Kam uložit peníze?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.12.11 13:23

Kam uložit peníze?

Ahoj holky, prosím o radu. Dostala jsem peníze, je to částka cca 150tis. Peníze chci uložit než mi skončí mateřská - cca za 2 roky, potom teprve budeme uvažovat, že si vezmeme hypotéku a peníze použijeme. Dále bychom chtěli k těmto penězům spořit další, cca 5tis. měsíčně. Poradíte, kam peníze uložit a jak spořit? Mám si založit obyčejný spořící účet? U jaké banky? Nebo jsou i další alternativy? Co stavebko? Vyjde lépe? Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
6.12.11 13:27

Řekla bych, že pořád je nejvýhodnější stavebko. A pokud můžete měsíčně uvolnit 5 tisíc, tak bych tuplem neváhala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 13:28

Podle mě je nejlepší ING konto, za vedení se nic neplatí, a jsou tam i dobré úroky :palec: do stavebka bych nešla, mám s ním špatné zkušenosti :?

• Citovat
  • Upravit
Any11
6.12.11 13:29
KPKristy píše: Řekla bych, že pořád je nejvýhodnější stavebko. A pokud můžete měsíčně uvolnit 5 tisíc, tak bych tuplem neváhala!

zas stavebko za dva roky nevypovi… :nevim: to by se nevyplatilo.

• Citovat
  • Upravit
9044
6.12.11 13:30

taky jsem pro ING

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.12.11 13:30

proc zrovna ING? neni lepsi zivotko se sporenim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.12.11 13:35

Já mám dobré zkušenosti se stavebkem u ČMSS. k tomu,a by jsi ze stavebka vzala úvěr ani nepotřebuješ mít naspořeno 40% z cílové částky a ani nemusíš spořit 4 roky. Manžel si založil stavebko, ni tam neměl, nespořil…a vzal si na to celkem supr úvěr, asi na 12 let, bych se musela kouknout. Když si pak bereš úvěr, tak ty naspořený peníze ti odečtou z toho, co si půjčuješ, já bláhová si myslela, že mi je dají a pak si vezmu úvěr. Pokud se pak chtějí peníze po 4 letech vybrat, podá se žádost a trvá 3 měsíce, než ty peníze dostaneš.

• Citovat
  • Upravit
2208
6.12.11 13:44

Ahoj, stavebko je pořád nejvýhodnější (např. Wüstenrot má teď 3% úročení + 2000 st.podporu), ale je to na 6 let, takže jestli to chceš už za 2 roky použít, tak zkus buď nějaký termínovaný vklad, nebo spořící účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
6.12.11 13:46

Jj to je pravda, že nemusíš mít naspořeno 40, nebo 50 % z cílové částky a můžeš si vzít překlenovací úvěr, ale to moc nedoporučuju. Přímo úvěr ze stavebka jo, ale překlenovák se fakt nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xaver
6.12.11 13:46

pokud spořící účet, tak v současné době má lepší úroky AXA než ING.
a podmínky pro založení účtu jsou stejné.

• Citovat
  • Upravit
2673
6.12.11 13:48

My máme peníze uloženy u ING ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.12.11 13:54
xaver píše:
pokud spořící účet, tak v současné době má lepší úroky AXA než ING.
a podmínky pro založení účtu jsou stejné.

Jaký mají úrok? Je vyšší než 3,5%?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xaver
6.12.11 13:55

není to reklama, mám účet u AXY i u ING a přesouvám peníze dle toho kde je větší úrok, na mateřské se mi každá koruna navíc hodí …

• Citovat
  • Upravit
xaver
6.12.11 14:00

3,5% to bývávalo, i u ING :-(
AXA teď 2,3%, ING 1,75%.
Výhoda je, že jsou ty peníze stále k dispozici.

• Citovat
  • Upravit
195
6.12.11 14:24
Monjie píše:
proc zrovna ING? neni lepsi zivotko se sporenim?

Životko na dvouleté spoření? Cože? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat