, ale to si nemyslím, že se stane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym XY-také se přidám s dotazem. Ráda bych investovala okolo milionu.Jsou to peníze jako železná rezerva na důchod, tzn. můžou se zhodnocovat třeba 20 let. Rezervu pro nenadálé případy máme. Takže není potřeba z této investice nenadále vybírat v případě potřeby.
V bance mě osobní banéř přesvědčuje investovat do fondů. Že budeme postupně investovat dle nabídky a on bude hlídat, jak se fondům daří. Že si zvolíme, jak vysoké riziko jsme ochotný podstoupit.Pro mě téměř žádný, sázím na jistotu.