Kam uložit věci v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5224
11.11.20 22:05

My mame roboticky vysavac Xiaomi Roborock a klasicky vysavac uz davno nemame. Vysaje vsechny drobky, chlupy po zviratech, vlasy, pisek, hlinu ve vsech rozich, pod sedackou, okolo nabytku… Je teda nakombinovany s mopem, ale ten uz takova vyhra neni, funkci mopu jsme na nem pouzili jednou, abychom se presvedcili, ze tudy cesta nevede. A misto klasickeho mopu pouzivame parni mop.

Příspěvek upraven 11.11.20 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
11.11.20 22:05

Ja koupila roboticky kdyz se klasicky rozbil. Zatim v pohode, klasicky mi nechybi. Mam kocoura a tri deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
11.11.20 22:07

@Salorka já teď nedávno kupovala sencor svc 0625at, je to můj první tyčový bezdrátový, takže typově u tohoto vysavače určitě zůstanu, maximálně mi vyhovuje, že nemusím přepojovat šňůru a je lehoučký, vydrží tak akorát na 70 metrový byt. Je ale trochu slabší než jsem byla zvyklá a má relativně malou nádobu jak na vysávání tak vytírání. Takže bych příště asi investovala třeba do philipsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
11.11.20 22:31

Teď máme komoru, kde jsou všechny úklidové prostředky, vysavač, nářadí..v předchozím bytě jsme tyhle věci měli ve skříni v předsíni.

Robotický vysavač mám týden a zatím jsem spokojená. Právě s batoletem, kdy musí být podlaha denně čistá a plovoucí podlahou/vinylem všude ho opravdu vítám. A parní mop ještě víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
11.11.20 23:01

Máme kotel schovaný ve vestavěné skříni, tam mám mop a koš na prádlo vedle mám 5 polic, tam mám žehličku ( žehlím 2× do roka, takže
Prkno nevedu), další vestavěná skříň je v zádveří vedle botníku, tam je schovaný vysavač.
A nad robotickým vysavačem taky přemýšlím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
11.11.20 23:31

Máme takovou komoru a tam se toho vejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.11.20 23:38
@Salorka píše:
Holky, které bydlíte v bytě, poraďte. Kde máte uložené čistící prostředky, mop, kýbl, žehlící prkno a třeba vysavač? Přemýšlím kam co, aby to bylo schované a nikde to nevadilo :lol:A další věc - ulehčil Vám práci robotický vysavač? Zbavily jste se pak úplně klasického?

mop, kybl, vysavac do uklidove komory. Prostredky jak co, pouzivam pouze jar a domestos na zachod. Jar stoji na lince v kuchyni a domestos je mimo dosaz deticek v nejhornejsi policce uklidovky.

Zehlici prkno mam postavene mezi stenu a knihovnu hned u dveri do obyvaku. Mezi stenou a knihovnou je cca 10cm mezera, tam to soupnu a prakticky to neni videt. Kdo o tom nevi, ani si nevsimne, obzvlaste pokud jsou dvere do obyvaku stejne otevrene.

ROBOTICKY VYSAVAC uz nikdy vice. Pridelava to praci neskutecne. Nejenom ze clovek musi nejdrive vsechno z podlahy onstranit, to jest zvednout stolicky, naskladat ze na stul, poposouvat ruzne nabytek, aby vysavac nemel problem kolem toho jezdit a beda, pokud je nekde nejake mistecko, kde se rad zasekne… ale co horsi, ono to doopravdy nevysava. Vepredu to ma takove metaci stetinky, ty rotuji a zametaji prach a smitka do utrob vysavace. Nektere modely tedy jako ze sajou, cili vsakjou dovnitr to, co ty stetinky podaji smerem do utrob, ale to neresi TEN problem. Problem spociva v tom, ze to viri neskutecne prach. Jakmile se totiz rob. vysavacek dotkne temi rotujicimi stetinkami koudele prachu, tak ji vyslovene rozmetaji do prostoru. Suma sumarum, po tom, co si musela nejdrive pripravit vysavaci teren a on 2h jezdil dem a tam po pokoji, pak nasledne muzes jit utirat prach.

Moje mamka ten vysavacek cele roky pouzivala, chvalila si ho, dokonce nam rodice taky jeden koupili, kdyz se narodilo miminko. Pouzila jsem ho doslova par krat, nebavilo me po tom utirat prach. Stezovala jsem si matce, ze to viri prach, matka nechapala, prej u nich ne. No, pak priznala, ze mozna trochu to prach viri a pak to prestala pouzivat uplne, pry to stejne nevysaje podlahu tak dobre jako obyc vysavac, takze je stejne treba jednou tydne poradne vysat.

Osobne, nez abych se koukala na to, jak ten vysavac jezdi sem a tam 2h, plete se to pod nohy, dela to randal a vysledek je takovy vselijaky, to radsi vezmu do ruky obyc vysavac a do 20min mam perfektne povysavany cely byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.20 03:40

@Salorka kýbl s mopem a nějaké čističe dávám do místnosti s kotlem, kde mám i pračku a sušičku. Žehlící prkno a vysavač mám v šatně. Robotický vysavač jsem měla před 10lety, ale nikdy to nebylo takové, jako s klasickým. Když se rozbil, líto mi to fakt nebylo a zůstala jsem u klasického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.11.20 07:21

Holky, díky. Jsem dost na vážkách, co pořídit. Manžel s vyhlídnutý nějaký robotický od Xiaomi, ale po přečtení téhle diskuse úplně nevím :think:

Kuchyň, chodbu projede bez problémů, to jsou takový nudle široký. V obýváku je dost nábytku, tak nevím, jak by si poradil. A o pokojíčku nemluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
12.11.20 10:27

Vse zavrene v komore. Klasicky vysavac mame, ale nepouzila jsem ho tak rok. Staci roboticky vysavac, roboticky mop a mop, ale nemame koberce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.11.20 10:46

@Maggdallena takže robotický vysavač a spokojenost? Vysává i stírá? Můžeš doporučit, jaký máš? Já bych se právě strašně ráda zbavila klasického, tak pořád nevím jestli ten robotický nebo tyčový bezdrátový… :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
12.11.20 12:28

@Salorka Za nas spokojenost. Ale jak rikam nemame koberce, nemame zvirata a vsichni jsou nauceni bordel nedelat :) Nemam kombinaci, coz mi i vyhovuje, ze v jedne mistnosti je pustene jedno a v druhe neco jineho. Oboji je iRobot, vysavac je uz starsi z te tridy kolem 12 tisic a mop je Braava 240.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.11.20 19:55
@Salorka píše:
Já právě rozmýšlím mezi robotickým a tím tyčovým bezdrátovým. Nechám si poradit, co je praktičtější do bytu s dětmi? Stírám mopem, to je hned, potřebuji jen nějaký vysavač…

Oboje považuji jako dodatečný k běžnému luxu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
13.11.20 20:21
@Ardilera píše:
@Proto02 a jaký máte? Já se zatím setkala jen s tím, že ho všichni přestali používat a vysávají normálně. Pokud by fungoval tak bych taky raději robotický :lol:

Máme Sencor, ten co i vytírá. Ale kdybych kupovala znovu, tak bez toho vytírání, protože to je u nás k ničemu. Leda tím trochu setřít prach, jinak nic. Jde to propojit s mobilem, jde programovat plán úklidu. My jsme v domě na vesnici. Dobré to bylo v létě, protože jsme byli hodně venku. Teď když jsme roztroušení po domě, tak je to složitější, protože vysavač musí mít v místnosti prostor bez lidí :-D. Ale jde to taky. Když jsem viděla, co ještě vyluxoval po ručním vysávání, tak jsem fakt čuměla. Ale musela jsem se naučit co je potřeba uhnout, uklidit, kabely, židle a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
16.11.20 14:15

Tohle řeším právě taky, nový byt má 70 metrů a komoru nemá, takže to musím vymyslet někde v bytě, snad se mi to vejde vedle vestavěné skříně a bude to trošku schované… Kdyby ne, tak vůbec nevím, kam to dám.. Terasu sice máme 20 metrů dalších, ale také si tím nejsem jistá…

Jinak já jsem si koupila vysavač sencor za tisícovku jen do nájmu, že si pak koupím lepší a jsem s ním maximálně spokojená! Takže si ho určitě nechám i do nového bytu, než se nerozbije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný